Görüş Bildir
Haberler
Network Nedir?

Network Nedir?

Atıf Şener
26.02.2014 - 22:20 Son Güncelleme: 26.02.2014 - 22:41

Network Nedir ?

Birden fazla bilgisayar, server, yazıcı gibi sistemlerin birbiri ile haberleşmesi için yapılan bağlantıya network denir.

Network başlangıçta bir bilgisayardan başka bir bilgisayara data transferi yapabilmek için oldukça yararlıdır. Günümüzde sadece bir ofis içindeki bilgisayarların bağlantısının yanısıra gerek internet gerekse özel hatlar üzerinden sistemlerin bağlantısı gerçekleştirilmiş ve bir tuşa basmak sureti ile yüzlerce dosya ve veriler kilometrelerce ötedeki diger bilgisayar ortamlarına kolaylıkla ve hızlı olarak aktarılabilmektedir.

Bilgisayarlar Network içinde kabiliyetlerine göre Client (İstemci) ve Server (Sunucu) olarak çeşitli görevleri üstlenebilirler.

Bir network ortamında bir bilgisayarın içindeki programlar diğer bilgisayarlar tarafından paylaşılıyor ise bu bilgisayara Sunucu veya Ana bilgisayar denir. Bunun yanısıra diğer bilgisayarlardan tüm verileri toplayıp depolayan bilgisayarlar da ana merkez bilgisayar konumundadır.

Bir network ortamında ihtiyacı olan programları kaynak yada veri olarak isteyen bilgisayarlara da Client (İstemci) adı verilir. Client lar sadece serverlardan değil gerekirse diğer Client lardan da data ve ve kaynak talebinde bulunabilirler.

Kaynak: http://www.ccnaegitimi.com/2013/12/20...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın