Görüş Bildir
Haberler
Niasse, Terim'e Mesaj Yolladı!

Niasse, Terim'e Mesaj Yolladı!

Batuhan
01.04.2014 - 17:03

Niasse, Terim'e Mesaj Yolladı!

Senegalli golcü Niasse, 'Eğer ileride A Milli Takım'da oynayabilirsem, en iyilerden biri olacağıma inanıyorum' dedi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Akhisar Belediyespor'un Senegalli golcüsü Oumar Niasse, 'FIFA Yılın Oyuncusu Ödülü'ne de sahip olmayı çok istiyorum. Tabii ki bunu gerçekleştirmek oldukça zor ama asla imkansız değil' dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organlarından Tam Saha'da açıklamalarda bulunan Niasse, otobüs firmasında şoförlük yapan babasının 4 yıl önce vefat ettiğini, futbola yakınlığı olmayan babasının kendisinin futbolcu olmasına karşı çıktığını belirtti. Toplam 8 kardeş olduklarını kaydeden Niasse, kardeşlerinden ikisinin Azerbaycan'da ve Senegal'de profesyonel olarak futbol oynadığını bildirdi.

Niasse, Didier Drogba gibi 17-18 yaşlarında futbola başladığını ve bu nedenle Drogba'yı kendisine örnek aldığını belirterek, 'Ondan dolayı ben de daha iyi olmak ve eksiğimi kapatmak için çok çalıştım. Çünkü yeteneğimden dolayı iyi bir futbolcu olmak için imkanımın olduğunu biliyordum. Şu an 24 yaşındayım ve 6 sezonda yaptığım disiplinli ve yoğun çalışma temposuyla benden önce futbola başlayan oyunculardan hiçbir eksiğim kalmadığını düşünüyorum' dedi.

Hamza Hamzaoğlu 'babam' gibi

Akhisar Belediyespor'a transferinde vatandaşı Ibrahima Sonko'nun çok büyük etkisi olduğunu kaydeden Niasse, takımı tanıdıktan sonra daha çok sorumluluk aldığını, sürekli konuştukları teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun kendisi için 'baba' gibi olduğunu bildirdi.

Niasse, sezon başında hedeflerinin ligde kalmak olduğunu ancak performanslarıyla üst sıralarda yer aldıklarını belirterek, 'Her geçen gün de daha iyi olabileceğimizi düşündük. Şimdi ise yeni bir hedefimiz var. O da dediğiniz gibi UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak. Kulübün tüm bireyleri ve taraftarlar olarak bu durumun farkındayız ve bunu gerçekleştirebilmek için elimizden geleni yapacağız. Başarabilecek kapasitemiz olduğunu da biliyoruz' dedi.

Sezon başında Akhisar Belediyespor'da geçen sene forma giyen Gekas'la kıyaslandığını hatırlatan Niasse, 'Bense hiçbir zaman bu duruma takılı kalmadım. Her zaman işimi yapmaya odaklandım' diye konuştu.

NIASSE GALATASARAY'I BÖYLE YIKMIŞTI | 2 GOL

A Milli Takım

Niasse, Senegal milli takımıyla alt yaş gruplarında mücadele ettiğini ancak A Milli Takım'a çağrılmadığını belirterek, açıklamada şu ifadelere yer verdi: 'Hala genç olmama rağmen yaşım her geçen gün ilerliyor ve benim artık bir A Milli takımda oynamak için bekleyecek zamanım azalıyor. Ama eğer olur da ilerde A Milli Takım'da oynayabilirsem, en iyilerden biri olacağıma inanıyorum. Türkiye'yi ve buradaki taraftarları kendime çok yakın buluyorum. Eğer A Milli Takım'da oynayabilirsem iyi işler çıkarabileceğimi hissediyorum içimden. Dolayısıyla kariyerimin yanı sıra duygusal olarak da bu forma altında oynamak istiyorum. Türkiye'de taraftarların takım maç kazandıktan sonraki coşkusu apayrı. Bir futbolcu olarak böyle bir şeye tanık olunca onları daha da mutlu etmek istiyorsunuz.'

Kariyeri için çok çalışmaya devam edeceğini kaydeden Niasse, 'Bir gün, FIFA Yılın Oyuncusu Ödülü'ne de sahip olmayı çok istiyorum. Tabii ki bunu gerçekleştirmek oldukça zor ama asla imkansız değil. Yapabileceğimi düşünüyorum. Sadece çok ama çok çalışmam gerekli' dedi.

Türkiye'de oynayan Senegalli futbolcuların hemen hemen hepsiyle konuştuğunu bildiren Niasse, Türk futbolcular içinde Fenerbahçeli Emre Belözoğlu'nun oyun stilini çok beğendiğini kaydetti, Galatasaraylı Semih Kaya'nın karşısında oynamakta oldukça zorlandığını kaydetti.

Niasse, Akhisar'ın küçük bir yer olduğunu o nedenle tam bir aile ortamının bulunduğunu, maçlar ve antrenman dışında özellikle kitap okumayı çok sevdiğini belirtti. Yazar Paulo Coelho'nun kitaplarını okumayı çok sevdiğini bildiren Niasse, şunları kaydetti: 'Futbol dışı şeylerle ilgilenmek beni rahatlatıyor, böylelikle daha iyi performans gösterebiliyorum futbol oynarken. Futbolcular genelde kadınlar, para ve araba hakkında konuşur. Samimiyetsizliğe gerek yok, her erkek gibi ben de bunları severim ama hayatta farklı şeyler de var. Paulo Coelho, bunlar olmadan da mutlu olunabileceğini gösteriyor. Onun kitaplarını okurken farklı hissediyorum. Futbolu bıraktığım zaman normale döneceğimin farkındayım ve Paulo Coelho beni bu normalleşmeye hazırlıyor.'

AA

Kaynak: http://skorer.milliyet.com.tr/akigo-n...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın