Görüş Bildir
Haberler
Ofiste Kullanılan Kağıtlar İçin Her Firmanın Fidan Dikmeli

Ofiste Kullanılan Kağıtlar İçin Her Firmanın Fidan Dikmeli

Acil Tercüme
07.05.2019 - 18:30

Ofiste Kullanılan Kağıtlar İçin Her Firmanın Fidan Dikmesi Gerekmez mi?

Günümüzde değişen çalışma koşulları ile ofis çalışmaları hızla artmaktadır. Bu ofis çalışanlarının gün içerisinde pek çok materyale ihtiyacı olmaktadır. Bu materyallerin başında da kağıtlar gelmektedir. Ofisler gün içerisinde o kadar çok kağıt kullanıyor ki, sayısını belirlemek neredeyse imkansız. Ofisler kullanılan bu kağıt israfı önlemek ve kullanılan her kağıt için kesilen ağacın yerini doldurmak amacıyla firmaların fidan dikmesi gerekmez mi? Ofis çalışanlarının kullandığı kağıtlar için, firmalar yılda belirli aralıklarla fidan dikerek, kesilen ağacı doğaya geri verebilir. 

Kağıt İsrafını Nasıl Önleriz?

Kağıt israfını önlemek için ofis çalışanlarının çeşitli yöntemlere başvurmaları gerekmektedir. 

Acil Tercüme firması tercüme sektöründeki tüm işlerini mümkün olduğu kadar sadece dijital ortamda tutmaktadır. Bu sayede tercüme hizmeti sırasındaki kağıt kullanımını en aza indirmektedir.

Bu yöntemleri aşağıdaki gibi sıralamak mümkün:

Yazıcıların Çift Taraflı Baskı Özelliğini Kullanmak

Ofislerde yaşanan kağıt israfının en büyük nedeni yazıcıların çift taraflı bastırma özelliğini kullanmamak ve her belge için ayrı bir kağıt kullanmaktır. Eğer kullanacağınız belge resmi bir evrak değilse ve kağıdın iki tarafının da kullanılmasında bir sakınca yoksa mutlaka çift taraflı baskı özelliğini kullanın.

Müsvette Kağıt Kullanın

Tek yönlü bir çıktı aldınız ve o belgeyle işiniz bitti. O kağıdı atmayın. Arka tarafını ufak hatırlatmalar ya da hesaplamalar için kullanabilirsiniz. Böylelikle kağıt israfının önüne geçebilirsiniz.

Dijital Not Sistemleri Kullanı

Artık bilgisayar ortamında hemen her şeyi yapabiliyoruz. Dijital ortamda halledebileceğiniz işleriniz için çıktı almayın. Düzenlediğiniz toplantılarda not defterleri yerine telefonlarınızı ya da bilgisayarlarınızı kullanın.

Ofislerinizde Geri Dönüşüm Kutuları Bulundurun

Kağıt israfının önüne geçmenin en etkili yolu geri dönüşümdür. Kullandığınız kağıtları ofislerinizde bulunduracağınız geri dönüşüm kutularına atarak kağıt israfının önüne geçebilirsiniz.

İnce Kağıtlar Kullanın

Kartvizit gibi materyaller genellikle kalın kağıtlara basılır. Kağıt israfının önüne geçmek istiyorsanız bu materyallerin basımında ince kağıtlar kullanın. Böylelikle daha az ağacın kesilmesine neden olmuş olursunuz.

Belgelerinizi Çıktı Almadan Önce İyi Düşünün

Ofislerde yazıcılardan çıkarılan belgeler genellikle düşünmeden basılır. Bu belgenin çıktısına gerçekten ihtiyacınızın olup olmadığını düşünüp, bu şekilde çıktı alarak kağıt israfının önüne geçebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın