Görüş Bildir
Haberler
Netflix’e 5 Milyon Dolarlık Queen's Gambit Davası: 'Beni Yanlış Resmettiler'

Netflix’e 5 Milyon Dolarlık Queen's Gambit Davası: 'Beni Yanlış Resmettiler'

Batuhan
17.09.2021 - 16:04

Gürcistan kökenli satranç büyükustası Nona Gaprindaşvili, Queen's Gambit'te kendisi hakkında geçen yalan ve gerçeği çarpıtan cinsiyetçi ifadelerle ilgili, dijital yayın platformu Netflix’e 5 milyon dolarlık dava açtı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açılan davaya gerekçe gösterilen replik, dizinin 'End Game' adlı final bölümünde yer alıyor. Anya Taylor-Joy'un başrol olarak canlandırdığı Beth Harmon Moskova'da bir müsabakadayken, bir yorumcu şu ifadelere yer veriyor:

Dizide kendisinin daha önce hiç erkeklere karşı müsabakaya çıkmadığına dair ifadelerin yer aldığını fakat bunun gerçeği yansıtmadığını söyleyen Gaprindaşvili, dizide kendisinin Gürcistan’da doğduğunu fakat dizide Rus olarak tanıtıldığını da vurguladı.

"Dizide cinsiyetçi bir tavır vardı"

"Dizide cinsiyetçi bir tavır vardı"

Dizide kendisini cinsiyetçi bir şekilde resmettikleri için rahatsız olduğunu söyleyen Gaprindaşvili Anya Taylor-Joy’un yer aldığı dizinin son bölümündeki final maçında spiker, “Onun hakkındaki tek olağandışı şey aslında cinsiyeti. Aslında bu Rusya’da çok da özgün bir şey değil. Nona Gaprindaşvili de var. Kadın satrancının dünya şampiyonu fakat o da asla erkeklerle mücadele etmedi” demişti. Ünlü satranç büyük ustasının (grand master) bu sözlerden rahatsızlık duyduğu belirtildi.

Netflix sürece itiraz edecek

Netflix sürece itiraz edecek

Dizinin geçtiği 1968’de 59 erkekle profesyonel satranç maçı yaptığını söyleyen Gaprindaşvili bunların 28’ini de arka arkaya yendiğini dile getirdi.

Netflix ise konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Netflix yönetimi, iddiaları kabul etmediklerini ve yasal sürece itiraz edeceklerini duyurdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
17
9
8
6
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Barney

iddiaları kabul etmedi ne kadının hayatı uyduruyo mu yani :)

cinnet is coming

madem dizi çekiyorsunuz biri hakkında ve bu kişi hala hayatta, kendisini de sürece dahil edin, fikrini alın, senaryoyu birlikte yazın.

Adam Eva

Netflix dizileri hiçbir zaman ilginç gelmedi . Gerçek hayattan alinit dedikleri dizilerde bile gerksiz temalar bulunduruyorlar... Spy diye sanirsam bir dizi ... Devamını Gör

Unfortunate soul

Kardesim adi ustune “dizi” ne bekliyorsun? Tabiki icinde dram ogesi, hikayenin temposunu arttirabilecek ogeler ekliyorlar! He eger sen o kisinin hayatini bir... Devamını Gör