Görüş Bildir
Haberler
Oktay Vural: '28 Şubat'ta Yapılanların Hepsi Bugün AKP Tarafından Uygulanıyor'

Oktay Vural: '28 Şubat'ta Yapılanların Hepsi Bugün AKP Tarafından Uygulanıyor'

Caner
26.02.2015 - 19:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye’de darbeci zihniyetin değişmediğini ifade ederek, “AK Parti zihniyeti, 28 Şubat ve 12 Eylül darbecilerin zihniyetinden öteye bir zihniyete sahip değildir. 28 Şubat süresince yapılanların hepsi bugün AK Parti tarafından bir örnek olarak alınıp, uygulanmaktadır.” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, gündeme dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Bir soru üzerine, 28 Şubat’ı yapan Çevik Bir’in, “Erbakan’dan sonra Recep Tayyip Erdoğan gelecek” kehanetinin gerçekleştiği bir dönemin yaşandığını ifade eden Vural, “Doğrusu, kimin kimle olduğu açık ve net. Darbeci zihniyet değişmemektedir. Bugün AK Parti zihniyeti, 28 Şubat ve 12 Eylül darbecilerin zihniyetinden öteye bir zihniyete sahip değildir. 28 Şubat süresince yapılanların hepsi bugün AK Parti tarafından bir örnek olarak alınıp, uygulanmaktadır. Tatbikat bu yöndedir. Bu yönleriyle bu darbelerin hedefinde milletimizin özgürlüğü olmuştur. Hukuk devleti olmuştur, demokrasisi olmuştur. Bugün de aynı yöntemlerle AKP demokrasiyi, hukuk devletini, özgürlükleri ele almakta, kampanya ve yalan yanlış bilgilerle camiaları ve partileri kötülemekte, fişlemekte, izlemekte ve dinlemektedir. Tablo budur.” değerlendirmesinde bulundu.

Vural, “Böyle bir iradenin millet tarafından iktidara gelmiş olmasının da darbeci olmadığını gösteren bir karine olarak görülmesi de mümkün değildir.” dedi.

“AK PARTİ MUHALEFETE KUMPAS VE KOMPLO HAZIRLIĞINDADIR”

Başbakan Davutoğlu’nun, MHP’nin HDP ile ittifak içinde olduğu iddiasına sert tepki gösteren Oktay Vural, “MHP olarak bizim tavrımız açık, nettir. Terörle mücadeleden, şiddetle mücadeleden yanayız. Bunlarla müzakerelerden yana değiliz. Eğer yüreğin yetiyorsa ey Davutoğlu, terörle müzakereden vazgeç, terörle mücadele et. Utanmadan, sıkılmadan molotof kokteyli atanlarla, Kobani eylemleri yapanlarla, Kandil’le birlikte görüşeceksin, ondan sonra kalkacaksın terörle mücadeleden yana olduğunu söyleyerek utanmadan, sıkılmadan molotof ekseninde MHP’ye dil uzatacaksın. AK Parti, muhalefete kumpas ve komplo hazırlığındadır.” diye konuştu. Vural, Başbakan Davutoğlu’nun, “Bundan sonra molotoflu saldırılar olursa sorumlusu muhalefettir.” sözünün kabul edilebilir bir yanının olmadığını ifade ederek, MHP olarak molotof ve bonzai düzenlemelerinde iktidara destek verdiklerinin altını çizdi.

“BUGÜN YAPILANLAR ESAD REJİMİNDE YAPILANLARDAN FARKI YOKTUR”

Bir soru üzerine ise güvenlik güçlerinin, siyasi bir inzibata dönüşmesini istemediklerini kaydeden Oktay Vural, “Biz terörle, uyuşturucuyla, yolsuzlukla mücadele eden jandarmanın, PKK’nın isteğiyle tasfiye edilmesini istemiyoruz. Bu konudaki duruşlarını açık bir şekilde gelip burada beyan etsinler. Bu taktiklerle algı oluşturmak muhaberat devletinin işleridir. Bugün yapılanlar Esad rejiminde yapılanlardan farkı yoktur.” diye konuştu.

Cihan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0