Görüş Bildir
Haberler
Ödül Torrens'in

Ödül Torrens'in

Fatih
08.01.2014 - 20:40

Ödül Torrens'in

Üç sezondur Galatasaray Odeabank forması giyen Alba Torrens, La Gazzetta dello Sport tarafından yılın kadın basketbolcusu seçildi.

Galatasaray Odebank Kadın Basketbol Takımı'nın İspanyol yıldızı Alba Torrens, İtalyan La Gazetta dello Sport gazetesi tarafından kadın basketbolunda 'Yılın Oyuncusu' seçildi.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, La Gazzetta dello Sport tarafından 1979'dan bu yana düzenli olarak Avrupalı oyuncular arasında gerçekleştirilen 'Yılın Oyuncusu' ödülüne, 2013 yılında kadın basketbolcu kategorisinde Alba Torrens'in layık görüldüğü kaydedildi.

Torrens'in oylamayı 57 puanla ilk sırada tamamladığı, UMMC Ekaterinburg'dan Fransız oyuncu Sandrine Gruda'nın 39 puanla ikinci, Bourges Basket'ten bir diğer Fransız sporcu Celine Dumerc'in de 29 puanla üçüncü sırada yer aldığı belirtildi.

Bu ödüle 2011 yılında da layık görülen Torrens'in, ödülü kazanan ilk İspanyol kadın basketbolcu ve en genç isim olma unvanını elinde bulundurduğu hatırlatıldı. Torrens, 2009'da 'Yılın Genç Kadın Basketbolcusu', 2011'de ise 'FIBA Avrupa Yılın Kadın Basketbolcusu' ve FIBA Kadınlar Avrupa Ligi 'MVP'si seçilmişti.

Torrens ayrıca, 2013 yılı için FIBA Avrupa tarafından belirlenen, 'Yılın Kadın Basketbol Oyuncusu' ödülünün de adayları arasında bulunuyor.

Öte yandan erkek basketbolcu kategorisinde ise NBA'de San Antonio Spurs forması giyen Fransız sporcu Tony Parker'ın Avrupa'da yılın oyuncusu seçildiği ifade edildi.

Kaynak: http://www.totemspor.com/haber/basket...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın