Görüş Bildir
Haberler
Obezite ve Kilo Kontrolü

Obezite ve Kilo Kontrolü

Pegarose
09.05.2014 - 20:21 Son Güncelleme: 09.05.2014 - 21:42

Obezite Ve Kilo Kontrolü

Çağımızın hastalığı obezite, birçok kişinin korkulu rüyası. Beslenme Danışmanı Pınar Aksoy, kilo kontrolünde ve vücuttaki yağ fazlasının verilmesi aşamasında kalsiyumun etkili olduğunun son araştırmalarla kesinlik kazandığını belirtti. Aksoy; “Diyet süt ve süt ürünleri, yani yağı alınmış ya da azaltılmış ürünler tüketerek, hem daha az kalori almış, hem de ihtiyacımız olan kalsiyum, protein gibi besin değerlerinden ve kilo vermemizi destekleyecek kalsiyumdan eksik kalmamış oluruz” dedi. Kilo kaybetmek ya da kilosunu kontrol etmek isteyenlerin diyet ürünlere yöneldiklerinde tükettikleri miktara da özellikle dikkat etmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Tehlikeli salgın hastalıklar arasında kabul edilmeye başlanan obezite ile günümüzde birçok kişi mücadele ediyor. Beslenme Danışmanı Pınar Aksoy, obezitenin tıbbi tedavisinde enerjisi azaltılmış bir beslenme programının uygulandığını, bu özel programlarda vücudun ihtiyacı olan tüm besin değerlerinin bulunması gerektiğini ancak aynı zamanda kalori değerlerinin de daha az olması gerektiğini söyledi. Aksoy, bu noktada devreye diyet ürünlerin girdiğini belirtti.

Pınar Aksoy, konu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Kilo kontrolünde ve vücuttaki yağ fazlasının verilmesi aşamasında, kalsiyumun etkili olduğu son araştırmalarla kesinlik kazandı. Diyet süt ve süt ürünleri, yani yağı alınmış ya da azaltılmış ürünler tüketerek, hem daha az kalori almış, hem de ihtiyacımız olan kalsiyum, protein gibi besin değerlerinden ve kilo vermemizi destekleyecek kalsiyumdan eksik kalmamış oluruz.”

Ara öğün olarak diyet peynirler 

Sağlıklı beslenmeye ve kendine özen gösteren herkesin, özellikle çalışan kesimin ara öğün olarak yağı azaltılmış süt ürünlerini tüketmesinin pratiklik açısından da yararlı olacağını söyleyen Aksoy, öğle yemeğini takip eden 2-3 saatlik dönemin, gün içinde kan şekerinin en düşük olduğu saatler olduğunu söyledi ve şu önerileri verdi: “Bu aralıkta şekerli besinler tüketmek, geçici enerji verse de bir süre sonra tekrar kan şekerinin düşmesine dolayısıyla rehavete ve uyku haline neden olur. Bu rehavet ve uyku halini azaltmanın en güzel yolu, kalsiyum, protein açısından zengin ancak kalorisi düşük bir besin tüketmektir. Buna en uygun örnek de diyet beyaz peynirdir. 1 bardak yağı azaltılmış ya da yağsız süt ya da 100 gram diyet beyaz peynire eklenecek, antioksidan değeri yüksek meyveler örneğin nar, çilek günümüzün daha neşeli ve enerji dolu geçmesini sağlayacaktır. Evden getireceğimiz çeşitli meyveleri, satın aldığınız diyet beyaz peynir ile karıştırabilir, kendinize son derece sağlıklı, şekersiz, az yağlı peynirli tatlınızı yaratmış olursunuz.”

Diyet beyaz peynire antioksidan değeri en yüksek kabuklu yemiş olan cevizi kattığımızda, peynirin besleyici değeri ile cevizin gücünün birleşeceğini ve ideal bir ara öğün oluşacağını söyleyen Pınar Aksoy, 100 gram kadar diyet peynire 2 adet tam cevizin yeterli bir miktar olacağını belirtti.

Diyet ürünlerde miktar kontrolü 

Kilo kaybetmek ya da kilosunu kontrol etmek isteyenlerin, diyet ürünlere yöneldiklerinde tükettikleri miktarlara da özellikle dikkat etmeleri gerektiğini belirten Aksoy; “Nasılsa diyet ürün düşüncesi ile fazla miktarda tüketim, tersi sonuçlar yaratabilir” dedi.

Kaynak: http://www.pegarose.com/obezite-ve-ki...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın