Görüş Bildir
Haberler
Öcalan: 'Çözümü Yakalamalıyız Aksi Taktirde Sabrımın Son Sınırındayım'

Öcalan: 'Çözümü Yakalamalıyız Aksi Taktirde Sabrımın Son Sınırındayım'

Caner
13.12.2014 - 22:12
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle, barış ve çözümün çok yakında ama Sırat Köprüsü'nden geçer gibi tehlikeli bir noktada olduğunu söyledi

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Hatip Dicle , çözüm süreciyle ilgili olarak Abdullah Öcalan 'ın 'Sabrımın son sınırındayım. Böyle sürdüremeyiz' dediğini aktardı.

DTK’nın 1’inci Olağan Genel Kongresi, Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesi Cegerxwin Kültür Merkezi’nde başladı. Kongreye, HDP ve DBP’li yönetici ve delgelerin yanı sıra bir süre önce Mardin Artuklu Üniversitesi’nde düzenlenen yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Yaşayan Diller Enstitüsü Başkanı Prof.Dr. Kadri Yıldırım da katıldı.

DHA'nın haberine göre, 'çözüm süreci' aşamasına gelinceye kadar geçen süreçlerle ilgili değerlendirme yapan Hatip Dicle, gelinen bu kavşağın kıymetli olduğunu söyledi.

Dicle, şöyle konuştu: 'Sayın Öcalan’ın en son sunduğu ve KCK’nın bütün birimlerinin kelimesine dahi dokunmadan arkasında olduğu Barış ve Demokratik Müzakere Taslağı’nın bugün kıymetini anlamak için ve bu yakaladığımız halkanın kıymetinin hem bizler, hem de hükümet ve ilgili çevreler açısından bilinmesi lazım. Bunun siyasi arka planını biz ve hükümet doğru kavrayamazsak yakaladığımız bu halkayı kaybedebiliriz. Deyim yerindeyse; öyle bir noktadayız barış ve çözüm elimizi uzattığımızda yakalayacağımız kadar yakın ama o kadar da Sırat Köprüsü’nden geçer gibi tehlikeli bir noktada.'

Hatip Dicle, Abdulah Öcalan’ın 'Hükümete söyleyin ben kimseyi tehdit etmiyorum ama bu son şanstır. Bu barış ve demokratik çözüm taslağı üzerinde bir şekilde 4-5 aylık bir süreçte en geç Nisan 2015’a kadar tüm aşamaları bitmek zorunda. Mutlaka bir siyasi çözümü yakalamalıyız. Aksi takdirde sabrımın son sınırındayım. Böyle sürdüremeyiz. Bir hafta 10 gün sonra sizi bekliyorum' dediğini anlatırken, '14 gündür daha biz adaya gidip sayın Öcalan’a sadece Kandil’in çok şeffaf bir şekilde mesajını iletebiliriz. Hükümet bu taslak üzerine ne diyor daha bilmiyoruz' dedi.

T24

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/cozumu-yakala...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0