Görüş Bildir
Haberler
Oktay Vural: 'AKP Listelerinde Bir Tükenmişlik Sendromu Var'

Oktay Vural: 'AKP Listelerinde Bir Tükenmişlik Sendromu Var'

Caner
08.04.2015 - 19:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

MHP'nin, adaylarını belirlemeden önce geniş temayül yoklaması gerçekleştirdiğini ifade eden Vural, 'Bu listelere bakıldığında dengeli bir yenilenme ve değişim söz konusu. İktidara yürüyen bir kadroyla toplumun karşısına çıkıyoruz' dedi.

Milletin tedirginlik ve bezginlik içinde olduğunu öne süren Vural, 'Hem siyasi hem ekonomik olarak meseleleri bilen, Türk ekonomisini sağlıklı bir şekilde yönetecek kadroyla toplumun huzuruna çıkıyoruz' diye konuştu.

AK Parti'nin 'her geçen gün Türkiye'yi ekonomik ve siyasi istikrarsızlığa doğru sürüklediğini' savunan Vural, MHP gerçeğinin her geçen gün kendini daha da belirginleştirdiğini ifade etti. Vural, şunları söyledi: 'AKP listelerinde bir tükenmişlik sendromu var. AKP listeleri umutsuz, vasat. Ununu elemiş eleğini asmış bir görüntü hakim. Listelerde, 17-25 aralık sürecinde hukuksuzlukları savunan bürokratik oligarşi var. Uçak kabini ekibi, akraba, damat, yeğen, şarkı türkü... Bütün bunlarla müseccel bir kadro. Bu kadro bir tükenmişlik sendromu içerisinde. Millete umut vermeyen bir kadro. Amaç birilerini memnun etmek. CHP listesi savruk ve dağınık. Bu liste biraz da çözüm sürecine kaynaklık yapmak amacıyla oluşturulmuş bir liste gibi.'

Vural, HDP'nin aday listesini görüp görmediği sorusu üzerine, 'Onu Yalçın Akdoğan'a sorun. Dolmabahçe'de birlikte hazırlamış olabilirler' diye konuştu.

Abdullah Öcalan'ın yeğeninin de HDP listelerinde olduğunun ifade edilmesi üzerine Vural, 'Bütün bu soruların cevabını Dolmabahçe'de seçim koalisyonu anlaşmasını imzalayan Yalçın Akdoğan ve Beştepe'ye sormakta fayda var' görüşünü savundu.

Vural, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığıyla ilgili, 'Ekmeleddin bey aynı zamanda önemli, saygın bir diplomat. Türkiye'nin, bu coğrafyada sokulduğu sıkıntılı ortamdan çıkarılması için katkı sağlayabileceğini düşünüyoruz' dedi.

Vural, 'MHP iktidar olursa aklınızda bir bakanlık var mı?' sorusuna, 'Önemli olan milletimizin beklentileri. Kişisel beklentiler içinde değiliz' karşılığını verdi.

Vural, MHP listesinde yer almayan bazı milletvekilleriyle ilgili bir soru üzerine, adayların, geniş bir teşkilat yoklaması ve anketler sonucunda Genel Merkez tarafından belirlendiğini kaydetti.

DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/mhp-grup-baskan...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0