Görüş Bildir
Haberler
Öğrenciler Snowden'ı Rektör Seçti!

Öğrenciler Snowden'ı Rektör Seçti!

Öğrenciler Snowden'ı Rektör Seçti!

Amerikan İstihbaratı eski ajanı Edward Snowden, İskoçya'daki Glasgow Üniversitesi'nde öğrenciler tarafından oylanan rektörlük seçimlerini kazandı. Eski ajan, üniversitede üç yıl boyunca rektörlük yapacak.

Avukatının onayı alındıktan sonra öğrenciler tarafından aday gösterilen Snowden, eski bisikletçi Graeme Obree, yazar Alan Bisset ve St. Mary Katedrali vaizi Kelvin Holdsworth ile yarıştı.

Şimdi Rusya'da sığınmacı olarak yaşayan Amerikalı eski istihbaratçı 6 bin 560 oydan 3 bin 347'sini aldı. Snowden eski Liberal Demokrat lider Charles Kennedy'nin rolünü bundan sonraki üç yılda üstlenecek.

Amerikalı'nın seçim kampanyasını koordine eden üğrenci Chris Cassells, bu oylama ile üniversitenin dünyaya bir mesaj gönderdiğini söyledi.

Cassells 'Biz Snowden'ı Glasgow Üniversitesi'nin yeni rektörü olarak seçilmiş olmasını görmekten memnunuz. Biz rektörlerimiz aracılığı ile önemli açıklamalar yapan gururlu ve erdemli bir geleneğe sahibiz ve bugün demokratik haklar konusunda duyarsız kalmadığımızı bir kere daha gösterdik' dedi.

27 yaşındaki doktora öğrencisi Cassells, Snowden'ın New York'taki avukatlarına ocak ayında ilk başvuruyu yaptıklarını ve aday başvuruları kapanmadan hemen önce onay aldıklarını söyledi.

Snowden ile doğrudan görüşme yapmadıklarını ifade eden Cassells resmi göreve başlama törenine video yoluyla katılacağını umduğunu söyledi.

Cassells 'Snowden'ın henüz bilip bilmediğinden şüpheliyim ama ulaşır ulaşmaz yasal temsilcilerini bilgilendireceğiz' dedi.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/dunya/og...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0