Görüş Bildir
Haberler
Obama'dan Trump'a: 'Başarılı Olman İçin Elimizden Geleni Yapacağız'

Obama'dan Trump'a: 'Başarılı Olman İçin Elimizden Geleni Yapacağız'

Emre Ordu
10.11.2016 - 22:07 Son Güncelleme: 11.11.2016 - 11:48

ABD Başkanı Barack Obama, ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump ile seçimin ardından ilk kez bir araya geldi. Trump'ı Beyaz Saray'da ağırlayan Obama aralarında geçen görüşmeyi 'mükemmel' olarak tanımladı. Obama ayrıca yeni başkan Trump'a 'Artık, başarılı olman için elimizden geleni yapacağız. Çünkü sen başarılı olursan, ülke de başarılı olur' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Seçim gecesinden beri New York’ta bulunan Trump, bugün özel uçağıyla başkent Washington’a geldi. Trump, Beyaz Saray'a Gizli Servis güvenlik görevlileri eşliğinde girdi.

Seçimin ardından ilk kez bir araya gelen Obama ile Trump, başkanlık görevini devretme sürecini ele aldı.

"Obama’yla daha fazla toplantı yapmayı umuyorum"

"Obama’yla daha fazla toplantı yapmayı umuyorum"

Trump’la Oval Ofis’te yaptıkları görüşmede birçok farklı başlığı ele aldıklarını kaydeden Obama, ‘mükemmel’ geçtiğini ifade ettiği görüşmeden cesaret aldığını kaydetti.

Beyaz Saray’daki görüşmenin planlanandan uzun sürdüğünü dile getiren Trump da, birlikte çalışmayı dört gözle beklediği Obama’yla daha fazla toplantı yapmayı umduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da bugün ilerleyen saatlerde kendisinin yerine seçilen Mike Pence ile bir araya gelecek.

Obama seçimin ardından sonuçlara saygı gösterilmesi çağrısı yapmıştı

Obama seçimin ardından sonuçlara saygı gösterilmesi çağrısı yapmıştı

Obama, seçimlerden önce Trump'ın başkanlık için 'uygun olmadığını' söylemiş ve Demokrat aday Hillary Clinton'a destek toplamak için kampanya yapmıştı. Ancak seçimlerinden ardından Obama, ABD halkına sonuçlara saygı gösterme çağrısı yapmıştı.

Obama dünkü açıklamasında, 'Bu ülkeyi birleştirmesi ve liderlik etmesi için artık hepimiz (Trump'ı) destekliyoruz' demişti.

Yapacağı ilk icraatı da açıkladı

Yapacağı ilk icraatı da açıkladı

Yeni başkan Trump öte yandan Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Ryan ile yaptığı görüşmesinin ardından basın mensuplarının karşısına geçen Trump, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sağlık sistemi ve göç konularında hızlı bir çalışma yürüteceğini ifade eden Trump, 'bildiğiniz gibi vergileri de düşüreceğiz' diye konuştu. ABD'nin yeni başkanı sözlerini 'Amerikan halkı için muhteşem şeyler gerçekleştireceğimizi düşünüyorum' diyerek sonlandırdı.

Trump, seçim süreci boyunca Obama'nın sağlık politikalarını ve göçmenleri eleştirmiş hatta göç sorununu çözmek için Meksika sınırına bir duvar inşa edeceğini söylemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Görevine 20 Ocak'ta başlayacak

Görevine 20 Ocak'ta başlayacak

ABD’nin 45’inci başkanı seçilen Trump, 20 Ocak 2017’de ABD Kongresi bahçesinde düzenlenecek yemin töreninin ardından görevine başlayacak.

AA, BBC Türkçe ve CNN Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
35
32
13
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Patrick Star

göstermelik de olsa nezaket başka bir şey

say MA name gal

modernlik deniliyor buna

Anti Emperyal

Trump'ın iktidarinda hiç bir Demokrat ve Liberal köpegin yardimini istemiyoruz. Bu gun kanla örtünmüş şeritli bayragimizi ters çevirip yakan Liberalleride gö... Devamını Gör

Burcu Ertaş

yaptığın yorumlardaki ifade tarzının diğer kişilerinkinden farkını fark edebildin mi ? ya da açık olmak gerekirse yorumlarını neden bir amerikan sitesine yaz... Devamını Gör

Can Arat

Trump'ın bu güzel başlangıcı, tüm o ırkçı, komik ve değişik söylemler reklam amaçlı mıydı diye düşündürüyor...