Görüş Bildir
Haberler
Okulda Taciz ve Örtbas İddiası: 14 Yaşında Bir Çocuk Kendini Okul Müdürünün Odasından Aşağı Attı

Okulda Taciz ve Örtbas İddiası: 14 Yaşında Bir Çocuk Kendini Okul Müdürünün Odasından Aşağı Attı

Onedio Medya
21.04.2016 - 13:24 Son Güncelleme: 21.04.2016 - 17:23

Okul arkadaşı tarafından taciz edildiğini söyleyen bir kız öğrenci iddialara göre okul yönetiminin olayı kapatmak istemesi üzerine 3. katta bulunan okul müdürünün odasından ‘Size göstereceğim’ diyerek atladı. Yoğun bakımda bulunan 14 yaşındaki çocuğun hayati tehlikesi sürüyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Günaydın Milas

Olay 19 Nisan günü Muğla Milas’ta bulunan Doktor Mete Ersoy İlkokulu’nda yaşandı. 

İddiaya göre, tacize uğrayan 14 yaşındaki Olcay K. olay sırasında kendini savunmak için erkek öğrenciye tırnaklarını batırdı. Yaşanan olay üzerine okul yönetiminin kız öğrenciyi haksız bulması ve hakkında disiplin soruşturması başlatmak istemesine üzerine, 8. sınıf öğrencisi Olcay K., okul müdürünün camından ‘Size göstereceğim’ diyerek atlayarak intihar girişiminde bulundu.

Anne: 'Tacize uğradım haklıyken haksız yaptılar beni’ dedi...

Anne: 'Tacize uğradım haklıyken haksız yaptılar beni’ dedi...

Fotoğraf: Günaydın Milas

Birgün'den Demet Sargın'ın haberine göre Olcak K.’yi annesi ‘Kızım okuldan eve geldi ve onu görünce çok korktum. Gözleri şişmiş kızarmış ve çok korkmuştu’ ifadeleriyle anlattı.

Anne sözlerini şöyle sürdürdü:

'Kızım, ‘Tacize uğradım haklıyken haksız yaptılar beni’ diyerek ağlıyordu. Olcay’ı da yanıma alıp koşarak okula gittim. Müdür bana ‘kızın da çocuğun kollarını çizmiş paramparça yapmış disiplin cezası alacak’ dedi. Olcay da bu sırada odada yanımızdaydı. Disiplin cezası alacağını öğrenince de 3. katta bulunan odanın penceresinden ‘size göstereceğim’ diyerek aşağı atladı.'

Anne, bahsi edilen çocuğun emekli bir askerin çocuğu olduğunu ve bu sebeple korunduğunu söyleyerek ‘benim çocuğum da asker ya da polis çocuğu olsa başımıza bunlar gelmezdi’ dedi.

Yoğun bakımda tutuluyor...

Yoğun bakımda tutuluyor...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çarşamba günü TEOG sınavına girmesi gereken Olcay T. geçirdiği iç kanama sonucu dün Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alındı. 

Kalçasında, kaburgalarında ve belinde çok sayıda kırık olduğu söylenen 14 yaşındaki öğrenci şu an cerrahi yoğun bakımda tutuluyor.

Milas Milli Eğitim Müdürlüğü'nden açıklama: 'İki öğrenci tartışma yaşamış'

Milas Milli Eğitim Müdürlüğü'nden açıklama: 'İki öğrenci tartışma yaşamış'

Milas Milli Eğitim Müdürlüğü'nden olayın aydınlatılmasına dönük yapılan açıklamada, konunun adli ve idari yönden incelenerek psikolog desteğiyle, gelişen duruma müdahale edildiği anlatıldı.

Olayın gelişimine ilişkin basın kuruluşlarına gönderilen açıklamada, “Dr. Mete Ersoy Ortaokulu’nda 19 Nisan Salı günü 8. sınıf öğrencilerinden aralarında Olcay K.’nin de bulunduğu iki öğrenci tartışma yaşamıştır. Okul idaresince bilgilendirme amaçlı veliler okula davet edilmiştir. Velisinin de bulunduğu konuşma esnasında öğrencimiz Olcay K. kendisinden beklenmeyen bir hareketle 3. kattan kendisini boşluğa bırakmıştır.

Konu ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, rehber öğretmen ve psikologdan oluşan ilçe kriz müdahale ekibimiz öğrenci, öğretmen ve velilerimizle gerekli çalışmaları sürdürmektedir. Öğrencimize acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Ülkede bir kerelik tecavüz olayından bir şey olmaz diyen bir aile ve sosyal politikalar bakanı varken, okul yönetiminden ne bekliyoruz ki?

kartacali

işin en güzel tarafı bu kadar pislik başını alıp gidiyor herkes görüyor ve hükümetin oyu artıyor ...demek ki bu memleket bunları fazlası ile hak ediyor.

Ali Ahmet

Albert camus ''Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız,o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın'' cümlesini sanki tam da bizim ülkemiz için demiş.Şehit haberlerleri,... Devamını Gör