Görüş Bildir
Haberler
Öğretmenlik Mülakatında İlginç Soru: 'Besmelenin İngilizcesi Nedir?'

etiket Öğretmenlik Mülakatında İlginç Soru: 'Besmelenin İngilizcesi Nedir?'

Emre Ordu
07.04.2016 - 22:54 Son Güncelleme: 08.04.2016 - 14:39

24 Mart’ta Muş’ta yapılan, aday öğretmenlikten asil öğretmenliğe geçiş sözlü sınavında, branşı yabancı dil olan öğretmene, “Bismillahirrahmanirrahim’in İngilizcesi nedir?”, “Çocuklara hiç ilahi ögrettin mi?” şeklinde sorular soruldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, 24 Mart’ta Muş’ta yapılan, aday öğretmenlikten asil öğretmenliğe geçiş sözlü sınavında, branşı yabancı dil olan öğretmene şu sorular soruldu: “Değerler eğitimini nasıl veriyorsun?”, “Batıyla ilgili neler öğretiyorsun”, “Bu öğrettiklerini dinimize bağlıyor musun?”, “Daha önce hiç mevlit dinledin mi? Birlikte söyleyelim o zaman” “Bismillahirrahmanirrahim’in İngilizcesi nedir?”, “Çocuklara hiç ilahi ögrettin mi ya da dini çizgi film izlettin mi?”,  “Şarap ve kilise kelimelerini nasıl öğretiyorsun”,  “Allah’ın varlığını bize kanıtla”.

Eğitim-İş ortaya çıkardı

Eğitim-İş ortaya çıkardı

 Eğitim- İş Genel Başkanı Veli Demir

Bu sorular yöneltilen aday öğretmenin “herkes istediğine inanır” yanıtını vermesi üzerine ise “Allah rızası için öğrettiğin konuları dine bağlamalısın” denildi.

Skandalı Eğitim-İş ortaya çıkardı. Eğitim- İş Genel Başkanı Veli Demir yaptığı açıklamada, aday öğretmenlikten asli öğretmenliğe geçiş için sınavını eleştirerek, “Bu sınavların adalet ilkeleri ve liyakate dayalı ölçme-değerlendirme sistemi bakımından sorunlu olduğunu belirtmiştik. Sistemin AKP’nin kendi yandaşlarını kayıracağı, yandaş olmayanları meslekten atarım” tehdidiyle boyun eğdireceği bir sistem olduğunu vurgulamıştık. Kaygılarımızda ne kadar haklı olduğumuzu, yaşananlar ortaya koymuştur” dedi.

Muş Valiliği'ni göreve çağırdı

Demir açıklamasında, “AKP iktidarı devam ettikçe, yandaşların kayırıldığı sistem de devam edecek, aday ve asil öğretmenler hiç ayrımsız mesleklerinden atılma ve kadro güvencelerini kaybetme riskini yaşayacaklardır. Yoksul halkın türlü fedakârlıklarıyla okutulan evlatları, AKP’nin kayırmacı ve adaletsiz sınav sistemi neticesinde mesleklerini kaybetme tehdidi yaşamaktadır” ifadelerine yer verdi. Eğitim-İş konuyla ilgili olarak Muş Valiliği’ni göreve çağırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçen yıl yapılan yönetmelik değişikliğiyle 'sözlü sınav' uygulaması getirilmişti

17 Nisan 2015 tarihinde yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’yle birlikte, aday öğretmenlikten asli öğretmenliğe geçiş için sınav şartı getirilmişti.  MEB’in, geçen yılın şubat ayında atamasını yaptığı 14 bin öğretmen adayına yönelik ilk kez uygulamaya koyduğu “sözlü sınavlar” 81 ilde yapılıyor. Aday öğretmenlerin tekrar yazılı ve sözlü sınava tabi tutuluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1109
531
242
80
60
17
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Philip Trix

Akdeniz'i kendi mülayim ingilizcesiyle White Sea olarak çeviren cumhurbaşkanının yönettiği ülkede yaşıyoruz amokaçi asghdahsdf

Philip Trix

Mediterranean neymiş aç bak bakiym gerzek piç.

kartacali

Sırf yandaş diye bunu yapan alçaklar hakkında tek bir işlem dahi yapılmayacak yazın bi kenara...ülke bok çukuruna doğru hızla gidiyor tebrikler %50

Deniz Nacar

CB'nın ingilizce bilmedigi ülkede besmelenin ingilizcesini soruyorlar vatandaşı olmasak çok komik ülke lan :D :D