Görüş Bildir
Haberler
Öcalan'dan PKK'ya Ağır Eleştiriler

Öcalan'dan PKK'ya Ağır Eleştiriler

Yüksel Venedik
09.07.2014 - 20:22 Son Güncelleme: 09.07.2014 - 20:23

Öcalan'dan PKK'ya Ağır Eleştiriler

PKK lideri Abdullah Öcalan, “Kürdistan Devrim Manifestosu Kürt Sorunu ve Demokratik Ulus Çözümü” başlıklı kitabında, “İçimizde bini aşkın hain vardı” ifadelerine yer verdi. PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Anayasa Mahkemesi’nin; basılmadan toplatıldığı için “Düşünce özgürlüğüne müdahale edildi” kararına konu olan “Kürdistan Devrim Manifestosu Kürt Sorunu ve Demokratik Ulus Çözümü” başlıklı kitabında PKK’nın hem geçmişine hem de yönetim kadrosuna eleştiriler yer alıyor.

ÖCALAN'DAN PKK'YA AĞIR ELEŞTİRİ

Kitapta Öcalan, “İçimizde bini aşkın hain vardı” diyor. PKK’nın son 20 yılına yönelik çarpıcı eleştirilerin de bulunduğu kitapta Öcalan, örgütün tarihini anlattığı bölümde PKK içindeki bazı yöneticilerin yaptıklarını “çetecilik”, “kontrgerillaya taş çıkartan uygulamalar”, “Savaş ağalığı”, “şarlatanlar”, “hainler” gibi ifadelerle eleştiriyor.

'BENİ TASFİYE ETMEK İSTEDİLER'

Habertürk’ten Zülfikar Ali Aydın'ın haberine göre, örgüt içinde bir dönem “sağ sapma” yaşandığını ifade eden Öcalan bazı örgüt yöneticilerinin de “büyük bir tahribat yarattığını” anlatıyor. İşte o kitaptan çarpıcı bir bölüm: “Beni bile kontrol altına almak, bu da olmazsa tasfiye etmek için akla hayale gelmeyecek planlar peşinde koştular. PKK’yı ele geçirip ne yapacaklardı? Tasfiyeyi tamamlayıp ellerine geçirdikleriyle, birer kadını veya erkeği kollarına takıp Güney Kürdistan (Irak Kürdistan Bölgesi) yönetimine veya İran devletine sığınacaklar, o da yetmezse kapağı Avrupa’ya atıp hayal hanelerindeki en aşağılık yaşam güdülerini tatmin edeceklerdi.”

Kaynak: http://www.posta.com.tr/siyaset/Haber...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0