Görüş Bildir
Haberler
Acaba Okumasaydın Sen Ne Olurdun?

etiket Acaba Okumasaydın Sen Ne Olurdun?

Cem Onedio
15.11.2014 - 09:16 Son Güncelleme: 15.11.2014 - 13:18

Liseydi, üniversiteydi derken yıllar geçiyor sen de farkındasın! Peki hiç düşündün mü okumasaydın ne olurdun? Birlikte tahmin etmeye çalışalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Okuduğun bölümü neden tercih ettin?

1. Okuduğun bölümü neden tercih ettin?

2. Okuduğun bölüm olmasaydı hangi bölümü tercih ederdin?

3. Hangisi seni biraz olsun tanımlıyor?

4. Okulda en sevdiğin arkadaşın hangisiydi?

5. Öğle yemeklerinde "aslında şu işi yapacaksın he" diyerek en çok hangi meslek grubunu övüyorsunuz?

5. Öğle yemeklerinde "aslında şu işi yapacaksın he" diyerek en çok hangi meslek grubunu övüyorsunuz?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sana 10 gün ücretli izin verdiler kafanı topla diye ne yapardın?

6. Sana 10 gün ücretli izin verdiler kafanı topla diye ne yapardın?

7. Evlilikle ilgili düşüncelerin nedir?

8. Piyangodan büyük ikramiye sana çıktı diyelim ne yapardın?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Zengin bir ailede doğmalıymışsın!

Zengin bir ailede doğmalıymışsın!

Senin neden okuduğunu tahmin edebiliyoruz; hayatın tadını çıkarmak için paranın önemli olduğunu düşünüyorsun. E kesinlikle haklısın da! Zaten sana evlilik için mantık mı aşk mı dediklerinde neden her ikisi birden olmasın ki diyenlerdensin. Hayatı yaşama tarzına hayran kaldık, kesinlikle her anın tadını çıkarıyorsun. Zengin ailede doğmuş olmalıydın, parası olup yaşayamayanlara göstere göstere bakın böyle yaşanır derdin. E şimdi mi nolacak? Biz senden umutluyuz valla bu azimle Facebook, Twitter benzeri bir site kurar bir şekilde zengin olursun. Bizi unutma ;)

Sen zaten hayat okulu mezunusun!

Sen zaten hayat okulu mezunusun!

Belli sen sadece iş bulmak için okumamışsın. Hayatın biraz da başarıya odaklı. Seni çekemeyen çok kişi var ama sen başarılarınla, hayata tutunuşunla hepsine kapak üstüne kapak yapmışsın. Bu kapaklarla gidip bakkaldan tabak, bardak alsın çekemeyenler! Hani ekmeğini taştan çıkarır dedikleri var ya o sensin, okulda öğrettiklerinden daha fazlasını okuyarak öğrenir, Oxford mezunlarına taş çıkarırdın.

Kendi mekanını açmıştın!

Kendi mekanını açmıştın!

Müdür veya patron kahrı çekeceğini bilsen hiç bulaşmazdın bu kariyer meselelerine. Açardın kafeni, restoranını çok daha iyi para kazanırdın. Arada mutfağa geçer güzel tatlılar yapar, mutlu huzurlu bir hayat yaşardın. Hem fena mı olurdu, bize de güzel bir indirim yapardın.

Bilge bir kişi olurdun!

Bilge bir kişi olurdun!

Senin okul okumamış halin bile neredeyse herkesten daha bilgili olurdu. Belli senin derdin okumakla değil, sen zaten okumayı kendine amaç edinmiş bir entelektüelsin. Sen sisteme yenik düşmemek adına klasik okullara gitmemişsin. Söylediğin tüm sözler nasihat değerinde valla ne desen yazıyoruz. İyi ki de ÖSS, LYS efendime söyleyim diğer harflerden oluşan sınavlarla uğraşmamışsın!

Gezgin olurdun!

Gezgin olurdun!

Okul okuman, iş bulman; hepsi daha fazla ülke gezmek, daha fazla kültür ve insan tanımak için katlandığın şeyler. Özgür bir ruhun var 'Into The Wild' filmindeki gibi doğaya doğru kanatlanıp uçmak, daha fazla yer gezmek istiyorsun. Gemilerde işle olabilir, yardım kuruluşlarıyla gönüllü olabilir, kısa dönemli işler olabilir sen bir yolunu bulur dünyayı gezermişsin.

Kadın kuaförü olmuştun!

Kadın kuaförü olmuştun!

Sen hizmet sektörünün sırrını çözmüşsün. Ne iş yaparsan yap işinde en iyi olmak amacında olduğun için kesinlikle bu gibi işlerde başarılı olursun. İyi elemanlar çalıştıracağından ve fiyatları uygun yapacağından da şüphe yok. Sen klasik okulları değil de biraz para kazanınca bu işin okulunu okur, kendini mesleğinde geliştirmiş olursun. Kadıköy'de, Kızılay'da Karşıyaka'da her yerde şubeler açar markalaşırsın.

Kesin zengin bir eş bulmuştun!

Kesin zengin bir eş bulmuştun!

Valla bu tarzla, bu hoş tavırlarla, senin okul okumana gerek yokmuş. Geçtiğin her yerde yakıp yıktığın gönüller var. Vize, final, iş arama falan filan niye çektin ki bu stresleri! Zaten çok sana göre de değil bu uğraşlar. Baştan kasmayıp hedefe odaklansaymışsın keşke. Sen kesin zengin birini tavlardın! Bu satırları da Paris'te filan okurdun.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
273
194
110
59
34
22
18