Görüş Bildir
Haberler
Öğrencilere Dev Hizmet: 13 Ucuz ve Pratik, Kolay Yemek Tarifi!

etiket Öğrencilere Dev Hizmet: 13 Ucuz ve Pratik, Kolay Yemek Tarifi!

Havalı görüneyim derken evden gelen harçlığı bir günde şekil şukul soslara, copstikli noodle'lara yatırdın, 'Anamın evinde de mi noodle vardı çubuk makarna neyime yetmiyor?' diye hiç düşünmeden, yarınlar yokmuşçasına alışveriş yaptın. Ya sen Vedat Milör müsün? Git pazara al nevaleyi pişir kardeşim? Bu yaştaki insana bunları biz mi söyleyeceğiz? Öğrenci için pratik yemek tarifleri öğrenmek şart! 

Bir de öyle ütünün üstünde omlet yapmalar, su ısıtıcısında makarna pişirmeler falan ne oluyoruz? Adam olacaksınız adam, herkes tenceresini tavasını hazırlasın, bu akşam hepinizin mutfağından güzel kokular geldiğini duyacağım, anlaşıldı mı! Öğrenci evinde yapılabilecek yemekler için tarif aramaya artık son! Basit malzemelerle gayet iyi yemekler yapabilirsiniz. 

Hadi gelin hep birlikte öğrenci evi yemekleri tariflerini inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İçine sevgi katılmış sonbahar kızılı makarna

Makarna doyurucu ve romantik bir besindir. Özel buluşmalarda dahi gideri olur. Hanım kızlarımız 'Ay ben yiyemem, kilo aldırıyor' diyebilirler. Ye kız ye can boğazdan gelir, hem makarna soğuk halde ya da soğuduğunda tekrar ısıtılıp yendiğinde kilo aldırmıyor. Tabii bir oturuşta bir paket yemeyeceksen. 

Malzemeler: Makarna (doğal olarak), 1 domates, 1 sosis, yağ, tuz, kekik, sevgi.

Yapılışı: Tavaya koyduğunuz yağ ısındığında, rendelenmiş domatesleri, tuzu ve sevgiyi ekleyip kısık ateşte pişirin. Daha sonra içine minik minik doğranmış bir sosis ekleyip, biraz daha pişirin. Sonra bu karışımı haşlanmış makarnanızın üzerine ekleyip, biraz da kekikle süsleyip afiyetle yiyin.

2. Şekilli patates

Malzemeler: 1 büyük patates, azıcık kaşar, azıcık tereyağı, tuz, ketçap -mayonez, alüminyum folyo (anlatcam).

Yapılışı: Muhtemelen evde fırın olmadığı için siz bunu tencerede yapacaksınız. Fırın etkisi yaratmak için 3-4 kez katlanmış alüminyum folyoyu büyük ocağın üstüne serin, tencereyi onun üzerine koyup en kısık ateşte 25 dk görseldeki gibi yarı dilimlediğiniz patatesi pişirin. Daha sonra  bir aralığa kaşar, bir aralığa tereyağı parçası gelecek şekilde içini doldurun ve aynı şekilde 10 dk daha pişirin. Tabağa alıp üstüne ketçap mayonez sıkın, niyeyse bayılıyorsunuz, hadi afiyetle.

3. Dereotlu protein şov

Tabii ki cebinizdeki üç kuruşla proteini antrikottan alacak haliniz yok, ama merak etmeyin mis gibi yumurta var.

Malzemeler: 2 yumurta, 1 yeşil biber, 1 domates, dereotu, yağ, tuz, karabiber.

Yapılışı: Tavadaki yağ ısındığında içine önce domatesleri, sonrasında biberleri ekleyerek kavurun. Ardından içine çırptığımız yumurtaları, tuzu ve karabiberi de ekleyip pişirin. Ardından üstüne dereotu serpiştirin. Mmmm.... ay hadi afiyet olsun.

4. Şefin (ben) spesiyal çorbası

Gönül isterdi ki ananızın tarhanasını için vitamine doyun ama ne yazık ki elitliğinizden ödün vermiyorsunuz.  

Malzemeler:  2 domates, 1 kaşık salça, biraz şehriye, zeytinyağı, tuz, nane, tavuk bulyon, su (beleş).

Yapılışı: Tencereye yağı, rendelediğiniz domatesleri ve salçayı ekleyerek kavurun, daha sonra şehriyeleri ekledikten sonra biraz daha kavurun. Üzerine 1 tavuk bulyon ve kaynar su ekleyin. İçine tuz atın. Kıvama gelene kadar pişirin. Üstüne kuru nane serperek ya da taze nane koyarak servis edin <3

5. Hızlı ve öfkeli salata

Bu tarifle aynı zamanda kol kaslarınız da gelişecek ve kaslı kollara kim hayır diyebilir.......

Malzemeler: 1 havuç, 1 turp, 1 salatalık, 1 domates, 1 demet yasemen... şaka şaka maydonoz, 1 demet roka, 1 paket ton balığı, tuz, yağ ve limon suyu. 

Yapılışı: Havucu ve turpu hızlı hızlı tüm gücünüzle rendeleyin. Domates ve salatalığı küp küp doğrayın. Maydonoz ve rokayı ince ince kesin. Hepsini geniş bir kaba koyun. Büyük bir öfkeyle ton balığı kutusunun kapağını açın, hem stresinizi de atmış olursunuz. Ton balığını süzdükten sonra, tuz, yağ ve limon suyu ile birlikte kaba ekleyip karıştırın. Salatanız hazır. Ama siz bunla doymazsınız diye düşünüyorum o yüzden bi de marketten ekmek kapıp gelin, salatanın suyuna banarsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Insta'ya atmalık menü

Ay buna ben de bayılıyorum, o yüzden yapanların beni de davet etmesini rica edeceğim ^^

Malzemeler: 2 yumurta, 2 kaşık şeker, 1 su bardağı süt, 1,5 su bardağı un, 1'er paket kabartma tozu ve vanilya ve yağ.

Yapılışı: Önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra yağ hariç ne var ne yok bütün diğer bütün malzemeleri ekleyip karıştırın. Teflon tavaya biraz yağ ekleyin ve yağ ısınınca birer hamurdan birer yemek kaşığı içine ata ata pişirin. İçine ata ata ne hale düştün tuta tuta.. ♪♫ Ay neyse, iki tarafını çevirerek pişireceksiniz tabii bu arada. Sonra bunları dilerseniz yanında meyveyle ya da üstüne çukulata sürerek yiyin, dilerseniz arasına peynir koyun yiyin. Bu noktada benlik bi durum yok.

7. Fırın lazım böreği

İkinci elden bari bi fırın al şu eve artık ya...

Malzemeler: 1 paket milföy hamuru (ucuzundan), 1 kavanoz konserve garnitür (bezelyeli, havuçlu olan), 1 yumurta (beyazı helak olacak), tuz, karabiber.

Yapılışı: Milföy hamurlarının içine garnitürü koyup, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra dilerseniz ikiye katlayıp, dilerseniz bohça gibi kapatıp hamurları birleştirin. Çırptığınız yumurta sarısını hamurların üstüne sürün ve fırına atıp pişirin. Pişirmenin dozunu kaçırıp fırının alev almamasına özen gösterin. Yanına da çay demleyin. Ay canım çekti.

8. ÖFC (öğrenci fried chicken)

Eğlence ve protein dolu bir yemek daha ^.^

Malzemeler: 1 paket cips (sevdiğinizden), 1 paket tavuk (fileto ya da kanat), 1 yumurta ve yağ.

Yapılışı: Cipsleri parça pinçik edip geniş bir kaba alalım. Tavukları önce yumurtaya, sonra cipslere bulayıp kızgın yağda kızartalım. İlla kovadan yiyecekseniz bi milyoncudan bir kova alabilir, içinde servis edebilirsiniz.

9. Vicuduma fitamin girsin sotesi

Biraz da sağlıklı beslenme. O tabak bitecek!

Malzemeler: 1 kabak, 1 havuç, 1 yeşil biber, 1 kırmızı biber (renk olsun diye), yağ, yoğurt, nane.

Yapılışı: Sebzeleri julyen şekilde (ince uzun demek istiyorum boş boş bakmayın) doğrayıp tavada yağ ile soteliyoruz. Bunu kendi sevdiğiniz sebzelerle de yapabilirsiniz. Daha sonra tabağa alıp üstüne yoğurt döküyoruz. Onun üstüne de nane ile kat çıkıyoruz. Afiyet olsun!

10. Aynısı evde daha ucuz yemeği

Başarısız yemek girişimleriniz sizi yıldırmasın! Unutmayın, evde yaptığınız her zaman daha ucuz...

Malzemeler: 100 gr kıyma, evdeki bayat ekmekler, soğan, yağ, tuz, kimyon, karabiber ve yoğurt (sarımsaklı da iyi gider ama yine de nolur nolmaz).

Yapılışı: Kıymayı yağ ve soğan ile kavurun. İçine baharatları ekleyin. Bayat ekmekleri küçük küçük doğrayıp bir tabağa dizin. Üstüne yoğurdu yayın. Onun üstüne de pişirdiğiniz kıymayı koyun. Al sana mis gibi iskenderimsi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. 50 liraya 1 hafta geçinen aile var pizzası

Üstelik fırında da pişmiyor........

Malzemeler: 1,5 bardak un, 1 bardak yoğurt,  1 yumurta, 1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz, salça, su, yağ ve çoktan seçmeli malzemeler (kaşar, salam, sosis vs.)

Yapılışı: Yoğurdu, yumurtayı, kabartma tozunu çırpın. İçin unu ve tuzu da ekleyip yoğurun. Geniş tencereye yağ sürüp hamuru içine yayın. Bir kapta su, salça ve az yağ karıştırıp hamurun üstüne dökün. Üzerine de önce rendelenmiş kaşar olmak üzere istediğimiz malzemeleri ekleyin ve kısık ateşte 15 dk pişirin. Her daim diyette olan hanım kızlar kepekli un da kullanabilir.

12. Çok iyi bir eş olacağım yemeği

Sadece kuru kuru yemekle olmaz, bu bağırsaklar bedava çalışmıyor. Üstelik kadın erkek farketmeksizin sulu yemek yapabilen biri karşı cinse kolaylıkla iyi eş olacağı mesajını verir. Anlayana...

Malzemeler: 1 konserve kuru fasulye, 1 domates, salça, yağ, yarım soğan, tuz ve kırmızı toz biber. 

Yapılışı: Öncelikle tencerede yağ ve soğanı kavurun. Daha sonra salça ekleyerek kavurmaya devam edin. Sonra fasulyeleri, tuzu ve toz biberi de ekleyip karıştırın. Üstüne sıcak su dökün ve yine karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Yanına pilav yaparsanız güzel olur ama pilav konusunda ben de iyi değilim, onun nasıl yapılacağını annenize sorarak öğrenin.

13. Kapanış tatlısı

O kadar yemeğin üstüne birer tatlı gömmeden hayatta bırakmam.....

Malzemeler: 80 gr çikolata, 1 paket vanilya, 1 yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1/2 çay bardağı süt, 3 yemek kaşığı kakao, 2 dolu yemek kaşığı un ve 1 kaşık margarin. (Malzeme çok gibi ama hepsi ucuz merak etme.)

Yapılışı: Bir tencerede süt, margarin ve çikolatayı eritirken, diğer yandan yumurta ve şekeri ayrı bir kapta çırpın. Boş duranı Allah sevmez. Tenceredekiler kıvama gelince içine altını kapatın ve içine kakaoyu ekleyip karıştırın. Bu karışım biraz soğuyunca çırpma kabına ekleyin. Sonra un ve vanilyayı da kaba döküp karıştırın. Daha sonra sufle kaplarını yağlayın. 'Haydaaa kap nereden çıktı?' dediğinizi duyar gibiyim. Marketten alabilir ya da evdeki minik kaseleri kullanabilirsiniz. Daha evvel ısıttığınız fırına sürün ve üst kısmı piştiğinde fırından alın. Çok da abanmayın, kalorisi yüksek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1287
696
489
301
177
141
138
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Derya Dincel

Yapmak sıkıntı değil de malzeme temin etmek için para lazım onda sıkıntı işte :D

Ezgi

bi milyoncudan kova ghafdhs :D editörün yorumlara bittim

itsasin

buda benden.bayat ekmekleri küp küp kesin.soğanları yağda kavurun.ekmekleri ekleyin.biraz kızartın.üstüne 3-4 yumurta kırın.bomba olur.