Görüş Bildir
Haberler
Obama: 'Türkiye, Rusya ve İransız Olmaz'

Obama: 'Türkiye, Rusya ve İransız Olmaz'

Onedio Medya
15.07.2015 - 22:20
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye’deki sorunların Türkiye, Rusya ve İran’ın desteği olmadan çözülemeyeceğini söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'deki sorunların Rusya, Türkiye, İran ve diğer partnerler olmadan çözülemeyeceğini, İran'ın da istişarelere dahil edilmesi gerektiğini belirtti.

Obama, “Bunu çözebilmemiz için Suriye ile ilgisi bulunan büyük güçler arasında, mücadelenin savaş meydanında kazanılamayacağına dair bir uzlaşı elzem olacaktır” diye konuştu. ABD Başkanı, IŞİD militanlarıyla mücadelenin nasıl yürütüleceği konusunda İran ile resmi bir dizi anlaşma yapılmasını ise beklemediğini söyledi.

Barack Obama, İran'ın nükleer programıyla ilgili varılan anlaşmaya karşı çıkan cepheye de seslenerek, ‘Karşıysanız, o zaman alternatif gösterin” dedi. Obama İran konusunda, diplomatik çözüm ya da savaş olmak üzere sadece iki seçeneğin bulunduğunu belirterek, başka bir seçenek dile getirildiğini duymadığını söyledi.

'İsrail endişelerinde haklı'

Obama İran ile varılan anlaşmanın en ateşli muhalifi İsrail'e de seslenerek, İsrail'in endişelerinde haklı olduğunu, ancak nükleer silahlara sahip bir İran'ın daha tehlikeli olacağını söyledi.

Barack Obama, ‘İsrail'in, Suudiler ve Körfez'deki partnerlerin İran'ın bölgedeki silah sevkiyatları ve karmaşa çıkarması konusundaki endişelerini paylaştığını' belirterek, bu sevkiyatların yerine ulaşmasını engellemek için istihbarat ve tecrit kapasitelerinde işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini hep söylediğini kaydetti.

DW

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0