Görüş Bildir
Haberler
O Hakeme Büyük Ceza!

O Hakeme Büyük Ceza!

Batuhan
08.01.2014 - 16:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

O Hakeme Büyük Ceza!

Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK), sosyal medyada Uludere olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle hakem Ümit Çınarlı’ya 6 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.

Kurulun toplantısından sonra yapılan açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 30 Aralık 2013′te AFDK’ya sevk edilen Çınarlı için 6 ay hak mahrumiyeti cezası verildiği belirtildi. Açıklamada, “Ümit Çınarlı’ya talimatlara aykırı harekette bulunmaktan takdiren ve teşdiden 6 ay hak mahrumiyeti cezası verilmesine karar verilmiştir” denildi.

TFF hakemi Ümit Çınarlı’nın, twitter hesabından Uludere olayıyla ilgili attığı “tweet”ler tepki çekmişti. Bu olay üzerine AFDK tarafından 6 ay hak mahrumiyeti alan Çınarlı’nın hakemlik hayatı da tehlikeye girdi. Çınarlı’nın Tahkim Kurulu’na başvurması, kurulunda bu cezayı onaması durumunda 6 ay ceza aldığı için hakemlik lisansı iptal edilecek.

TFF Merkez Hakem Kurulu talimatının 35. maddesinin 2. bendinde, “Herhangi bir nedenle disiplin kurulları tarafından bir defada 3 ay ve toplamda 6 aydan fazla süreyle cezalandırılan ve haklarındaki ceza kararı kesinleşen hakem, gözlemci, mentör ve eğitimcilerin lisansları ayrıca bir karara gerek kalmaksızın iptal edilir” ibareleri yer alıyor.

Kaynak: http://amkspor.com/2014/01/08/o-hakem...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0