Görüş Bildir
Haberler
Netflix'te İzledikten Sonra Dedektifliğe Soyunmak İsteyeceğiniz 13 Gizem ve Cinayet Dolu Yapım

Netflix'te İzledikten Sonra Dedektifliğe Soyunmak İsteyeceğiniz 13 Gizem ve Cinayet Dolu Yapım

Kadijah Whomanity
08.07.2018 - 11:30 Son Güncelleme: 09.07.2018 - 16:21

Cinayet-gizem türü 19. yüzyılın dizi ve filmlerinin en çok sevilen görsel tecrübelerini bize getiren işler olmuştur. Netflix sayesinde birçok dizi ve film artık elimizin altında olduğuna göre, biz de sizler için Vice'dan kan donduran cinayetler, korku dolu öyküler ve gerçek öyküleri ele alan bu unutulmazları derledik.

Kaynak: https://www.vice.com/en_us/article/59...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Art of War - Savaş Sanatı (2000)

1. The Art of War - Savaş Sanatı (2000)

Wesley Snipes, Kanadalı yönetmen Christian Duguay’ın aksiyon dolu gerilim filminde Çinli bir büyükelçinin cinayetinde, kasten suçlanan bir Birleşmiş Milletler ajanıdır. Snipes'in soğuk tavrı, filme Görevimiz Tehlike havasından fazlasını katıyor.

2. Evil Genius

2. Evil Genius

Netflix’in gerçek suç belgeseli dizilerinin en iyilerinden biri olan bu filmde, kim neden bir pizzacı kuryesinin boynuna ev yapımı bir bomba bağlar acaba diye düşüneceksiniz. Bu eser size insanın ne kadar cani bir varlığa dönüşebileceğini sorgulamayı bıraktırabilir!

3. Fracture - Cinayet Gecesi (2007)

3. Fracture - Cinayet Gecesi (2007)

Anthony Hopkins, Gregory Hoblit’in 2007 yılında çektiği gerilim filminde bir savcıya karşı meydan okuyan dahi bir mühendis olarak rol alıyor. Zengin ve yaşlı başrolümüz karısını öldürdükten sonra dava hem açık hem de kapanmış olarak görünüyor. Fakat kendini ispat etmek, bu adamın düşündüğünden çok daha ağır bir yükle geliyor...

4. The Interview

4. The Interview

Polisler tarafından uyarı dahi yapılmadan içeri atılan bir adamın sorgulama odasının içinde geçen öyküsü, yasal olarak sürdürülen bir deney gibi görünmektedir. Bu Avustralya asıllı gerilim filminde rol alan Hugo Weaving, dedektif masasının karşı tarafında kendini bulmuştur...

5. The Keepers

5. The Keepers

Baltimore'da bir rahibenin ortadan kaybolması, ve Katolik Kilisesi'nin durumu örtbas etmesi ile ilgili gerçek bir öyküden çekilmiş seride, Cinnet filmi kadar gerilim hissetmek mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Killing

6. The Killing

İskandinav kara sinemasının, Amerikan yapımlarına uyarlanmasının en başarılı örneklerinden biri olan bu dizide, cinayet dedektifleri Seattle'da kaybolan ve kayboluşu politik bir çalışmayla ilgili olan gencin vakasını ele alıyor.

7. L.A Confidential - Los Angeles Sırları (1997)

7. L.A Confidential - Los Angeles Sırları (1997)

Curtis Hanson'un Amerikan sinemasına kazandırdığı bu neo-noir eserde  Russell Crowe, Guy Pearce, Kim Basinger, Kevin Spacey, Danny DeVito, James Cromwell, Simon Baker, ve David Straithairn gibi bir yıldızlar geçidi izliyoruz. İnce ince işlenmiş bu dedektif hikayesinin ele alınışı bu türde iz bırakanlardan...

8. The Paperboy - Gazeteci Çocuk (2012)

8. The Paperboy - Gazeteci Çocuk (2012)

Nicole Kidman, Matthew McConaughey ve Zac Efron'u izlediğimiz bu dramatik güney bir ABD kasabası cinayet öyküsünde, sonu tahmin etmekten yorulabilirsiniz.

9. Seven - Yedi (1995)

9. Seven - Yedi (1995)

Karanlık, sert ve can sıkıcılıklarla dolu bu 90'lara ait dedektif filminde, Brad Pitt ve Morgan Freeman, cinayetlerini işlerken İncil'den esinlenen sadist bir katilin peşinde... Yedi büyük günahı işleyenler bir bir cezalandırılıyor...

10. The Staircase

10. The Staircase

Jean-Xavier de Lestrade’in 2004’te başlayan gerçek suç belgeseli dizisi artık Netflix’te yerini sağlamlaştırmış durumda. 

9 Aralık 2001'de Kathleen Peterson bir merdivenin dibinde ölü bulundu. Peki cinayeti işleyen o adam mıydı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Thin Blue Line

11. The Thin Blue Line

1976'da Teksas'ta karanlık bir karayolunda, bir polis memuru soğukkanlı bir cinayete kurban gitti ve zanlı olarak yakalanan adam aslında katil değildi. Belgesel yönetmen Errol Morris, ustalıkla yapılmış 'yeniden canlandırma' sahneleri kullanarak izleyiciyi bu gerçek öykünün içinde adeta sürüklüyor.

12. The Wailing Kara Büyü (2016)

12. The Wailing Kara Büyü (2016)

Her ne kadar ortalama bir cinayet gerilim eserinden daha çok doğaüstü bir korku hikayesi olsa da, The Wailing sizi yanıltmasın. 

Başrolümüz polis memuru garip bir dizi ölümü araştırmak için küçük bir Güney Kore köyünü ziyaret eder. Araştırmalarını sürdürdükçe, gerilim ve korku artar... Bu korkunç hikayenin ardında aslında insandan çok başka bir yaratık vardır.

13. Wind River Kardaki İzler (2017)

13. Wind River Kardaki İzler (2017)

Şüphesiz, 2017 yılının en iyi cinayet-gerilim eseri, ABD Wyoming'de kara kış vakti geçen bu neo-noir filmdi. Emekliye ayrılmış, tecrübeli bir avcı, bir FBI ajanının Wyoming Kızılderili milli parkında genç bir kadının cinayetinin soruşturmasına yardım eder ve kısa zamanda kendi geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
91
32
15
12
11
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?