Görüş Bildir
Haberler
New York Times Türkiye'den Göçü Haber Yaptı: 'Yetenekli ve Varlıklı Türkler Kitleler Halinde Ülkeyi Terk Ediyor'

etiket New York Times Türkiye'den Göçü Haber Yaptı: 'Yetenekli ve Varlıklı Türkler Kitleler Halinde Ülkeyi Terk Ediyor'

FreiGeist
03.01.2019 - 15:47 Son Güncelleme: 04.01.2019 - 13:50

Amerikan New York Times gazetesi 'Türkiye'den yurt dışına göç' konusu ile ilgili bir haber yaptı. Gazete, göçe başlıca nedenler olarak 'kayırmacılık ve artan otoriterleşmeyi' gösterdi.

Beyin göçü uzunca bir süredir ülkemizin gündeminden düşmeyen bir konu...

AFP'nin konuyla ilgili hazırladığı haberde, eğitimli kesimin Türkiye'yi terk etme nedenleri arasında 'işsizlik sorunu' ve 'özgürlüğe yönelik endişeler' öne çıkmıştı.

Hükümet son olarak bu göçü tersine çevirebilmek adına bazı adımlar attı.

Bir insanın ülkesini terk etmesini 'onursuz' bir davranış olarak yorumlayanlar oldu.

Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın sarf ettiği 'Türkiye'de derece alanlar ABD'de garson oluyor' sözleri de tartışmayı bir başka noktaya taşıdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'den varlık ve beyin göçü New York Times'a da haber oldu.

Türkiye'den varlık ve beyin göçü New York Times'a da haber oldu.

BBC Türkçe'nin aktardığı bilgiye göre 'Erdoğan'ın vizyonuna hararetle karşı çıkan Türkler, yeteneklerini ve varlıklarını da alarak, kitleler halinde ülkeyi terk ediyor' başlığı ile yayımlanan haberde, ülkeden ayrılanların profillerine dikkat çekildi.

Haberde çok sayıda kişinin de Yunanistan, Portekiz ve İspanya'dan mülk alma yoluyla göç yolunu kullandığı kaydedildi.

Ayrıca "Ülkenin kuruluşundan bu yana ilk kez, kültür ve iş hayatına yön veren üst sınıf ailelerin Türkiye'yi terk ettiği" de belirtildi.

Ayrıca "Ülkenin kuruluşundan bu yana ilk kez, kültür ve iş hayatına yön veren üst sınıf ailelerin Türkiye'yi terk ettiği" de belirtildi.

New York Times'ın haberinde, Küresel Varlık Göçü İncelemesi'nin (Global Wealth Migration Review) Türkiye'ye ilişkin verileri de yer aldı.

Verilere göre 2016 ile 2017 yılları arasında, Türkiye'nin varlıklı diliminin yüzde 12'sine denk gelen, en az 12 bin dolar milyoneri, servetlerini yurt dışına aktardı.

AfrAsia Bankası tarafından hazırlanan Küresel Varlık Göçü İncelemesi raporuna göre, bu varlıkların çoğu Avrupa ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne taşındı.

Aynı rapora göre, İstanbul varlık göçü yaşanan ülkeler sıralamasında 7. sıraya yükselmiş durumda.

Aynı rapora göre, İstanbul varlık göçü yaşanan ülkeler sıralamasında 7. sıraya yükselmiş durumda.

Rapordaki şu ifadeler de New York Times'ın haberinde yer aldı: 

'Eğer tarihte, ülkelerin yaşadığı önemli yıkımlara bakılırsa, bu yıkımların öncesinde varlıklı insanların o ülkeden göç ettiği görülür'

TÜİK verilerine göre, 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 42 oranında artışla, 253 bin 640 kişi Türkiye'den göç etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
708
314
84
53
34
26
25
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Beste kafkar

Göç edenlerden biriyim 🤚🏻Dinci faşistlere, şort giyince ayıplanmalara, iyi dereceyle okulu bitirip tayyipçi olmadığımız için atanamamaya dayanamadığımız için ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Milyonerler ülkeyi tabi terk edecek. düşünsene. milyonersin Tayyip efendi vergilerini suriyelilere yedirip saray yaptırıyor. aklı ve parası olan burada durm... Devamını Gör

murat haylaz1

Hala durumun farkına varamayan bir kitle var.Bizden farklı olanlar ülkeyi terk ediyor diye sevinenler var."Eğer tarihte, ülkelerin yaşadığı önemli yıkımlara ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Tek bir farkla maalesef, bizde dışarı gidenlerin hemen hepsi Türk insanı, yerlerini ise bol miktarda arap alıyor. Ülkede milliyetçi falan da pek kalmadı zate... Devamını Gör