Görüş Bildir
Haberler
Obama Irak'a 200 Asker Daha Gönderdi

Obama Irak'a 200 Asker Daha Gönderdi

adem kara
01.07.2014 - 10:42

WASHINGTON- ABD Başkanı Barack Obama pazartesi günü Amerikan vatandaşlarını ve mülklerini korumak üzere Irak'a yeni birlikler göndererek, ABD'nin ülkedeki varlığını artırıyor. Gönderilen birlikler, öncekiler gibi savaşa hazırlıklı olan askerlerden oluşuyor.

Pentagon, gönderilen yeni birliklerle, ABD'nin Irak'taki askerlerinin sayısının 700'e çıkacağını söyledi. ABD'nin Irak'taki birlikleri arasında emniyet ve askeri eğitimden sorumlu yetkililer de var.

Obama yasakoyuculara gönderdiği mektubunda, 'Bağdat'taki, güvenliği tehdit eden koşulların ışığında, ABD Elçiliği'nin, destekleme hizmetlerinin ve Bağdat Uluslararası Havaalan'nın güvenliğini artırmak üzere Irak'a 200 silahlı askerin daha gönderilmesini emrettim' açıklamasında bulundu.

ABD bu ayın başında ABD elçiliğinin ve Irak'taki diğer personelin güvenliğini artırmak üzere 275 askeri personel göndermişti. ABD Başkanı iki hafta önce de, Irak ordusunun nasıl desteklenebileceği, eğitim verilebileceği ve nasıl danışmanlık edilebileceği sorularının yanıtlarını bulmak üzere 300 özel operasyon görevlisinin gönderilmesini emretmişti.

Pentagon 200 askerin pazar günü Bağdat'a vardığını açıkladı. Birliklerin yanısıra, Irak'ta seyahat eden Amerikalıların güvenliğini artırmak üzere helikopterler ve insansız hava araçları da gönderildi. Pentagon ayrıca güvenlik ve lojistik destek için Bağdat'a 100 personelini yolluyor.

Obama, 'Bu güçler, güvenlik koşulları ihtiyaç olunmayacak noktaya gelene kadar Irak'ta kalacak' dedi.

Irak'taki askerlerini 2011'de çeken ABD başkanı için, ülkeye yeni güçlerin gönderilmesi, Amerikan askerlerinin yeniden ülkeye girdiği anlamına gelmesi bakımından önem taşıyor.

Obama ve Pentagon yetkilileri sık sık ABD askerlerinin, savaş görevi için gönderilmediğini tekrarlıyor. Ancak saldırı durumunda ABD birlikleri de savaşa çekilebilir.

Amerikan ordusu, IŞİD'in arz ettiği güvenlik tehdidini daha iyi anlamak için Irak'ta geniş kapsamlı bir istihbarat savaşı yürütüyor.

Beyaz Saray'ın basın sözcüsü John Earnest, militanların Irak'ı ortadan kaldırmak için savaştığını savunarak, 'Yönetimin, Irak'ın siyasi liderleriyle bu kadar yakın çalışmasının nedeni bu. ABD yönetimi, Irak'ı bu tehditle başa çıkmak için ülkede birlik olmaya çağırıyor' dedi.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0