Görüş Bildir
Haberler
Netflix, Blutv ve Exxen Gibi Dijital Platformlarda Yayınlanan Son Dönemin En Popüler Türk Dizi ve Filmleri

Netflix, Blutv ve Exxen Gibi Dijital Platformlarda Yayınlanan Son Dönemin En Popüler Türk Dizi ve Filmleri

R.G.
07.05.2021 - 12:43

Son dönemlerde, özellikle dijital platformlarda yayınlanan Türk yapımlarının sayısı oldukça arttı. Artık televizyon dizilerinin yoğun çalışma saatlerinden midir yoksa çağa ayak uydurmaktan mıdır, bilemiyoruz ama çoğu ünlü oyuncu televizyon dizileri yerine dijital platformlarda yer almayı tercih ediyor. Bizce iyi de ediyorlar! İşte karantina dönemi boyunca dijital platformlar üzerinden keyifle izleyebileceğiniz, dikkat çeken Türk yapımları!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fatma

1. Fatma

Son günlerde adından bolca söz ettirmeyi başaran Burcu Biricik'i bu kez bir temizlikçi rolünde izliyoruz. Dizinin yaratıcısı olan Özgür Önürme, yönetmen koltuğunu da Özer Feyzioğlu ile paylaşıyor. Her bölümü ortalama 40 dakikadan oluşan ve 7 bölüm süren psikolojik drama türündeki bu dizi, temizlikçi bir kadını ve etrafında olup bitenleri anlatıyor. Tam olarak Türkiye gerçeklerinden bahsedilen bu dizide baş karakter Fatma, adeta görünmezliğin kitabını yazıyor. Ayrıca dizide, toplumumuzun acı gerçeklerine de bolca değinilmiş. Pedofili, taciz, cinayet, eşitsizlik... Yani Fatma, hem sarsıcı kurgusu hem de oyuncuların harika performansları için bile izlenir!

2. Kağıttan Hayatlar

2. Kağıttan Hayatlar

Dijital platformda dizi ya da film çekilecekse yapımcıların aklına ilk Çağatay Ulusoy geliyor galiba! Yönetmenliğini Can Ulkay'ın üstlendiği bu dram filminde, kilit karakterimiz Mehmet, yani Çağatay Ulusoy. Hayatını kağıt toplayarak kazanıyor ve tabii ki aksi düşünülemez şekilde bütün mahallenin ağabeyi! Kağıt toplamakla tekdüze şekilde ilerleyen hayatı 8 yaşındaki Ali'nin karşısına çıkmasıyla bambaşka bir hal alıyor. Artık yapılacak işleri arasında, hayatına birden dahil olan bu küçük çocuğun ailesini bulmak da var. Eğer sıkı bir film izleyicisiyseniz filmin sonunu ortalarındayken tahmin edebilirsiniz. Ama 'Sonuca değil, gelişmeye bakarım ben' diyorsanız mutlaka izlemeniz gereken filmlerden!

3. Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü?

3. Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü?

Film yayınladığı günden itibaren hem çok beğenildi hem de eleştirildi. Kimileri Demet Akbağ'ın yerini kimse dolduramaz, dedi; kimileriyse genç yetenek Ecem Erkek'i bu role çok yakıştırdı. Ama bütün bu eleştirilerden ayrı olarak, harika bir dönem filmi, hatta dönemler filmi izlemek istiyorsanız hiç beklemeyin! Defalarca kez tiyatro oyunu olarak sahnelenmiş bu senaryo, Yılmaz Erdoğan yönetmenliğinde günümüze de uyarlanarak 9 Nisan'da seyirciyle buluştu. Film, huzurevinde kalan üstün zekalı Gülseren'in kendisiyle video çekmeye gelen youtuber ile sohbet etmesiyle başlıyor. Sonra tozlu albüm sayfalarından 1950'lere kadar gidiyoruz...

4. Gibi

4. Gibi

Yönetmenliğini Ömer Sinir'in üstlendiği dizi, 12 bölümden oluşuyor. Birbirinden bağımsız olayların oluşturduğu kısa skeçler halinde diyebiliriz. Başrollerinde Feyyaz Yiğit ve Kıvanç Kılınç'ın yer aldığı bu sitcom dizisi; kafa dağıtmak, gülmek ve keyifli zaman geçirmek için birebir. Ölümlü Dünya filmi ile hayatımıza daha güçlü bir şekilde tekrar giren Feyyaz Yiğit'in kendine has tavrı ve mizahını dizinin her sahnesinde görmek mümkün. Dizideki rol arkadaşı İlkkan'la da çok iyi bir ikili olmuşlar. Sıradan hayatlarını kendi elleriyle nasıl çözülmez bir olaylar silsilesine dönüştürdüklerini izlerken en az onlar kadar keyif alacağınıza eminiz!

5. Hükümsüz

5. Hükümsüz

Hükümsüz son yıllarda oldukça artan kadın cinayetlerini, yaşayan ve acı çeken kadınların gözünden anlatan tokat niteliğinde bir yapım olmuş! Ömer Faruk Sorak yönetmenliğinde çekilen bu dizide, birçok ünlü oyuncuyu da görmeniz mümkün. Hande Doğandemir, Burçin Terzioğlu ve Nur Fettahoğlu gibi dev isimlerin kadrosunda bulunduğu dizide, İsmail Hacıoğlu ve Alican Yücesoy da var. 'Engellenebilir her ölüm cinayettir!' sloganı ile yola çıkan dizi, kaçmaya çalışan gerçeklerden ve kadın cinayetlerinden oldukça sert şekilde bahsetmiş. Umarız böyle farkındalık yaratan dizileri daha çok görürüz... Ve artık bu dizilerin başında 'Dizide yaşananlar yalnızca hayal ürünüdür! ibaresi çıkar....

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yeşilçam

6. Yeşilçam

2020 ve 2021 sizi de gerektiği kadar yorduysa, haydi biraz zamanda yolculuk yapalım! Tam anlamıyla bir müzikal niteliğinde olan bu dizi, konuları işleyişi dışında çekim kalitesiyle ve kullanılan mekanlarla da izleyiciye tam bir görsel şölen yaşatıyor! Selin Şekerci, bu rol için doğmuş adeta! Tam olarak o dönemlerden çıkmış gelmiş gibi... Dizide, Çağatay Ulusoy iflas etmiş ama filmciliğe olan aşkından gram kaybetmemiş bir yapımcı olarak karşımıza çıkıyor. Ve tabii ki Yeşilçam aşksız ve entrikasız olmaz! Yani keyifle izleyebileceğiniz, harika bir dönem dizisi olmuş.

7. 50m2

7. 50m2

Burak Aksak'ın kaleminden ne çıksa izlerim diyorsanız buyurun sizleri böyle alalım! Kadrosundaki usta isimler için bile izlenmeye değer olan bu dizide, Engin Öztürk Gölge karakteri ile izleyici karşısına çıkıyor. Yönetmenliğini Selçuk Aydemir'in üstlendiği dizi, Gölge'nin babası gibi bildiği Servet'in ona ihanetini öğrenmesiyle başlıyor ve işler hiç olmayacak şekilde karışıyor! Birdenbire kendini küçük bir mahallede 'babasından' kalan terzi dükkanında bulan Gölge'nin hayatının nasıl değiştiğine sizler de şaşıracaksınız!

8. Saygı

8. Saygı

Saygı, bir 'Ercüment Çözer dizisi'. Dizi, kendi adaletini kendisi sağlayan, hayatta tahammül edemediği en büyük şey saygısızlık olan bir adamın, kendisi gibi adalet arayan çocuklarla karşılaşması ve onlara 'ağabeylik' etmesiyle başlıyor. İzlerken aslında insanların birbirlerine ne çok saygısızlık ettiğini siz de fark edeceksiniz! Ama tabii her saygısızlık eden, mahzenlere kapatılsaydı... İzlemeyenler için daha fazla spoiler olmasın, şahane oyunculuklar ve her sahnesiyle merak uyandıran bir dizi izlemek istiyorsanız, hiç beklemeyin!

9. Doğu

9. Doğu

Hiçbir konuda başaralı olamamış, eski sevgilisi üniversitede hoca olmuşken o hala aynı yerde öğrenci olan bir adamın hikayesi! Doğu Demirkol, senaristliğini de üstlendiği bu dizide, Ege Kökenli ile başrolü paylaşıyor. Ailesi ve arkadaşları onun da artık 'bir baltaya sap olması' gerektiğini söylerken, Doğu'nun tek hayali ileride komedyen olmak. Zeki ama asla çalışmayı sevmeyen Doğu'nun üniversitedeki 7. yılında mezun olamadan okuldan atılmasıyla başlayan dizi, Doğu'nun trajikomik maceralarıyla devam ediyor.

10. İlginç Bazı Olaylar

10. İlginç Bazı Olaylar

İbrahim Büyükak'ın yazıp yönettiği, aynı zamanda başrolünde de yer aldığı bu dizi için, klasik İbrahim Büyükak mizahı diyebiliriz. 'Hayallerinin peşinden koşmadığı başka bir alternatif yaşamda, Bursa'da ailesi ile kalsaydı hayatı nasıl olurdu?' fikrinden yola çıkılmış bu dizide; nişanlısından ayrılmış, kendi yolunu çizmeye çalışan, bir yandan da sürekli başka alternatifler peşinde koşan bir adamın hikayesini izliyoruz. Acaba kendine uygun gördüğü hayat, ailesinin seçtiği mi yoksa kendi istediği mi olacak, izleyip görelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bir Yeraltı Sit-com'u

11. Bir Yeraltı Sit-com'u

Konuşanlar programı ile hayatımıza giren Hasancan Kaya'dan, yine izlerken bolca keyif alabileceğiniz bir proje daha. Dizinin yönetmenliğini Sultan San ve Nezih Helvacıoğlu yapıyor. Hasancan Kaya da hem senarist hem de başrol oyuncularından biri. Dizi Güngören'de oturan, aslında hem klasik hem karakterleri sayesinde sıra dışı bir aile sayılabilecek Yaya ailesinin hayatını anlatıyor. Dizide de tıpkı gerçekte olduğu gibi ileride komedyen olmak isteyen Hasancan'ın hikayesi konu alınmış.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
11
7
4
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uyuşuk adam

Neredeyse hepsi ne yazık ki tırt ...

patatesli yumurta

Gibi dizisi benim hoşuma gitti ona bir şans verebilirsiniz

Hayal Öz

Hükümsüz dizisi muhteşem..Konusu, oyuncuları kısacası günümüzde yaşanan gerçek olayları anlatan mükemmel bir dizi. İzleyin derim.