Görüş Bildir
Haberler
Nil Keskin Yazio: İlk Regl / Adet Kutlamaları Ritüelleri

etiket Nil Keskin Yazio: İlk Regl / Adet Kutlamaları Ritüelleri

Dr. Nil Keskin
13.06.2021 - 17:27 Son Güncelleme: 25.06.2021 - 11:03

Evet yanlış okumadın. Kutlamaları diye ifade ettim. Tabuların hepsini yıkarak… 

Çünkü Regl / Adet döngüsü bir kadına verilmiş en güzel hediyedir. Ve tıpkı bir erkeğin sünnet düğünüyle erkekliğe ilk adımının kutlandığı gibi kadın da genç kızlığa ilk adımı olarak regl partisi ile kutlanmayı da hak eder. Lütfen bunun nasıl bir ataerkil inanç kalıbı olduğunu sen de fark et. 

Nasıl ki sünnet olan erkek, yaşı ve hormonal durumu uygun olduğunda sünnet sayesinde sağlıklı cinsel ilişkiye girebilir ve üreme sistemini eril gücü ile çalıştırabilir ise bir genç kız da bunu doğal döngüde ancak regl olduğu sürece zamanı geldiğinde yapacaktır. 

Adet bir kadına üreme sisteminin bir parçası olmasının çok ötesinde bir hizmet için vardır. Her ay bedeninde artık hizmet etmeyenlerin boşaltılması için kadına sağlanmış bir temizlenme aracıdır. Eskilerin tabusal ve ataerkil yanılsamasının eseri olarak KİRLENME diye ifadelerinin son derece tersine, bu bir ARINMA ve TEMİZLİKTİR. 

Bu yüzden bu hediyeyi İLK BAŞLADIĞI günden itibaren ve her ay düzenli olarak da farklı çalışmalarla onurlandırmak gerekir. 

Şimdi paylaşacağım ritüeller, özellikle kız çocuğu olan tüm anne ve babalara ve tabi çevresindeki kız çocuklarına güzellik yapmak isteyenlere… Ve tabi benim önerilerimi dinleyecek olan genç kızlarıma…

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk adet olduğun an itibarı ile girdiğin bu özel arınma döngüsünü kabul çok önemli. Hem genç kızın için hem de kendinin geçmişte bu ilk günden başlayarak bedenindeki bu özel hediyenin başlangıcını onurlandırmalısın. Ona regl olmanın fiziksel ve ruhsal faydalarını mutlaka anlatmalısın.

1.	İlk adet olduğun an itibarı ile girdiğin bu özel arınma döngüsünü kabul çok önemli. Hem genç kızın için hem de kendinin geçmişte bu ilk günden başlayarak bedenindeki bu özel hediyenin başlangıcını onurlandırmalısın. Ona regl olmanın fiziksel ve ruhsal faydalarını mutlaka anlatmalısın.

Hatırlatma: Regl Olmanın Faydaları Neler?

a. Vücuttan kirli kan atılıp, yenisi üretildiği için, yenilenme söz konusu.

b. Regl olmak, kadınların doğurganlığını sağladığı ve üreme organlarının sağlıklı olduğunu ifade ediyor.

c. Regl dönemlerinde östrojen hormonu salgısı arttığı için, duyular ve seziler kuvvetleniyor.

d. Regl döneminde metabolizma normale nazaran çok daha hızlı çalıştığından, hızlı kilo verilebiliyor. (Beslenmeye dikkat edilirse)

e. Östrojen hormonu artışıyla  cildimiz ve saçlarımız daha parlak olur.

f. Aynı zamanda bu bir ruhsal atılım zamanıdır. Çağlar boyu kadınlar onları üzen, yoran her şeyi bu bölgede tutmuş sonrada ritüeller eşliğinde her ay bu bölgeden regli dönemlerinde atmaya odaklı çalışmalar yapmışlar.

2. Aynı şekilde genç kızının bu ilk döngü gününü sen de onurlandır.

Hatta ailece onurlandırabilirsiniz. Anlamlı bir İLK ADET/ Regl Partisi düzenleyebilirsin mesela. Nasıl ki erkeklerin ilk erkekliğe adımı şeklinde kutlanan sünnet düğünü var ise neden genç bir kızınki de aynı şekilde onurlandırılmasın.

3. Ona mutlaka eski çağlardan bu yana bir kadının bu döngüyle nasıl da hem fiziksel hem de ruhsal olarak kendini arındırmayı bildiğini anlat.

3.	Ona mutlaka eski çağlardan bu yana bir kadının bu döngüyle nasıl da hem fiziksel hem de ruhsal olarak kendini arındırmayı bildiğini anlat.

Onun da adet/ regl dönemlerini bu şekilde görmesini sağla. Bu dönemde Goddess App’deki adet onurlandırma çalışması da iyi gelir.

4. Regl dönemi öncesi kadınların çoğunda iştahını kontrol edememe, aşırı tatlı ve karbonhidratlı yiyecek tüketme isteği artması konusunda genç kızımızı bilgilendirebilirsin.

Bu durum östrojen hormonunun vücutta dolaşımının azalması ve magnezyum eksikliği nedeni ile oluşuyor sonuçta. Östrojen hormonu azaldığından kan şekerinde düşme eğilimi artıyor ve dolayısıyla iştahta artma söz konusu olabiliyor. Bu yüzden sürekli tatlı yeme ihtiyacı hissedilir. Bu dönemde tatlı ihtiyacı için evde kuru kayısı, incir, muz, ananas gibi doğal tatlar bulunduralım. Ayrıca süt ve çikolata, kakaolu süt de bu dönemde tercih edebiliriz. Bunları ona güzel güzel anlatmalıyız. Beslenme anlamında bir hekime de danışabilirsiniz. Benim tek önerim tuzlu tüketmemek ve bol su içmek şeklinde olacak kızlarımıza. Uzmanlar ayrıca demir eksikliğine karşı et tüketimini öneriyor.

5. İlk adet sepeti

5. İlk adet sepeti

Ona ilk adet olduğu zamanda tamamen organik malzemelerden ped, temizleme malzemelerinden hazırlanmış bir küçük sepet hediye edebilirsin mesela. Güzel kokular, sabunlar, tütsüler… Bu zamanını özel kılacak güzel bir sepetten bahsediyorum. Bu dönemlerde kendini yormamasını, dinlenmesini öğütleyebilirsin. Bu arınma ve yenilenme döneminin kıymetini bilmesini söyleyebilirsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 6. Akik taşı ve aytaşı gibi özel taşlardan yardım alıp odasına koyabilirsin. Bu dönemde onların güçleri genç kızımıza iyi gelecektir.

7. Zencefil çayı bu dönemde iyi gelir. Sakral çakra ve pelvis bölgesini rahatlatır.

7.	Zencefil çayı bu dönemde iyi gelir. Sakral çakra ve pelvis bölgesini rahatlatır.

Bu dönemde zencefil çayı tüketmeyi genç kızımıza öğretebiliriz. 

Aynı şekilde zencefil yağı ya da farklı uçucu yağlarla masajlar da bu bölgeye uygun olur. Akışı rahatlatır. Masaj olarak Goddess App Rahim masajını da uygulayabilirsiniz hatta birlikte.

8. Her ay regl / Adet dönemini bir öz bakım ve öz şefkat zamanı yapmak

Bundan böyle her ay bedeninin bu güzel hediyesinin rahatlıkla akması için lütfen bu uygulamaları yapmasına genç kızlarımızı teşvik edelim. Yani genç kızlıktan itibaren fiziksel ve ruhsal arınma için yavaşlamak, arınma meditasyonları yapmak, dinlenmek artık bir genç kızın düzenli kendi denge ve sağlığı için alışkanlığı olsun. Odasında o dönemde mumlar yaksın, tütsüler yaksın, dinlendirici müzikler dinlesin. 

O zaman ilk regl kutlamaları ve sonrasındaki her ay ritüelleri başlasın…

Şefkatle kucaklıyorum.

Tanrıça'nın Sesi - 11. Dönüşüm Erdemi Podcast 

Linktree

Instagram

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
17
5
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
DdmD

Ya şu içerikte bile yanlış bilgi vermeyi başarmışsınız. insan biraz araştırıp yazar be. yuh. Atılan kirli kan değildir. Endometrium tabakasının atılması iç... Devamını Gör

Hint Fakiri

Gerçekten tam olarak o maddeyi okuduktan sonra içeriğin devamını bile okumadan, bunu yazmak için yorumlara gelmiştim. Cehalet gerçekten enteresan bir şey. Ki... Devamını Gör