Görüş Bildir
Haberler
Obradovic: ''Hayata Aşık Biriyim''

Obradovic: ''Hayata Aşık Biriyim''

Fatih
07.01.2014 - 18:45

''Hayata Aşık Biriyim''

Fenerbahçe Ülker'in başarılı koçu Zeljko Obradovic, emeklilik hayallerinden, hayat felsefesine, başarısının sırrından, İstanbul'da başlayan yeni macerasına kadar birçok konuda açıklamalar yaptı.

Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesi için Gamze Öztürk'e konuşan Obradovic'in röportajından öne çıkan bölümler şu şekilde...

13 yıl Panathinaikos antrenörlüğüne adanmış bir dönemin ardından 2012 yılında antrenörlüğe bir yıl kadar ara verdiniz. Bu bir yıllık sürede neler yaptınız?

Bu kadar uzun süren bir antrenörlüğün ardından hemen başka bir takımın başına geçmem benim için olanaksızdı. Ben hayata aşık biriyim. Arkadaşlarımla zaman geçirmekten keyif alıyorum. Bu bir yıllık ara bana uzun süredir görmediğim arkadaşlarımı görme fırsatı sundu. Ailemle daha fazla zaman geçirdim. Vermiş olduğum bu karardan ötürü de mutluyum. Doğru olanı yaptım. Bu sayede basketbola ve işimin başına istek ve heyecanla döndüm.

Fenerbahçe Ülker taraftarı sizin için ''Obradovic’in askerleriyiz'' diye slogan atıyorlar. Bu size ne hissettiriyor?

Bu slogan Fenerbahçe taraftarının bana güvenini gösterir. Kendimi iyi hissettiriyor, gurur duyuyorum. Birinin askeri olmak demek, büyük güven gerektirir. Beni buna layık gördükleri için minnettarım ama sadece bana güvenmeleri yetmez, hem oyuncularıma hem de kulübüme güvenmeliler. Taraftarımızla olan bu bağa yürekten inanıyorum. Onlar bizim iyi yönde ilerlememize ve motivasyonumuzu yüksek tutmamıza yardımcı olan en büyük etken, tek kelimeyle muhteşemler. Çoğu takıma göre her maçımız bizi destekleyen taraftarlarla dolu. Bu bir takım için çok önemli. Fenerbahçe taraftarı olmadan bu başarıyı yakalamazdık. Onlar sahanın altıncı oyuncusu.

şı Panathinaikos antrenörü olarak değil de Fenerbahçe antrenörü olarak sahaya çıktınız. Bu durum size neler hissettirdi?

Uzun yıllar antrenörlük yaptım. Bu maçta benim için olması gerektiği gibi normal bir maçtı. Pek bir şey hissettiğim söylenemez. Benim için yeni olan bir şey yoktu. Olympiakos güçlü bir takım. Biz sadece maça yoğunlaştık, çıktık oyunumuzu sergiledik.

Türkiye’de neye en çabuk adapte oldunuz ya da en çok neye alışmakta zorlandınız?

Dürüst olmak gerekirse, geçmişte turist olarak ya da maçlardan ötürü birçok kez İstanbul’da bulundum. Burada yaşayan arkadaşlarım sayesinde İstanbul’un çeşitli yerlerini görebilme şansını yakaladım ama yaşamaya başlayınca daha farklı olduğunu anladım. İstanbul’a kolayca alıştım ama hala zorlandığım tek bir şey varsa o da 'trafik'... Atatürk Havaalanı’ndan karşıya tam 3 saat 15 dakikada gittiğim oldu. Bu, başka yerde olsa ülke değiştirirsiniz.

Kaynak: http://www.totemspor.com/haber/basket...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın