Görüş Bildir
Haberler
Netflix’in Gözde Dizilerinden ‘The Cursed’ ve Kral Arthur Efsanesi’nde Yer Alan Aynı İsimdeki Karakterleri Karşılaştırıyoruz

Netflix’in Gözde Dizilerinden ‘The Cursed’ ve Kral Arthur Efsanesi’nde Yer Alan Aynı İsimdeki Karakterleri Karşılaştırıyoruz

Ayça
12.08.2020 - 08:30

Uyarı! 'The Cursed' dizisi için spoiler içermektedir.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/jennaguillau...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Nimue

1. Nimue

'The Cursed'de: Nimue ana kahraman rolündedir. Rahibe Lenore ve Merlin'in kızı olarak oldukça güçlü yeteneklere sahiptir. 1.sezon'da kılıcının gücü ile insanlara yön verebilen büyünün kraliçesidir.

Kral Arthur Efsanesi'nde: Nimue, aslında 'Lady of the Lake'dir. Kral Arthur Efsanesi'nde arka plan bir figürdür. Nimue genellikle 'Excalibur' kılıcı ile ilişkilendirilir.

2. Arthur

2. Arthur

'The Cursed'de: Arthur, Nimue'yi takip eden ve savaşlara katılan bir paralı askerdir.  Dizide gücün kılıcını çalar.  Ayrıca, kraliyet soyuyla hiçbir bağlantısı yoktur. 

Kral Arthur Efsanesi'nde: Arthur Uther Pendragon ve Lady Igraine'in çocuğudur. Kılıcı 'Excalibur'u aldıktan sonra halkının lideri ve sonunda kral olur. Yuvarlak Masa şövalyelerini oluşturur ve Guinevere ile evlenir.

3. Merlin

3. Merlin

'The Cursed'de: Merlin, güçlerini kaybetmiş ve sarhoş bir büyücüdür. Kral Uther Pendragon'un danışmanıdır. Gücün kılıcı eskide ona aittir ancak Lenore ile ilişkisinden sonra onu kaybetmiştir. Nimue onun kızıdır.

Kral Arthur Efsanesi'nde: Merlin olayların üzerinde önemli etkileri olan güçlü bir büyücüdür. Arthur'a rehberlik eder ve danışmanı olur. Merlin'in Nimue ile ilişkileri vardır.

4. Morgana

4. Morgana

'The Cursed'de:  Morgana, Arthur'un rahibe olarak ortaya çıkan kız kardeşidir. Daha sonra manastırdan kaçar ve Nimue'yi destek vermeye başlar. Sezon sonunda dul olur. 

Kral Arthur Efsanesi'nde: Morgana Arthur'un kız kardeşi ve güçlü bir büyücüdür.  Bazen Merlin'in çırağı ve sevgilisidir.  Arthur'un ölümünde ise rol oynamıştır.

5. Weeping Monk

5. Weeping Monk

'The Cursed'de: İlk sezon boyunca onu genellikle gizemli bir figür olarak görüyoruz. Sonradan aslında büyü ile ilgilendiği ortaya çıkıyor. Daha sonra 'Weeping Monk'un gerçek kimliğinin Lancelot olduğu ortaya çıkıyor.

Kral Arthur Efsanesi'nde:  Lancelot genellikle Arthur'un en iyi arkadaşı ve en büyük şövalyesi olarak tasvir edilir. Büyü ile ilgisi yoktur ancak 'Lady of the Lake' tarafından büyütülen bir yetim olduğu ortaya çıkar. En çok da Arthur'un karısı Guinevere ile yaşadığı ilişki ile biliniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gawain

6. Gawain

'The Cursed'de: Yeşil Şövalye olarak bilinen Gawain, Nimue ile iyi arkadaş olan bir savaşçıdır. Arthur onu Nimue'ye olan aşkından dolayı rakip olarak görmektedir. 1. sezon sonunda Gawain öldürülmek üzereyken Nimue sihirli güçlerini kullanarak onu diriltir.

Kral Arthur Efsanesi'nde: Gawain, Arthur'un yeğenlerinden biridir.  Yuvarlak masa şövalyelerinden biridir.

7. Red Spear

7. Red Spear

'The Cursed'de: 'The Red Spear', Buz Kralı tarafından saraydan sürgün edilmiştir. Savaşta Arthur ile tanışır ve onun hayatını kurtarır. 

Kral Arthur Efsanesi'nde: Arthur ile evlenir ancak aynı zamanda Lancelot ile ilişkisi vardır. Bu durum iç savaşın patlak vermesine neden olur.

8. Percival

8. Percival

'The Cursed'de: Sincap lakaplı Pervical, sihirle ilgili ve Nimue'nin arkadaşlarından biri olan çocuk karakterdir. Cesurdur ve savaşta elinden gelen her şeyi yapmıştır.

Kral Arthur Efsanesi'nde: Yuvarlak masa şövalyelerinden biridir.

9. Uther Pendragon

9. Uther Pendragon

'The Cursed'de: Uther korkunç bir kraldır. Merlin onun danışmanıdır.  1. sezon boyunca Uther'in kraliçe Lunete'in meşru oğlu olmadığı ortaya çıkarılır. Burada Uther ve Arthur arasından bir bağlantı yoktur. 

Kral Arthur Efsanesi'nde: Uther Merlin tarafından danışmanlığı yapılan bir kraldır.

10. Ector

10. Ector

'The Cursed'de: Ector Gramaire'in efendisidir ve Lady Marion ile evlidir. Oğlu Charles dizi başlamadan ölmüştür. 

Kral Arthur Efsanesi'nde: Ector, Arthur'un gerçek kimliğini bilmeden evlat edinen bir efendidir. Ector'un oğlunun adı Kay'dir ve yuvarlak masa şövalyelerinden biri olmuştur.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
4
4
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
asgardian

Monty Python'un Arthur hikayesi daha tutarli bundan. Efsanedeki isimlerin bu dizide de yer almasi ve konunun Britanya'da gecmesi disinda, diversity olsun diy... Devamını Gör

feyk

witcher'dan daha iyi olsada genede vasat bir dizi. aslinda kemiklesmis bir efsaneye farkli perspektifden hikaye yazip evrenini genisletmek cok buyuk potansiy... Devamını Gör