Görüş Bildir
Haberler
New York Times: ‘Türkiye'nin Baş Basın Eleştirmeni Erdoğan’

New York Times: ‘Türkiye'nin Baş Basın Eleştirmeni Erdoğan’

ATKN
28.05.2015 - 14:59 Son Güncelleme: 28.05.2015 - 17:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'nin en önemli basın kuruluşlarından New York Times gazetesinin internet sitesinde 'Türkiye'nin liderine göre, New York'tan yapılan eleştiri yayımlanmaya uygun değil' başlığıyla çıkan bir makalede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hem Türk basınına hem de yurt dışında yayın yapan organlarına getirdiği eleştirilere değinildi.

'Başbakanlık ofisinden yeni cumhurbaşkanlığı sarayına taşınan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta da yeni ve resmi olmayan bir rol üstlenmiş gibi görünüyor: Türkiye'nin baş basın eleştirmeni' ifadesiyle başlayan ve Robert Mackey imzasıyla yayınlanan makalede şöyle denildi:

'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Hürriyet'in Muhammed Mursi'nin 2012'de yüzde 52 oyla seçilmesine rağmen idam cezasına çarptırılmasına atıf yapmasına sinirlendiği anlaşılıyor. Kendisi de yüzde 52 oyla göreve gelen Sayın Erdoğan, bu başlığı gizli bir tehdit olarak algıladı.'

Makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu hafta da 'Türkiye'nin işine karıştığını belirttiği' New York Times'a 'haddini bilmesi' gerektiğini söylediği hatırlatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?
İçeriğin Devamı Aşağıda

'New York Times edep dışı bir yazı ile Erdoğan’ın Türkiye’sinde bunlar oluyor diye oradan göndermeyi yapmış adeta ABD’ye talimat veriyor. Niye duruyorsunuz diyor. Ya sen bir gazetesin haddini bileceksin.  Bir defa sen bunu yazmakla böyle bir haberi yapmakla kendi özgürlük alanının dışına çıkmakla Türkiye’ye müdahale ediyorsun.

Sen kimsin ya. Sen ABD yönetimine böyle bir şey yapabilir misin. Anında gereğini yaparlar. Böyle bir şey yok. Türkiye’deki malum medya grubu da, onlar da belli yerlerden destek almakla bu vesayeti sürdürmek istiyorlar. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi bu darbecilerin önlerinin ebediyen kesilişinin ilanı olacaktır.'

Cumhuriyet ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0