Görüş Bildir
Haberler
Nuri Bilge Ceylan'ın Kış Uykusu Başarısı

Nuri Bilge Ceylan'ın Kış Uykusu Başarısı

Rafet Dilbaz
21.07.2014 - 22:37 Son Güncelleme: 21.07.2014 - 23:32

Nuri Bilge Ceylan'ın Kış Uykusu Başarısı

Bildiğiniz üzere başarılı yönetmenimiz Nuri Bilge Ceylan’ın ‘’Kış Uykusu’’ isimli filmi Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülünü kazandı. Ancak Nuri Bilge Ceylan’ın başarısı yalnızca bununla da sınırlı kalmadı. Film, gösterime girdiği ilk aydan itibaren 30 gün içerisinde 237 bin seyirci tarafından izlenerek toplamda 2 milyon 728 bin lira gişe hasılatı elde etti.

Türkiye’nin gurur kaynaklarından biri ve Türk sinemasının en önemli yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan’ın bu başarısı hepimizi mutlu ediyor ve kendisi gibi önemli yönetmenler sayesinde Türk sineması umut vadediyor. Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğini yaptığı filmde Haluk Bilginer, Demet Akbağ gibi usta oyuncuların yanı sıra Melisa Sözen gibi genç ve yetenekli isimler de yer alıyor. Yani film sahip olduğu oyuncuların başarılı rol yeteneği ile adeta bir yıldız gibi parlıyor.

13 Haziran 2014 tarihinde Türkiye’de gösterime giren filmde eski bir tiyatro sanatçısının Anadolu’nun ücra bir kasabasında yaşadıkları anlatılıyor. Fransa’da ödül alan ikinci Türk filmi olma özelliği taşıyan Kış Uykusu filmini eğer hala izlemediyseniz, daha fazla zaman kaybetmeden kendisi ile buluşmanızı tavsiye ederiz.

Kaynak: http://goow.net/nuri-bilge-ceylan-kis...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0