Görüş Bildir
Haberler
Öğrenciler Süper Kahramanlar Tasarladı

Öğrenciler Süper Kahramanlar Tasarladı

Papatya Sarısı
23.08.2014 - 14:45 Son Güncelleme: 23.08.2014 - 14:51

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen, ortaöğretim öğrencilerinin katıldığı, "2. Dünyayı Kurtaran Süper Kahraman Tasarım Yarışması".

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKOTAM) tarafından İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştirilen ve 66 farklı katılımcının yer aldığı yarışmada, birinciliği Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi Öğrencisi S. Dilara Vollack kazandı. Yarışmada, ikinciliği Bayraklı Ali Osman Konakçı Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Gamze Akbulak, üçüncülüğü de Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi’nden Kadri Demircan Kaçel aldı. Gençler, kuraklık ve radyoaktiviteyi önleyecek, çevre dostu kahramanlar üzerinde durdu.

EKOTAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Can Özcan, düzenledikleri yarışma ile gençlerin kendi bakış açıları ve hayalleriyle tasarım dünyasına ilk adımlarını attıklarını ifade etti. Özcan, gençlerin sosyal sorumluluk duygusuyla dünyayı daha yaşanabilir kılmak adına tasarımın gücünü kullanmalarının önemine dikkat çekti.

-Haziran

İçeriğin Devamı Aşağıda

En çevreci A+ kahraman birinci

Yarışmada birinci olan Dilara Vollack, A+ adını verdiği tasarımında çevre dostu bir kahraman yarattığını belirterek, kahramanının özellikleri şu şekilde sıraladı:

'Kahramanım, tam anlamıyla çevre dostu. Ayakkabısının topuk kısmıyla toprak analizi yapabiliyor. Platform kısmından toprağa en uygun tohumu bırakıyor.. Böylece ağaçlandırma yapabiliyor. Ayrıca papatya kanatlarıyla orman yangınlarını söndürebiliyor. Polen yayarak tozlaşmayı sağlayabildiği gibi, yüksek mineralli gözyaşlarıyla verimsiz toprakları besliyor. Böylece bitkilerin yetişebilmesini sağlayabilen bir kahraman yarattım' dedi.

Water girl, kuraklığa son verecek

Yarışmada ikinciliği Water Girl tasarımıyla alan Gamze Akbulak da, aşırı su kullanımı nedeniyle oluşan kuraklık, su sebepli savaşları önlemek için kahramanını oluşturduğunu söyledi. Akbulak, 'Aşırı su kullanımı sebebiyle oluşan kuraklık ve verimli su arazilerinin çölleşmesi, kirlilik sebebiyle azalan temiz su kaynaklarının paylaşılamaması gibi sebeplerle oluşabilecek su sebepli şiddeti ve savaşları önlemeyi amaçlayan bir kahraman yarattım. Kullanılan suların arıtılarak yeniden kullanılabilmesini sağlıyor. Eğitim ve bilinçlendirmeyle su tüketim oranlarını düşürüyor' diye konuştu.

Radyoaktiviteye dikkat!

Radioactive-Crow tasarımıyla üçüncü olan Kadri Demircan Kaçel de, ailesiyle radyasyona maruz kalmış bir kahraman oluşturduğunu söyledi. Kahramanının vücudunun radyasyona dirençli olduğunu belirten Kaçel, 'Karantinada tutulan kahraman radyoaktif atıklar sebebiyle yaşamını kaybeden tüm canlıları kurtarabilmek için kendisini geliştiriyor. Kahramanım radyoaktif atıkları yok edebilecek bir silaha dönüşüyor. Bu şekilde dünyayı zararlı radyoaktif atıklardan temizleyebiliyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
3
3
2
2
1