Görüş Bildir
Haberler
Neymiş Bu Bitcoin? Bir Gecede Tüm Paranızı İkiye Katlayacak Mucize Kur

etiket Neymiş Bu Bitcoin? Bir Gecede Tüm Paranızı İkiye Katlayacak Mucize Kur

Erdem Yılmaz
15.08.2017 - 17:06 Son Güncelleme: 08.11.2017 - 15:59

'Bitcoin'de son yılların zirvesi!', 'Bitcoin uçuyor!' gibi haberler hayatımızın içinde yer almasa bile Bitcoin dünyanın yönünü değiştiriyor. Üstelik yalnız da değil. Ona benzer birçok birimin yükselişinden habersiz geçen her dakika da finansal geleceğiniz için kaçan bir fırsat olabilir. Yeni dünyanın hem gerçek hem mecazi anlamda ele avuca sığmayan değeri Bitcoin'i, güvenliğini ve dostlarını tanıyalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bitcoin'i bağlanma problemi yaşayan fakat istediği zaman da bağlanabilen özgür bir ruh olarak düşünebilirsiniz.

Bitcoin'i bağlanma problemi yaşayan fakat istediği zaman da bağlanabilen özgür bir ruh olarak düşünebilirsiniz.

Bitcoin ve onun temelinde çalışan bir 'kripto para' herhangi bir bankaya, resmi kuruluşa ya da tekil kişiye bağlı değildir. Yani Bitcoin'in dolaşım ağı sadece ve sadece kişilerdir.

Hem anonim hem hiçbir yere bağlı değil, nasıl güveneceğiz biz bu Bitcoin'e?

Hem anonim hem hiçbir yere bağlı değil, nasıl güveneceğiz biz bu Bitcoin'e?

Burada Blok zinciri (Blockchain) güvenlik mevzusunda imdada yetişiyor. Blok zinciri mantığı şu örnekte özetlenebilir: İsteyen herkesin erişebileceği bir veri defteri var fakat bu veriler o kadar dağınık ki bunların birleştirilmesi mümkün değil, sadece belirli işlemlerin doğruluğu kontrol edilebilir.

Blok zinciri hem Bitcoin işlemlerinde hem de merkezli bankacılık sistemlerinde güvenliği sağlamaya aday.

Blok zinciri hem Bitcoin işlemlerinde hem de merkezli bankacılık sistemlerinde güvenliği sağlamaya aday.

Blok zinciri aslında basit bir karmaşaya sahiptir, altyapısında yapılan her yeni işlem bağlı tüm sistemlerde güncellenir, kopyalar bu yeni işlemin doğruluğunu onaylarsa zincire yeni bir halka katılmış olur.

Her şey tadında güzel. Bir merkezi olmamasına rağmen dengeyi korumak adına Bitcoin sayısının da bir sınırı var.

Bitcoin madenciliğiyle herkes zor da olsa Bitcoin'ini taştan çıkarabiliyor. Tasarlanma aşamasında 21 Milyon Bitcoin olması planlandı, şu an 17 Milyon sınırındayız, hala 3 Milyon Bitcoin keşfedilmeyi bekliyor. Bu sınır aşıldığında Bitcoin fiyatlarında büyük dalgalanmalar olacağı da söylentiler arasında.

Bitcoin'le işlem yapmak için 1 BTC (Bitcoin birimi) şart değil, dilerseniz 0.1 ya da 0.05 gibi birimlerde BTC transferi gerçekleştirilebilir.

Transfer akışı da kullanıcı yönünde basit bir banka işleminden farksız. Bitcoin cüzdanından yollanmak istenen kişinin Bitcoin kimliği ve miktar girilir, onaylanır, transfer işlemi sizin açınızdan burada son bulur. Bitcoin altyapısı saniyede ortalama 7 işleme izin verdiği için bir sıraya girer ve sıranızın gelmesini beklersiniz. Kimi zaman kısa sürse de bu işlemin saatler sürdüğü de olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaygın kanının aksine Bitcoin sadece illegal işlerin maşası değildir, tam tersine tüm işlemler herkes tarafından erişilebilir durumda.

Tek farkı isimler yerine 14k66TYZhjeKQcdXwP0ytXvh5gL6FNSe gibi karmaşık bir Bitcoin adresi kişileri temsil eder. Herkes her şeyi takip edebilir fakat kimsenin kimliği direkt olarak ortada değildir.

Dünyada yeri az çok belirlenmeye çalışılan Bitcoin'e ülkemiz ölü taklidi yapmaktadır. Yani Bitcoin şu durumda ne legal ne de illegaldir.

Bitcoin'le ilgili olumlu veya olumsuz bir yasal düzenleme mevcut değil fakat olur da Bitcoin yollarken, alırken ya da hesabınızla ilgili bir problem yaşarsanız bunun peşinden gidebileceğiniz hukuki bir zemin yok.

Bitcoin gibi Blok zinciri altyapısını kullanan diğer kriptoparalar da gittikçe değer kazanıyor hatta bazıları geleceğin Bitcoin'i olarak yatırım konusunda göze çarpıyor.

Bitcoin gibi Blok zinciri altyapısını kullanan diğer kriptoparalar da gittikçe değer kazanıyor hatta bazıları geleceğin Bitcoin'i olarak yatırım konusunda göze çarpıyor.

Edinilmesi Bitcoin'e nazaran daha kolay olan ve altcoin olarak geçen bu birimler arasında Etherium, Ripple, Nxt, Dogecoin'i sayabiliriz. Bu altcoinler piyasaya çııkarken Bitcoin'in bir eksiğini tamamlayacaklarını iddia etseler de temelde çok büyük farkları yok.

Altcoinler o kadar çeşitli ki ücretsiz olarak herkes kendi altcoinini üretebilir. Efektif olarak kullanabilir misiniz, orası size kalmış.

Altcoinlerin çalışma prensibi Bitcoin temelli olduğu için piyasadaki tüm altcoinler alım satım esnasında Bitcoin değişim değerine göre değerlenir. Altcoin dğer kazandıkça Bitcoin değişim değeri de ona göre değişir.

Bugün 1 BTC 29.000 TL civarında işlem görüyor 👇

Bugün 1 BTC 29.000 TL civarında işlem görüyor 👇

Bitcoin'le ve diğer altcoinlerle yapılan arbitraj ve alım satım işlemleri gidişat iyi okunabilirse büyük kâr oranları da sunuyor. Bir borsa olarak değerlendirmek herkese hitap etmeyebilir fakat Bitcoin güvenli para transferi konusunda gelecekte büyük bankalara kafa tutacağa benziyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
271
123
86
53
49
41
29
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dilara Fidan

Hayatım boyunca bu kadar anlamadığım başka bişey olmamıştı. Belki bi de eski sevgilim...

SimonPaula

çok ta bulaşılacak türden şeyler değil. şu anlık lüzumu yok. bi süre sonra katakulliye gelenlerin haberlerini duyduğunuzda şaşırmayın. millet ıcloud u hackli... Devamını Gör

ventolin

Bilmiyorum da aga yakında millet büyük patlayacak gibi.