Görüş Bildir
Haberler
Ohio'da Kaçırılıp 11 Yıl Esaret Altında Tutulan Üç Kadının Dehşet Verici Hikayeleri

Ohio'da Kaçırılıp 11 Yıl Esaret Altında Tutulan Üç Kadının Dehşet Verici Hikayeleri

07.09.2014 - 00:46 Son Güncelleme: 07.09.2014 - 13:22

Ohio'da Kaçırılıp 11 Yıl Esaret Altında Tutulan Üç Kadının Dehşet Verici Hikayeleri. O Evde Neler Oldu ?

Her insan hayatında bazı yanlış kararlar verebilir. Fakat ne yazık ki bu vermiş olduğunuz yanlış karar sizin 11 sene boyunca kilit ve esaret altında tutulmanızla sonuçlanabilir. Üstelik bu 11 yıllık köle hayatınızda hemen hemen her gün zincirlere bağlanmış şekilde tecavüz , işkence , açlık , ölüm tehdidi ile yaşamak zorunda kalıyorsanız bütün umutlarınız sonsuza kadar tükenir ve ölümü bile dileyebilirsiniz.  Michelle Knight 21 yaşındayken 23 Ağustos 2002 de 2.5 yaşındaki oğlunun velayeti için uğraşırken sosyal güvenlik kurumuna gitmesi gerekiyordu. Adresi bulamadı. Sonrasında  yanlış bir karar verdi ve arkadaşı Emily Castro'nun babası Ariel Castro'nun adres bulmak için yardım teklifine güvenerek evet dedi. Bu Michelle'in ,2003 yılında yine kaçırılarak alıkonulan Amanda Berry ve 2004 yılında yine kaçırılıp Ariel Castro'nun evine getirilen Gina DeJesus'un korkunç ve katlanılamaz hikayesinin başlangıcı olacaktı ...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Michelle Knight'ın ne yazık ki çocukluğu ve ilk gençlik yılları da acı içinde geçmişti. Sürekli ev değiştiren ailesinde kardeşlerine o bakıyor , yiyecek yemeği zor elde ediyor ,hatta duş alacak suyu bile zar zor buluyorlardı. Okulda arkadaşları tarafından sürekli aşağılanan Michelle bir de üzerine aynı evde kendisine yıllarca cinsel istismarda bulunan bir amca eklenince 15 yaşında evden kaçıp köprü altına sığınmıştı. 17 yaşında babası tarafından bulunup tekrar eve getirilen Knight annesi tarafından tekrar okula yazdırılmış ve burada tanıştığı ve kendisini sevdiğini sandığı Eric adlı gençten hamile kalmıştı. Sonrasında terk edilse de bebeğini dünyaya getirdi. Artık onu seven birisi vardı.

Anne ve babası da ayrılmış ve babası evi terk ettikten sonra annesi başka bir adamla yaşamaya başlamıştı. Fakat adam sarhoşken bir kızgınlık anında Michelle'in bebeğinin kolunu büktü ve hastahanede sosyal güvenlik tarafından bebek anneden koparıldı. Michelle Knight parasızlıktan dolayı sosyal güvenlik görevlileriyle görüşmelere ne kadar uzak mesafede olursa olsun yürüyerek gitmek zorundaydı. O talihsiz gün de yürürken adresi bulamayıp geç kalmış ve kendisine hayatı zindan edecek bir başka isim , arkadaşının babası Ariel Castro'nun onu gideceği yere bırakma teklifine evet demişti. Castro evden bir şeyler alacağım bahanesiyle Michelle'i tuzağa düşürüp eve sokarak onu bodrum katına kilitledi.

Michelle'in ellerini,kollarını zincir ve kablolarla bağlayıp ayakları yerden kesili şekilde havaya asan Castro , genç kızın kafasına kask geçirerek ona defalarca tecavüz etti ve bu şekilde bağlı , kafasında kask geçirilmiş şekilde günlerce aç susuz bıraktı. Sonraki on yıl içinde Michelle Knight ne yazık ki hemen hemen her gün tecavüze maruz kaldı ve beş defa hamile kaldığı sürecede Ariel Castro'nun işkenceleri  sonucu bebeklerinin hepsini akıl almaz kötülük derecelerinde düşürdü. Kış ortasında çıplak bir halde zincirlenmiş olarak soğukta bırakıldı , ilk bir sene boyunca duş alamadı. Daha sonra üst kattaki pencereleri tahtalarla kaplanmış odalardan birisine çıkarıldı ve burada kendisine bir küçük köpek ve televizyon bırakıldı. Ariel Castro en azından Michelle'in tek dayanağı olan köpeği Loco'nun da boynunu gözü önünde kırdıktan sonra Michelle tekrar yalnızlığa gömüldü.

Amanda Berry 21 Nisan 2003 tarihinde henüz 16 yaşındayken en son çalıştığı Burger King'den çıkarken görüntülendi. Michelle Knight Amanda'yı daha önceden okuldan tanıyordu. Ariel Castro tarafından kaçırılan Amanda on yıl boyunca ne Michelle  ile ne de daha sonra yine kaçırılarak aynı evde zincirlenecek olan Gina ile çok sık bir araya gelebildi. Castro onu başka bir odada zincirli olarak  tutuyordu ve kaçırıldıktan altı sene sonra hamile kalarak bebeğini dünyaya getirdi. Annesi onu altı yıl boyunca aradı hatta en son bir medyuma bile başvurdu. Fakat üzüntüden tetikli olarak kızının kurtuluşunu göremeden hayata gözlerini yumdu.

Gina DeJesus 2 Nisan 2004 yılında kaçırıldı. Ortadan kaybolduğunda henüz 14 yaşındaydı. Ariel Castro Gina'yı da tıpkı Michelle ve Amanda gibi kandırmıştı. Yani aslında Gina kaçırılırken arkadaşının babasının arabasına bindiğini düşünerek ona güvenmişti. Fakat bu kararı onun da 9 yıl esaret altında tutulmasına sebep olacaktı. Gina ve Michelle yıllarca aynı zincirle beraber bağlı şekilde esaret altındaydılar. Hatta Michelle'in hamile kaldığı bir dönemde Castro'dan gördüğü işkence sonucu düşük yapmasından sonra Michelle'i hayata döndürmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ariel Castro yıllar boyunca kaçırılan kızlara bozuk yiyecekler verdi ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılamak için odalarına sadece bir kova koyup üzerini kartonlarla örttü. Özellikle Michelle'e en kötü işkenceleri yapan ve ailesinin  aramamasından dolayı onu değersiz gören  Castro bir defasında Michelle'in hardala alerjisi olduğunu bile bile ona hardal yedirtmiş ve Michelle'i ölüme terk etmiştir. Michelle bu dönemde çok ağır bir alerji atlatmış ve ölümün eşiğinden döndüğünü anlatmıştır.

Ariel Castro evinin kapılarına alarmlar takmış ve herhangi bir kaçma girişimine karşın kızları bazen kandırarak kaçmaya çalışıp çalışmadıklarını test etmiştir. Bu yüzden kızların kaçmak gibi bir lüksleri yoktu çünkü Ariel belinde silahıyla dolaşıyordu ve sürekli öldürmekle tehdit ediyordu. Castro'nun evine gelen kızı ve oğulları dahil bazı misafirler durumdan şüphelenmiş olsa da ne yazık ki bu ziyaretlerden herhangi bir kurtuluş şansı doğmamıştır.

Ariel Castro'nun kaçırdığı kızlar büyük bir mikrop ve pislik yuvası içinde yaşıyorlardı. Michelle'in ilk bir sene içinde duş almasına müsaade etmemiş olsa da sonraki yıllar haftada bir duş almalarına izin vermişti. Fakat kızlar odalardaki tahta kurularından ve aşırı sıcaktan dolayı dolayı sürekli bir alerjik durum yaşıyorlardı. Herhangi bir pencere veya ekstra havalandırma odalarda bulunmuyordu.

İşin belki de en üzücü tarafı kaçırılan kızların aslında kendi mahallelerinde bir evde hapis tutulmasıydı. Ariel Castro bazen kurbanları verandaya çıkarır ve hava aldırırdı. Bunu gören ve işlerin garip gittiğini sezinleyen bir genç durumu büyükannesine haber verse de kadın polisi aramamış ve olayların kendi üzerine de sıçramasından korktuğunu söylemiştir. Bunun dışında kurbanlar bazen bir minübüste havasız bir şekilde alıkonulmuş olmasına rağmen yine kurtuluş şansları olmamıştır. Ariel Castro küçük torununu kızlarla tanıştırmış fakat dört yaşındaki küçük çocuğun bu haldeki kızları görmesi de işe yaramamıştır. Amanda'dan olan çocuğunu her pazar kiliseye götüren ve bazen de dışarıya çıkaran sapık kişilik etraftan gelen sorulara da arkadaşımın çocuğu cevabını vermiştir.

Ariel Castro etrafı tarafından hiç şüphe çekmeyen birisiymiş. Öyle ki müzik grubunu eve getirir ve onlarla prova yapmış , komşularıyla barbekü partilerine katılmış , hatta kaçırmış olduğu kızların anma gecelerine giderek onlar için de gözyaşı döküp ve mum yakmış. Bu da kendi ailesi dahil kimsenin ondan şüphe duymamasını sağlamış. Hatta Gina'yı son gören kişi de kendi kızıymış ve tv için yapılan haberlerde onun ifadelerine de yer verilip röportajlar yapılmış. Olay ortaya çıktıktan sonra ise çocukları Castro'yu haklı olarak reddetmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2013 yılının Mayıs ayında Castro bir hata yaparak kapıyı tam kilitlemeden evden çıkıp gittiğinde Amanda çığlık atarak ve el işaretleriyle çevreden yardım istemiş. Bu yardım çığlıklarını gören ve oradan geçmekte olan Charles Ramsey adlı komşuları gelip kapıyı kırmaya çalışmış. Bunun üzerine yan komşu da yardıma gelip Amanda'nın küçük kızı ile dışarıya kaçmasını sağlamış.

Amanda Berry'nin kurtuluşundan hemen sonra karşı komşudan yaptığı 911 konuşması

Ariel Castro da kurbanların kurtuluşundan çok kısa bir süre sonra tutuklandı. Ömür boyu ve artı 1000 yıl hapis cezasına çarptırılan Castro'nun duruşmasına kurbanlardan sadece Michelle Knight katıldı. Castro kızları kaçırma sebebi olarak küçükken kendi yaşadığı cinsel istismarları ve akıl sağlığının yerinde olmamasını gösterdi. Ariel Castro tutukluluğu sürerken boynundan kendisini çarşafa asarak intihar etti. Aslında bunun intihar olmadığı , cinsel zevki üst seviyeye çekmek için yapılan bir yöntemin sonucunun yanlış gitmesinden dolayı olduğu ortaya çıktı. Kurbanlar çektikleri ızdırabın cezasının bu kadar kısa sürmesinden dolayı üzüntülerini bildirmişlerdir.

Bu yaşanan trajik olaydan sonra Ariel Castro'nun evi yıkılmıştır. Tutsaklardan Michelle Knight çocuğunun koruyucu aileye verildiğini öğrenmiş , küçük oğlunun geleceği ve psikolojik travmaya yakalanmaması için annelik hakkından vazgeçmiştir. Ailesiyle de tüm bağlarını koparmıştır. Genç bayanlar kurtulduktan  sonra acılarının taze kalmaması için bir daha görüşmeme kararı almışlardır. Bu üzücü ve insaniyet bakımından akıl almaz iğrençlikteki olayı Michelle Knight 'Beni Bulun : Çünkü bu sizin de hikayeniz olabilir' isimli kitabında ayrıntılı şekilde anlatmıştır. Bu olay bize bir anlık seçimlerin , ya da yanlış yerde yanlış zamanda ağızdan çıkan bir evet kelimesinin nelere mal olacağını anlatıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
87
58
25
12
4
3
2