Görüş Bildir
Haberler
Obradovic'ten Çok Sert Açıklama!

Obradovic'ten Çok Sert Açıklama!

Batuhan
31.01.2014 - 16:46

Obradovic'ten Çok Sert Açıklama!

Fenerbahçe Ülker'in Sırp çalıştırıcısı Obradovic, Milano yenilgisini oyuncularının Fenerbahçe formasının değerini bilmemelerine bağladı.

Fenerbahçe Ülker'in Sırp çalıştırıcısı Obradovic, Milano yenilgisini oyuncularının Fenerbahçe formasının değerini bilmemelerine bağladı.

İşte Dünyaca ünlü hocanın Armani Milano maçı değerlendirmesi;

''Özellikle maça çok iyi başladığımızı düşünüyorum. Takım maça iyi konsantre olmuş ve maç boyunca savaşacağını gösteriyordu. Ancak ilk dakikalarda Zoric, sonrasında Vidmar, sakatlıklarından dolayı oyuna devam edemediler. Fakat maç içindeki ana sorunun bu olduğunu düşünmüyorum. Özellikle 2. çeyrekten itibaren, birçok maçta, rakiplerimize öne geçme şansı tanıyoruz. Yaptığım tüm uyarılara rağmen bu sorunun çözülemediğini görüyorum. Soyunma odasında oyuncularıma, genel hatlarıyla nerelerde hata yaptıklarını bir kez daha söyledim. Benim fikrim, başarılı olmak için sadece profesyonel olmanın yetmeyeceği.

Tüm oyuncularım, basketbol için yaşamaları gerektiğini bilmek zorundular. Türkiye’nin en iyi basketbol salonuna sahip ve çoğu oyuncunun hayallerinde yer alan Fenerbahçe forması giyiyor olmalarının değerini anlamaları gerekiyor. Bunu yaptıkları takdirde işler yolunda gider, yapmadıkları takdirde ise işimiz zorlaşır ve birçok oyuncunun bu bilinçten uzak olduğunu görüyorum. Hepsinin kısa süre içinde bu anlayışlarını değiştirmeleri gerekiyor. Önümüzde oynayacağımız birçok maç var. Önce Anadolu Efes, sonrasında ise Türkiye Kupası, Euroleague’de de 9 maçımız daha var. Hepinizin bildiği gibi, ben hayatım boyunca hep son ana kadar savaştım. Bunu bir kez daha yapacağımı oyuncularıma söyledim.

Yeterli seviyede savaşmıyoruz. Milano karşısında 2 oyuncumun sakatlandığı bahanesine sığınmıyorum. Daha önceki maçlarda onlarla birlikte oynamamıza rağmen benzer yenilgiler aldık. Daha önce de söylediğim gibi, kim olduğunuzu, milyonlarca taraftarı olan ve gittiğimiz her yerde bizi destekleyen taraftarlara sahip olan bu kulübe layık olmanız gerekiyor. Bu durumu çevirmek tamamen bizim elimizde. Kendimize olan güveni yeniden yerine getirmek adına savaşmalıyız. Çünkü şu anki oyunumuzla başarılı olmamız zor görünüyor. Yeniden Milano maçına dönecek olursak, sadece 2. çeyrekte 10 top kaybı yapmamız inanılmaz. Diğer 3 çeyrekte iyi oynadık. Fakat bu bölümde yani 2. çeyrekte oyunu sakinleştirecek, sorumluluk alacak bir oyuncunun öne çıkması gerekirdi. Saha içinde daha fazla kalmak adına, iddiamızı sürdürebilmek için dürüst olmalıyız. Bazı oyuncuların fazla yorulduğu fikrinden uzaklaşıp, oyun bilincimizi değiştirmemiz gerekiyor'

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/basketbol/tbl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın