Görüş Bildir
Haberler
Nil Burak Kimdir, Kaç Yaşındadır? Seni Çok Bekledim Nil Burak Sosyal Medyanın Gündeminde…

Nil Burak Kimdir, Kaç Yaşındadır? Seni Çok Bekledim Nil Burak Sosyal Medyanın Gündeminde…

Star TV ekranlarında yayınlanan ve başrollerinde Özcan Deniz ile İrem Helvacıoğlu’nun oynadığı Seni Çok Bekledim dizisine bu hafta sürpriz bir isim dahil oldu. Sevilen şarkıcı Nil Burak, Seni Çok Bekledim dizisine konuk oyuncu olarak katıldı. ’13 yıl sonra tekrardan setlere döndüm. Özcan ve İrem ile oynamak çok keyifliydi’ açıklamasında bulunan Nil Burak, sosyal medyada en çok konuşulan konurdan da biri oldu. Peki, Nil Burak kimdir, kaç yaşındadır? İşte çok sevilen Nil Burak’ın hayatına dair bazı bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nil Burak Kimdir?

Nil Burak Kimdir?

Pembe Nihal Munsif ya da bilinen sahne adıyla Nil Burak 27 Nisan 1948 yılında Kıbrıs’ta dünyaya geldi. Babası Kıbrıs'ın en eski sinema işletmecisi ve narenciyecisi, annesi ise ev hanımı olan Pembe Nihal Munsif, üç kardeşin en küçüğü olarak Kıbrıs'ın Lefke kasabasında dünyaya gelmiştir.

Müziğe olan ilgisi ilkokul yıllarına uzanan Nihal Munsif’in müzik kariyeri, Kıbrıs Güzel Sanatlar Derneği'nin korosunda şarkı söyleyerek başlamıştır.

Kıbrıs Amerikan Kız Koleji’nden mezun olduktan sonra dil eğitimi almak üzere İngiltere’ye giden Nihal Munsif, amatör olarak ilk defa Londra Gallipoli Restaurant'ta sahneye çıkmıştır.

1975 yılında tatil amacıyla Türkiye'ye gelen Nihal Munsif, arkadaşlarıyla birlikte gittiği İstanbul’un o dönemdeki en önemli gece kulübü olan Playboy’da, gelen davet üzerine sahneye çıkarak şarkı söylemiştir. Herkesin dikkatini çeken ve çok beğenilen Nihal Munsif’in sahne ismi o gece, Zeki Müren tarafından Nil Burak olarak değiştirilmiştir.

Profesyonel ilk sahne deneyimini Playboy'da yapan Nil Burak, daha sonra Maksim Gazinoları’nda çalışmaya başlamıştır.

Müzik Kariyeri

Müzik Kariyeri

Türk pop müziğinin 45’lik plak dönemi, Nil Burak için 'Gözünüz Aydın/Yalnızım Ben' 45’liği ile kapanmıştır. 80’li yıllara gelindiğinde artık LP’ler müzik piyasasında hakim olmaya başlamışlardır. Yaşar Güvenir bestesi 'Yalnızım Ben', Nil Burak’ın ikinci albümü 'Benim Adım Şarkıcı'da da yer almış ve listelerin bir numarasına kadar yükselmiştir.

Müzik kariyerinin her döneminde olduğu gibi 80’li yıllarda da Türk pop müziğinin çok önemli bestecileri ve söz yazarlarıyla çalışan Nil Burak, bu dönemde Selami Şahin bestesi 'Boşvere Boşvere', Armağan Çamlı besteleri 'Bağışladın' ve 'Bir Garip Olur İçim' ve Orhan Gencebay bestesi 'Bulamadık Ki' ile listelerin bir numarasında yer almıştır.

Nil burak, 1982 yılında Şili'de yapılan müzik festivaline Selmi Andak bestesi 'Oryantal' ile Türkiye'yi temsil etmiş ve özel ödülün sahibi olmuştur. Şili dönüşünde sanatçının anıları yerli basında geniş yer bulmuş ve bu şarkı aynı yıl Kervan Plakçılıktan yayınlanan 'Bizim Diyar' adlı albümde yer almıştır. Nil Burak 1984 yılında Yaşar Kekeva Plakçılıktan yayınlanan 'Benim Sevdam' isimli albümünde iki Selmi Andak bestesi ('O Şarkıyı Henüz Yazmadım' ve 'Çal Yine Aynı Plağı Çal') daha yorumlamıştır. Bu albüm sanatçının plak formatında basılan son çalışması olmuştur.Nil Burak, aynı yıl Hey Dergisi okurlarına göre yılın yedinci kadın şarkıcısı seçilmiştir.

1985 Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finali'nde Aysel Gürel'in sözünü yazdığı ve Selmi Andak'ın bestelediği 'Güneş Bir Kere Doğdu' ile üçüncü olan Nil Burak, aynı şarkı ile 21 Aralık 1985 tarihinde düzenlenen Palermo Müzik Festivali'nde Türkiye'ye birincilik getirmiştir. 'Güneş Bir Kere Doğdu' daha sonra Nil Burak'ın 'Oldu Olacak' albümünde yine Uğur Dikmen tarafından yapılan ama bu kez farklı bir düzenleme ile yer almıştır.

Nil Burak, daha sonra 1986 İrlanda Cavan Müzik Festivali'nde 'En iyi yorumcu', 'En iyi aranjman' ve İkincilik ödülleri olmak üzere toplam üç ödül birden almıştır.

1986 Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finali'ne bu kez İbo ile birlikte katılan Nil Burak, Selmi Andak bestesi 'Yaşa Yaşa' ile üçüncü olmuştur. Nil Burak, 1986 yazında Altuğ Yücel, Suavi Karaibrahimgil ve Yalçın Menteş ile birlikte Çeşme'de 'Şakabare'yi sahnelemiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın