Görüş Bildir
Haberler
Öcalan: 'Süreç Yeni Aşamada'

Öcalan: 'Süreç Yeni Aşamada'

Ulaş
21.10.2014 - 21:02 Son Güncelleme: 22.10.2014 - 09:19

HDP heyetiyle görüşen Abdullah Öcalan, çözüm sürecinde 15 Ekim itibariyle yeni bir aşamaya geçildiğini söyledi; 'Başarılı bir pratik umudumun arttığını bu anlamda ifade etmek isterim' dedi.

İmralı'da Abdullah Öcalan'la görüşen HDP heyeti, dönüşte Öcalan'ın mesajlarını açıkladı. Buna göre Öcalan, 'Türkiye’nin demokratik geleceğini ve bölgemizdeki kalıcı barışı yakından ilgilendiren süreçle ilgili 15 Ekim itibariyle yeni bir aşamaya geçtiğimizi ve süreçte başarılı bir pratik umudumun bu anlamda arttığını ifade etmek isterim' dedi.

Öcalan, 'Yeniden dirilttiğimiz bu umudun zaman kaybetmeden pratik sonuçlar doğurması halklarımıza karşı olan tarihi görev ve sorumluluğumuzdur' ifadesini kullandı. Başbakan'ın Akil İnsanlar Heyeti'yle yaptığı toplantıyı da son derece önemli bulduğunu söyledi.

Öcalan, 40'a yakın kişinin öldüğü Kobani eylemleri için de, olaylardan tarafların ders çıkartması gerektiğini belirtti. Öcalan, 'Tüm bu gerçekler ışığında yürüttüğümüz çalışmaları ve bölgemizin barışını zora sokacak söylem ve tutumlar yerine yapıcı katkıların sağlanması tarihi bir zorunluluktur. Bu dönemde süreci sabote etmek isteyen güçler, Bingöl örneğinde de görüldüğü gibi süreci çatışmaya evirmek için fırsat kollamaktadır' dedi.

2013 yılında başlayan çözüm süreci, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Nevruz’da yaptığı geri çekilme çağrısıyla somut olarak başlamıştı. Ancak süreç özellikle Kobani’de PYD güçleri ile IŞİD arasında yaşanan çatışmaların ardından Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşanan eylemler nedeniyle, en kritik dönüm noktalarından birine girdi.

Bu süreçte Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan aracılığıyla gönderdiği sürecin akıbetinin 15 Ekim tarihinde belli olacağına dair mesajı ile birlikte tartışmalar iyice alevlendi. Ancak süreçte hükümetin yol haritasının hazırlıklarını tamamladığının duyulmasıyla ibre başka bir yöne döndü. Öcalan bu son açıklamasında da 5 Ekim tarihine vurgu yaptı ve o gün itibariyle yeni bir sürece girildiğini söyledi.

Heyet haftasonu Kandil'deydi

Hükümet'in kendileriyle paylaştığı yol haritasının özeti niteliğindeki bir bölümü hafta sonu Kandil'e götüren HDP heyeti, Kandil'in bu konudaki mesajını Abdullah Öcalan'a aktardı. Heyet görüşme sonrasında kamuoyuna, 'Kandil'in somut adım beklediği' mesajını iletmişti.

  • Al Jazeera
Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/ocalan-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0