Görüş Bildir
Haberler
Norveç Uçak Krizi İçin Özür Diledi: Ama Neden?

Norveç Uçak Krizi İçin Özür Diledi: Ama Neden?

Dünya Rusya ve Türkiye arasında uçak krizi üzerinden başlayan restleşmeyi konuşuyor. Her iki taraf da birbirinden özür beklerken, hiç hesapta olmayan bir ülke kendi 'uçak krizi' için özür diledi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce Uçak, Sonra Kalp

Önce Uçak, Sonra Kalp

Sosyal medyada paylaşılan iletiler ve resimler geneld ekullanıcıların başını ağrıtır. Ancak Norveç'te olaylar biraz daha ciddiye alınıyor olmalı ki Norveç hükümeti kendi vatandaşları adına sosyal medyada paylaşılanlar için özür dileme kararı aldı.

Aslında olaylar sıradan sosyal medya paylaşımları olarak başladı. Norveç'te yaşayan pek çok kişi Noel arefesi sebebiyle hazırladıkları kurabiyeleri ve süsleri paylaşıyordu. Bazı kullanıcılar F-35 savaş uçağı modelinde yaptıkları kurabiyeleri paylaştı. Bunun hemen ardından Norveç hükümetinin resmi Instagram hesabını kullanan bir yetkili de aynı fotoğrafı paylaşınca infial oluştu.

"Hayırdır, savaşa mı giriyoruz?"

"Hayırdır, savaşa mı giriyoruz?"

Önce Norveç vatandaşları 'Hayırdır savaşa mı giriyoruz?' gibi sorularla söz konusu paylaşımın altında yorumlarda bulundu ardından Norveç'in komşuları İsveç ve Finlandiya'daki kullanıcılardan 'Uçaklarınıza sahip çıkın' gibi laf atmalar gelmeye başladı. Sağduyulu Instagram kullanıcılarının 'Bu paylaşım Noel ruhuna aykırı' gibi cevapları da eklenince Norveç ufak çaplı bir uçak krizi yaşamış oldu.

Yaşanan karışıklığın önüne geçmek isteyen Norveç hükümeti paylaşımı kaldırıp yerine kalp şeklinde yapılmış bir kurabiye görseli koydu. Ardından bir özür açıklaması yayınladı. Hatta uluslararası bir tepkiyle karşılaşmamak için Norveç hükümeti kendi vatandaşlarının paylaştığı F-35 şeklindeki kurabiye görselleri için de peşinen özür diledi.

Radikal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
24
7
7
0
0
0