Görüş Bildir
Haberler
Öğrendiğinizde 'Yok Artık!' Diyeceğiniz Muhtemelen Hiçbir Yerde Duymadığınız İlginç Spor Türleri

Öğrendiğinizde 'Yok Artık!' Diyeceğiniz Muhtemelen Hiçbir Yerde Duymadığınız İlginç Spor Türleri

Nurseda Gerek
13.06.2021 - 07:30

Bilinen spor türlerinin yanı sıra bir de az bilinen fakat duyanı şaşırtan cinsten enteresan spor türleri var. Eş taşıma sporundan ileri ütücülüğe, ayak parmağı güreşinden köpek sörfüne kadar daha önce duymadığınızı düşündüğümüz birbirinden eğlenceli spor türlerini sizler için bir araya getirdik. Gelin şaşırtıcı spor türlerine birlikte göz gezdirelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ayak parmağı güreşi

1. Ayak parmağı güreşi

Garip ve bir o kadar şaşırtıcı spor türlerini sıraladığımız içeriğimizin başında kesinlikle ayak parmağı güreşi yer almaktadır. Ayak bileğine güvenen şöyle gelsin diyerek, ayak parmağı güreşinin bilek güreşinden tek farkının ayak parmağıyla oynandığını söyleyebiliriz. Bu nedenle bilek güreşindeki kuralların hepsi bu güreş çeşidinde de mevcut. 1976 yılında bulunan ayak parmağı güreşi, bir grup İngiliz tarafından keşfedilmiştir. Kadınlar, erkekler ve çocuklar olmak üzere kategorilere ayrılarak oynan spor, ayak bileğine güvenen güçlü insanları ringe davet ediyor!

2. Sualtı hokeyi

2. Sualtı hokeyi

Hokey sporunu bilmeyeniniz yoktur. Bu spora biraz ilginçlik katmak isteyen insanlar, düşünmüş taşınmış ve neden sualtında oynamasın diye düşünmüş. Bunun sonucu da tabii ki sualtı hokeyi doğmuş diyebiliriz. İki farklı takımın havuzun içinde birbirlerine asla değmeden oynadığı sualtı hokeyi, klasik hokeyin aksine oldukça küçük sopalarla oynanmaktadır. Aynı zamanda rakip takımların ayırt edilmesi yine sopaların renklerinden yapılmaktadır.

3. Ayak voleybolu

3. Ayak voleybolu

Normal voleybolun tam tersi olan ayak voleybolu, adından da anlayacağınız üzere elle değil ayakla oynanmakta. Üçer ya da ikişer takımlardan oluşan iki takımın, el dışındaki tüm uzuvlarını kullanarak oynadığı bu oyun, oldukça sıra dışı. 'Neden?' diyecek gibi olursanız, el hariç tüm uzuvlar yazdığımızı tekrar okumanızı rica ederiz. Omuz, kafa, diz, ayak neresi olursa olsun topa vurabilirsiniz. Bu enteresan sporun kazananı ise, topun rakip sahaya en çok değmesi ile belli olmaktadır.

4. Satranç boksu

4. Satranç boksu

Bu iki farklı oyunun bir araya gelebileceğini düşünmek bile şaşırtıcıyken izlemesini siz düşünün! satranç boksu, hem beyninizi hem de kaslarınızı çalıştırıyor. Evet, kulağa ne kadar garip geldiğinin farkındayız fakat doğru. Beden ve aklın bir araya gelmesiyle oynanan satranç boksu esnasında, hem rakibinizi şah mat edebilir, hem de yüzüne yumruk atabilirsiniz.

5. Eş taşıma sporu

5. Eş taşıma sporu

İşte, eşlerin baş tacı edildiği enteresan bir spor! 👏 1992 yılından bu yana düzenlenen eş taşıma sporu, eşlerini omuzlarında taşıyan erkeklerin yarıştığı bir spor türü. İlk olarak Finlandiya'da bulunan bu spor her yıl düzenli olarak yapılmakta! Hem de yarışmacılar sadece zorlu parkurları geçmekle kalmıyor, aynı zamanda eşlerini de düşürmemeye çalışıyorlar. Eş taşıma sporu her yıl düzenli olarak  Sonkajärvi'de oynanmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İleri ütücülük

6. İleri ütücülük

Neredeyse kimsenin hoşlanmadığı ütü işini bir spor olarak yapmak ister miydiniz? Kulağınıza garip geldiğinin farkındayız. Evet, bu bir ütü sporu! Oldukça dikkat çeken bu spor, ilk olarak 1997 yılında keşfedildi. Her ne kadar çok büyük kitlelere hitap etmese de ileri ütücülük sporunu yakından takip eden bir kitle var. Bu ilginç spor sandığınızın aksine oldukça zor. Ekstrem noktalarda ütü yapmayı gerektiren ileri ütücülük, oldukça riskli bölgelerde gerçekleştiriliyor.

7. Radball

7. Radball

Radball, tam anlamıyla bir bisiklet futbolu. 1983 yılından beri oynanan bu oyunun birçok kişi tarafından bilmediğine eminiz. Her ne kadar basit gibi görünse de oldukça zor oynanan radball, gerçekten tehlikeli spor türleri arasında yer almakta. Serbest vites bir bisikletin üzerinde yer alan oyuncular, gol atmak için bisikletleri ile hamle yapmak zorunda. Hal böyle olunca bu spor türünü yapan oyuncular sık sık yaralanıyor ve kaza geçiriyor. 😥

8. Ton balığı fırlatma

8. Ton balığı fırlatma

Ton balığı fırlatma sporu, adından da anlaşıldığı üzere ağır ton balıklarının fırlatılmasıyla oynanmaktadır. Balıkçılar tarafından bulunan bu ton balığı fırlatma oyunu, genellikle 20 kiloluk balıklar ile yapılıyor. Hayvanseverleri sinirlendirecek bu oyunun günümüzde daha bilinçli oynandığını da söylemeden geçmeyelim. Artık ton balığı fırlatma oyunu, sadece lastik balıklarla oynanmakta.

9. Köpek sörfü

9. Köpek sörfü

Dikkat! Bu madde çokça sevimli köpek içerir. Köpek sörfü, 1920'li yıllardan günümüze kadar gelmiş, sevimli spor türlerinden biri. ABD'nin çeşitli kıyı bölgelerinde düzenlenen köpek sörfü yarışmaları, eğitimli köpekler eşliğinde oynanmaktadır. Bu sporun birincisi genellikle köpeklerin sörf yetenekleri ile ölçülmektedir. Özellikle yarışan köpeğin duruşu, dalga hakimiyeti ve sürüş uzunluğu dikkate alınmaktadır.

10. Caber fırlatma

10. Caber fırlatma

Geleneksel İskoç yarışması olan Caber fırlatma, geniş konik bir direğin atletik bir şekilde uzağa atılması şeklinde oynanmaktadır. Fırlatılan konik direk, genellikle ağır ağaçlardan yapılmaktadır. Bu nedenle kazananın oldukça güçlü ve çevik olması beklenmektedir. Atıcı olarak adlandırılan yarışmacıların atış sürecinin üç dakika olduğunun da altını çizmekte fayda var! 

Size en ilginç gelen spor hangisiydi? Yorumlarda görüşlerinizi yazmayı unutmayın. 

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın