Görüş Bildir
Haberler
NFT'ler, Token'lar Derken Gözler GameFi'ye Çevrildi! İşte Gaming Tokenlar Hakkında Bilmeniz Gerekenler

etiket NFT'ler, Token'lar Derken Gözler GameFi'ye Çevrildi! İşte Gaming Tokenlar Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Ali Aydemir
24.08.2021 - 15:00 Son Güncelleme: 25.08.2021 - 12:19

Axie İnfinity oyununun başarıya ulaşması üzerine NFT'ler ve yeni gaming token'ları hız kesmeden kripto dünyasında dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. DeFi ve CeFi projelerinden sonra sıra GameFi trendinde! Dev yatırım firmalarının dikkatlerini çekerek fonlar ayırmalarına sebebiyet veren GameFi projesini tanıyalım. İşte detaylar.

Nedir bu GameFi? NFT'ler de bizi görecek mi? 😅

Game (oyun) ve DeFi kelimelerini tek kelimede birleştiren GameFi projesi, kullanıcıların oyun oynayarak kazanç elde edebilecekleri finansal mekanizmaların eğlenceli ve dikkat çekici şekilde finansallaştırılmasıdır.

DeFi nedir?

Bildiğimiz üzere DeFi yaygın olarak Ethereum blok zincirlerinde akıllı sözleşmeler kullanarak kullanıcıların birbirlerine borç alıp-verme, vadeli mevduat, birikim gibi bankacılık hizmetlerini kripto olarak kullanmasına olanak sağlayan blok zinciri tabanlı merkeziyetsiz finans şeklidir.

GameFi, oyunlara finansal mekanizmalar getirerek kullanıcıların oynayarak para kazanmalarını sağlayan bir projedir. Bu projenin ana dayanaklarından biri de 'Play to Earn' sistemidir. Play to Earn, Oyna-Kazan modelidir. En dikkat çekici tarafı 'oyun' vurgusuyken esasen özünde blok zincirler için önemli olan finanstır.

Oyunlaştırılmış Block zincirler yükselişte!

Oyunlaştırılmış Block zincirler yükselişte!

Çeşitli Metaverse projelerinin hızlı gelişimi, blok zinciri endüstrisini yeni bir çağa götürüyor. NFT'lerin oyna-kazan yönü, blok zinciri kullanıcıları için trend haline geldi. GameFi çılgınlığı klasik oyun mantığına meydan okuyor. Kullanıcılara birçok ödül kazanmalarını sağlayan vaadlerde bulunan projeye göre oyun oynamak artık bir para israfı değil, para kazanma yolu!

Yeni kategori GameFi!

2021 yılı NFT'lerin ve GameFi projelerinin yılı oldu!

2021 yılı NFT'lerin ve GameFi projelerinin yılı oldu!

Birçok oyunun kriptoyu fon olarak alması ve token fiyatlarının fırtına gibi yükselmesiyle NFT yazı, GameFi yazına dönüşmüş oldu. AXS tokeni'nin yükselişiyle birlikte Axie İnfinity çılgınlığı büyümeye devam etti. Son 6 hafta içerisinde Axie evreni içerisinde 300.000'e yakın aktif kullanıcı varlığı tespit edildi. Verilere göre Ethereum tabanlı bu kripto oyun platformu bu 6 haftada 220 milyon dolar gelir elde etti. Ethereum dahil tüm DeFi protokolleri ve blok zincirleri arasında en iyi gelir üreticisi haline geldi.

Peki GameFi'nin avantajları nedir?

Geliştiricilere kendi imkanlarıyla olaylara, nesnelere, yaratıklara ve hatta oyunların kendi evrenlerine özgü ekonomilerle bezenmiş yeni bir dünya yaratmaları için fırsatlar sunar. Oyun içindeki etkinliklerden gelir elde ederek  sınırsız olanaklar sağlamalarına yardımcı olur. Heyecan dolu yakalamalar, kazançlar ve orijinal meme tabanlı eğlenceler sunar.

Axie'den başka Oyna-Kazan var mı?

Axie'den başka Oyna-Kazan var mı?

Hem de neler var! Ücretsiz bir RPG (rol yapma oyunu) olan Nine Chronicles'da oyuncular, oyun içerisinde benzersiz ganimetler toplayan ve ölümcül düşmanlarla savaşan yeni bir maceranın kontrolünü ele alır. Oyunda 9 farklı alemde orijinal ve benzersiz canavarlarla dolu yepyeni bir dünya keşfediliyor. Nine Chronicles Gold (NCG) ise AXS gibi oyuncuların Nine Chronicles dünyasında kullandığı ana para birimidir. Oyun içerisinde oyuncular, güçlerini arttırmak, diğer oyuncularla ticaret gerçekleştirmek, birbirlerine meydan okumak ve daha hızlı büyümek için NCG token kullanabilir.

Kriptoseverler GameFi dünyasını keşfetmeye başladı!

Kriptoseverler GameFi dünyasını keşfetmeye başladı!

Oyundaki karakterlerin sadeliği ve sevimliliğinin arkasına gizlenmiş olan birçok GameFi uygulaması, oyuncuları dolaylı olarak, her şeyi tek bir şeyde toplarken karmaşık ama basitleştirilmiş finansal mekanizmayla tanıştırdı.

GameFi söz konusu olduğunda, can sıkıntısını ortadan kaldırmak ve oyun oynayarak para kazanmanın keyfini sürmek ön plana çıkıyor. Temel konsepti oynamanın kazanmaya dönüşmesi olan GameFi'de oyuncuları gerçek değere sahip kripto para birimleriyle ödüllendirmek, kriptoseverlerin dikkatini çekiyor.

Enjin Coin de listelenen ve büyük artış gösteren gaming tokenlardan!

Enjin Coin (ENJ) de neymiş?

Enjin Coin de video oyun endüstrisine hizmet etmek amacıyla tasarlanmış bir kripto para birimi ve blok zincir platformudur. 20 milyonu geçkin oyuncunun en sevilen oyunlar etrafında sanal topluluklar oluşturmasına yardımcı ve destek olur. Ethereum blok zincirli çalışan bir sistem üzerine kurulmuştur.

Yield Guild Games (YGG) de var!

Yield Guild Games (YGG) de var!

Yield Guild Games (YGG) projesi de diğerlerinden farklı sayılmaz. Sanal dünyalarda ve blok zinciri tabanlı oyunlarda kullanılan değiştirilebilir olmayan NFT'ler yine karşımıza çıkıyor! Organizasyonun misyonu, en büyük sanal dünya ekonomisini yaratmak, maksimum fayda için topluluğa ait varlıklar ve karlarını token sahipleriyle paylaşmak olarak tanımlanıyor.

DeFi ve GameFi birbirlerinden besleniyor!

DeFi ve GameFi birbirlerinden besleniyor!

NFT'lere talep arttıkça gerçek bir değer kazanırlar ve hevesli koleksiyonerlerin ve hayranların dikkatinden daha fazlasını çekmeye başlarlar. GameFi, oyunlar ve finans arasındaki sınırları bulanıklaştırdıkça, oyun içi ekonominin gerçek dünya ekonomisini sadece taklit etmeye değil, hatta onu aşmaya başladığı görülüyor. Yatırımcılar giderek sanal mağazalarda merkezi olmayan finansal varlıkları alıp satarken, GameFi ve DeFi zamanla iç içe geçebilir.

Dünya devleri sıraya girecek!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın