Görüş Bildir
Haberler
Nokia Androidli Telefonunu Tanıttı

Nokia Androidli Telefonunu Tanıttı

OnceHaber Haber
25.02.2014 - 20:30 Son Güncelleme: 25.02.2014 - 21:02

Nokia Androidli Telefonunu Tanıttı

Microsoft'un 7,2 milyar $ karşılığında satın alacağını duyurduğu Nokia, Android işletim sistemli bir cihaz üzerinde çalıştığı yönündeki dedikoduları sonunda haklı çıkardı.

Barcelona'da yapılan Mobil Dünya Kongresi'nde bir sunum yapan Nokia, 5 yeni cihazın tanıtımını gerçekleştirdi.

Bu cihazlardan Nokia X, Nokia X+ ve Nokia XL olarak adlandırılanlar firmanın açık kaynaklı Android işletim sistemi tabanlı olarak geliştirdiği smartphone ürünler. Nokia, bu yeni smartphone cihazlarla birlikte özellikle 100 $'ın altındaki smartphone cihazların yer aldığı pazarı hedeflediğini duyurmakta.

Konuyla ilgili yayınlanan basın bülteninde, Nokia'nın tüm dünyada internet kullanıcı rakamını milyar düzeyinde artırmak istediği ve bu hedefe bağlılığını göstermek üzere önemli bir adım atarak 5 yeni cihazın tanıtımını yaptığı belirtiliyor. Bu cihazlardan Nokia Asha 230, daha önceden de tanıdığımız Asha ürün ailesinin en yeni ürünü ve 45 Euro fiyat etiketine sahip. Nokia 220 ise Asha ailesinden daha düşük özellikli ve feature phone adı verilen segmentte yer alıyor. Nokia 220'nin satış fiyatı 29 Euro olarak verilmekte. Tanıtımı yapılan diğer 3 model ise Nokia'nın bir süredir hazırladığı sürprizin bir parçası zira yine 100 $ altını hedefleyen bu cihazlar birer Android smartphone.

Nokia'nın Mobil Dünya Kongresi etkinliğindeki lansmanı sırasında Android pazarına yönelmelerini değerlendiren Stephen Elop, mobil telefon pazarının son dönemde dramatik bir değişim geçirdiğini ve pahalı telefon segmentine göre 4 kat daha hızlı büyümesi beklenen 100 $'ın altındaki segmenti hedefleyecek ürünlere ihtiyaç duyduklarını söylemekte. Bu alandaki asıl sorunun farklılaşabilmek olduğunu belirten Elop, başından beri Android'le çalışan pek çok firmanın bunu bir türlü sağlayamadığı ancak kendilerinin iş ortakları ve 3. parti şirketlerden aldıkları destekle bunu gerçekleştirebileceği görüşünde.

Kaynak: http://www.oncehaber.com/haber/2163-n...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0