Görüş Bildir
Haberler
Savcılardan 7 Bin Kişilik Listeye Yalanlama

Savcılardan 7 Bin Kişilik Listeye Yalanlama

adem kara
24.02.2014 - 15:25 Son Güncelleme: 24.02.2014 - 16:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

Savcılardan 7 Bin Kişilik Listeye Yalanlama

Bugün Star ve Yeni Şafak gazetelerinde yer alan 7 bin kişinin telefonlarının dinlendiği yönündeki iddialara telefonları dinlettiği ileri sürülen Savcı Adnan Çimen ve Savcı Adem Özkan'dan yalanlama geldi. 

Savcı Çimen, listeden haberi olmadığını söylerken, Savcı Özkan 7 bin kişilik listenin söz konusu olmadığını, Selam-Tevhid örgütü dosyası kapsamında mahkeme kararıyla makul sayıda kişinin dinlendiğini söyledi. 

Savcı Çimen: Listeden haberim yok

Milliyet gazetesinden Musa Kesler’e konuşan Savcı Çimen şunları söyledi:

“İddialar tamamen asılsızdır, gerçeği yansıtmamaktadır. Yasadışı herhangi bir işlem yapılmamıştır. İddia edilen soruşturmanın 2011’de yapıldığı belirtiliyor. Ben o dönemde özel yetkili mahkemelerde bir buçuk yıl savcı olarak çalıştım.

“Ancak 2011'den beri aradan çok uzun süre geçti. Bana Başbakan ve çevresindekilerin isimlerinin bulunduğu dinleme talebi iletilmemiş ve tarafımdan da mahkemeden böyle bir talepte bulunulmamıştır.

“Benim böyle 7 bin kişilik bir dinleme listesinden haberim yok. Detaylı açıklama ihtiyaç duyulursa daha sonra yapılacaktır.'

Savcı Özkan: Makul sayıda şüpheli dinlendi

Cumhuriyet Başsavcılığımızca Kudüs Ordusu (Selam-Tevhid) terör örgütü şüphesiyle üyelerine yönelik olarak yürütülmekte olan 2011/762 sayılı soruşturmaya 08.04.2011 tarihinde başlanmış olup, soruşturma dosyası Ağustos 2012’de tarafıma tevdi edilmiş ve 2014 Ocak ayında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından duruşma savcısı olarak görevlendirilmem nedeniyle dosya benden alınmış olup, halen bende bulunmamaktadır.

Bu soruşturma kapsamında adı geçen örgütle irtibatlı olduğu düşünülen sınırlı sayıda şüpheliler hakkında alınan mahkeme kararları doğrultusunda iletişim tespit kararları uygulanmıştır.

24.02.2014 tarihli Yeni Şafak ve Star gazetelerinde yapılan haberlerde özetle gazeteci, siyasetçi, yazar, STK temsilcileri ve iş adamlarını da aralarında olduğu 7 binden fazla kişinin üç yıl boyunca bu dosya kapsamında dinlendiği belirtilmiştir.

Söz konusu gazete haberlerinde geçtiği şekilde bu dosya kapsamında binlerce kişinin telefonlarının dinlenmesi ya da takibi kesinlikle yapılmamıştır.

Söz konusu soruşturma kapsamında benzer soruşturma dosyalarında olduğu gibi makul sayıda şüpheli hakkında iletişimin tespiti tedbiri ilgili mahkemelerden alınarak uygulanmıştır.

Bianet

Kaynak: http://bianet.org/bianet/diger/153719...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0