Görüş Bildir
Haberler
Nokia Resmen Microsoft'un!

Nokia Resmen Microsoft'un!

Batuhan
25.04.2014 - 15:10

Microsoft-Nokia anlaşması aylar önce sağlanmıştı fakat resmi satış bugün tamamlandı. Microsoft’un resmi blogundan da duyurulan satın almaya göre Nokia Ürünler ve Servisler bölümü resmen yazılım devinin oldu.

Yapılan açıklamada Microsoft’un Nokia ile birlikte mobil dünyayı yeniden şekillendirmek istediği, hem gelişmiş hem de gelişmekte olan pazarlarda ürün ve servis sunan bir şirket olarak etkisini artırmak istediği yer alıyor.

Şirketin resmi blogunda paylaşılan haberde kullanılan fotoğrafta Microsoft’un yeni CEO’su Satya Nadella ve Nokia CEO’su Stephen Elop bir arada görünüyor. Microsoft’da sonunda Apple ve Google gibi görsel iletişime önem vermeye başladı.

Birleşmeyle birlikte Nokia CEO’su Stephen Elop’un ünvanı da Microsoft Devices Group (Cihaz grubu) Başkan Yardımcısı olarak değişmiş. Dünya genelinde gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerde de aktif olan iki şirketin güçlerinin birleşmesiyle Nokia ürünlerinin satışında belli avantajlar sağlanabilir. Ancak yapılan açıklamada nasıl bir plan uygulanacağından bahsedilmemiş.

Açıkcası Stephen Elop’un ünvanındaki değişikliği de düşünecek olursak yeni üretilecek cep telefonlarının marka olarak adının ne olacağı da kafa karıştırıyor. Belki şimdilik yola Nokia markasıyla devam edilse de sonrasında Microsoft’un bunu da yıkıp kendi markasını kullanması muhtemel gibi görünüyor.

Her durumda da iki markanın önündeki güçlü isimlerle mücadele etmesi ve şu anda kullanıcılar üzerinde pozitif bir etki yaratamayan markalarını yenilemeleri gerekiyor. Yeni CEO’suyla bu konuda açıkcası biraz daha şanslı gördüğüm Microsoft’un Nokia ile birlikte nasıl bir başarı yakalayacağının önümüzdeki aylarda göreceğiz.

Webrazzi

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
1
1
0