Görüş Bildir
Haberler
Oktay Vural: 'Türkiye'nin Saray Sanatçılarına İhtiyacı Yoktur'

Oktay Vural: 'Türkiye'nin Saray Sanatçılarına İhtiyacı Yoktur'

ATKN
05.12.2014 - 14:55
İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'Sanatçı milletle bağını koparmamalıdır. Türkiye'nin saray sanatçılarına ihtiyacı yoktur. Sanat milletin ruhunu, arzularını, isteklerini, sevgisini, acısını çeşitli yollarla paylaşır. Bağını milletle koparanlar, saray sanatçısı olur.' dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Vural, kadına seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıldönümünü hatırlattı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yönelik eleştirilerini sürdüren Vural, gazetecilerin sorularını cevapladı. 43 ilde yapılacak operasyonlarda bin kişinin gözaltına alınacağı iddialarıyla ilgili Vural, 'Bu yolsuzluk ve rüşvetin üzerini örtmek için bir algı operasyona gerçekleştirildiği açık ve net ama bunu örtmek mümkün değildir. MHP olarak, 17-25 Aralık süreci içerisinde 9 ilimizde konferans ve toplantılar yoluyla, yaşanan yolsuzluk ve rüşvetle ilgili gelişmeleri milletimizle paylaşmaya devam edeceğiz. Milletin hakkını ve hukukunu korumaya devam edeceğiz. Bunun üzerini örtmek için başka çalışmalar da yapabilirler.' değerlendirmesinde bulundu.

Milli Eğitim Şurası'nın kararlarıyla ilgili bir soruya ise Vural, Osmanlıca'nın aslında Türkçe olduğunu belirterek MHP olarak yaşayan Türkçeden yana olduklarını kaydetti. Sanat camiasından yapılan bazı açıklamaların hatırlatılması üzerine de Vural, 'Sanatçı milletle bağını koparmamalıdır. Türkiye'nin saray sanatçılarına ihtiyacı yoktur. Sanat milletin ruhunu, arzularını, isteklerini, sevgisini, acısını çeşitli yollarla paylaşır. Bağını milletle koparanlar saray satançısı olur. Türkiye'nin milletin sanatçısına ihtiyacı olduğu kanaatindeyim. Milletten uzak sanatçı olmaz. Saray odalarında sanatçılık aranacaksa bu doğru bir yöntem değildir. Sanatçıların bu tür tartışmalara girmesini doğru bulmuyorum. Bu tür tartışmalara girmesi milletle bağını koparır. Unutulmamalıdır ki o sarayda milletin evlatlarının vergileri vardır. Vatandaşların da bu verilerin nereye harcandığını, israf edilmediğini bilmek hakkı vardır.' şeklinde konuştu.

Cihan

Kaynak: http://www.bugun.com.tr/son-dakika/ok...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0