Görüş Bildir
Haberler
Nike Giyilebilir Teknolojiyi Bırakıyor

Nike Giyilebilir Teknolojiyi Bırakıyor

Ulaş
19.04.2014 - 12:29

Nike Giyilebilir Teknolojiyi Bırakıyor

Spor malzemeleri üreten Nike, teknolojik bilekliği FuelBand'ın üretimine son veriyor. Firma aynı zamanda giyilebilir teknoloji birimini kapatıyor.

Giyilebilir teknolojilerin giderek popüler hale geldiği günümüzde birçok firma bu alana yatırım yapıyor. Bu alanda yatırımları ve FuelBand ve Nike+ gibi ürünleri bulunan Nike ise bu alandaki yatırımlarına son verme kararı aldı.

Teknoloji sitesi Cnet'e açıklama yapan Nike sözcüsü Brian Strong, dijital cihazlar geliştiren birimin kapanacağını belirtti. Firmanın Dijital Spor isimli bu biriminde yaklaşık 200 kişi çalışıyordu. Çalışanların büyük bir çoğunluğu farklı birimlere kaydırılacak.

Nike'in FualBand ürünü bileklik şeklinde giyilebilir bir teknoloji cihazıydı. Üzerinde LED bir ekranı bulunan ürün adım sayfa, kalori sayacı gibi özelliklere sahipti. Ürün Nike'ın Nike+ adını verdiği yazılımı ile birlikte kullanılıyordu. Geçen yılın Ekim ayında Nike+ FuelBand SE isimli sürümü de tanıtılan akıllı bilekliğin ABD fiyatı 149 dolar olarak açıklanmıştı.

Nike'ın bu alandan neden çekildiği bilinmiyor. Ancak aralarında Google, Samsung ve benzeri birçok firmanın bu sektöre girmesi ciddi bir rekabet unsuru haline gelmeye başladı. Samsung gibi markaların da GearFit gibi modellerle spor alanına kaymaya başlaması Nike'ın bu alandaki faaliyetlerine son vermesine sebep olarak gösteriliyor.

Tim Cook faktörü

Nike ile ilgili ilginç bir ayrıntı ise Apple ile ilgili. Bu yıl içinde giyilebilir teknolojik cihazlarını piyasaya süreceği düşünülen Apple'ın CEO'su aynı zamanda Nike'in yönetim kurulunda yer alıyor.

Kaynak: Cnet|al jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/nik...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0