Görüş Bildir
Haberler
Oktay Vural'dan 'Şah Fırat' Açıklaması: 'Bu Kararı Verenler Yüreksizlerdir'

Oktay Vural'dan 'Şah Fırat' Açıklaması: 'Bu Kararı Verenler Yüreksizlerdir'

Caner
06.03.2015 - 19:50
İçeriğin Devamı Aşağıda

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Şah Fırat operasyonuna ilişkin, “Mehmetçiğin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yüreği var o toprağı korumak için. Hiç de kurşun sıkılmazdı. Bu kararı verenler yüreksizlerdir” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Milli Savunma Bakanı’nın “Milletin F4’e güveni kalmadı” sözlerini eleştirerek, “Ne vatan toprağını koruyorsunuz ne terörle mücadele ediyorsunuz. Gerçekten 6 pilotumuzu şehit verirken ‘eğitimin kendi doğasında var’ diyerek yine fıtrata bağlayan AKP hükümetine güven kalmamıştır. Siz de hiç mi suç yok? Bu uçakların güvenini sağlamak zorundasın. Sana verilen sorumluluk bu. Millete hangi uçağa güveniyorsunuz diye anket mi yaptıracaksınız?” dedi.

Konya'da düşen askeri uçakta şehit olan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış‘ın babasına, “Bu uçaklarda sorun var. Bir daha uçururlarsa ayrılacağım” dediğini belirten Vural, “Bir tarafta şehit pilotlarımıza veda, diğer tarafta bunu veriyorsunuz. Böylesine bir töreni niye yayınlıyorlar? Biz cenaze törenindeyiz, bir yerde acıyı paylaşıyoruz, birisi ekranı işgal ediyor. Unutmayın ki, bütün bu yayınları yaparken, milletin haber alma özgürlüğü çerçevesinde yapıyorsunuz ve millete saygı göstermek zorundasınız” şeklinde konuştu.

Süleyman Şah Türbesi operasyonu ile ilgili ise Vural, şunları dedi:

“PYD, IŞİD’e haber vermişsin, ondan sonra da ahkam kesiyorsun. A planı kaçmak. Tek bir saldırı olsaydı karşılığını verirdik. A planında, B planında vatan toprağına PYD eskortluğunda gitmek ve oradaki mübarek zatın türbesinin, bu ülkenin askerine, polisine kurşun sıkmış terör örgütü ve uzantılarına türbeyi teslim etmek. Bir kurşun atmadan şehit verdin. Mehmetçiğin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yüreği var o toprağı korumak için. Hiç de kurşun sıkılmazdı. Bu kararı verenler yüreksizlerdir.”

‘İç Güvenlik Paketi’ ile ilgili iktidar ile temasları olup olmadığı sorusu üzerine Vural, 'AKP ile HDP arasında pazarlıklar, İmralı ve Kandil ekseninde devam ediyor. 16 maddenin değiştirilmesi konusunda görüş birliği içinde oldukları açık ve net' dedi.

AHMET UMUR ÖZTÜRK

İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0