Görüş Bildir
Haberler
Netfilix’te İzlenilecek 9 Dizi Önerisi

Netfilix’te İzlenilecek 9 Dizi Önerisi

Emre Yılmaz
25.05.2020 - 16:25

Netfilix’te İzlenilecek 9 Dizi Önerisi

Netfilix’te İzlenilecek 9 Dizi

Netfilix, Dünya’da 200 milyona yakın abonesi olan bir Fim, Dizi ve Belgesel platformu. Netfilix’in Türkiye’de 2 milyondan fazla abonesi mevcut. Platform’da yüzlerce film ve dizi bulunuyor. Dünya’da son zamanlarda yükselen platform, Türkiye yapımlarına da ağırlık vermiş durumda. Bugün sizlere  Netfilix’te izleyebileceğiniz 9 Diziyi listeledik.

1- Breking Bad 

Kimya öğretmeni olan Walter ekonomik durumu gittikçe kötüye gitmektedir, ekstra olarak araç yıkama şirketinde çalışmaktadır. Eşi  ve çocuğuna rahat bir gelecek bırakmak istemektedir. Walter, çalıştığı iş yerinde kriz geçirerek bayılır. Hasta’de yapılan tetkikler sonucunda ciddi bir hastalığa yakalandığını ve ömrünün 6 ay kaldığını söylenir. Buhrana uğrayan Walter, hastalığı ailesinden gizleyerek çalışmaya devam eder. 

Ailesine rahat bir gelecek bırakmaktan başka bir şey istemeyen Kimya öğretmeni, tehlikeli işlere bulaşır. Hayatında en iyi bildiği şey Kimya olan Walter, Amerika ve Meksika’ nın en organik uyuşturucu üreten baronu olma yolunda yürümeye başlar. 

Yaklaşık 10 yıl önce çekilmiş efsane dizi Breking Bad, onlarca prestijli festivallerden ödüller aldı. 10 sezon boyunca soluksuz kendini izleten bir başyapıt. Senaryo kurgusu ve lezzetli sinematografi diziyi kusursuza yakın yapıyor. Karakter değişimini gözler önüne seren senaryosuyla, izlenmesi gereken dizilerden birisi.

 2- Sherlock

Londra’da yaşayan dedektif Sherlock, eski bir askeri doktor olan Dr. Joohn Watson ile aynı evde yaşamaya başlar. Alışagelmiş zekası ve gözlem yeteneği ile olayları çözen Sherlock, asistanı olan  Joohn Watson ile birlikte birçok mecaraya atılacaktır.

Sir Artur Conan Doyle tarafından 1800 yıllarından başında yazılmış bir romandan uyarlanmıştır. Roman’da Sherlock, 1800 yıllarda yaşayan bir dediktifir. Dizi, Sherlock karakterini 21. Yüzyıl’da yaşayan telefon kullanan, leptap kullanan, kredi kartları olan bir karakter olarak yarattı. Günümüz Dünya’sına yorumlayan dizi, oldukça sevildi. Beyin yakan dizilerden bir şeyler arıyorsanız, Sherlock izlemeniz gerek dizilerden birisi.

3- Sense8

  Birbirinden habersiz farklı ülkelerde yaşayan 8 insan, sebebini bilmedikleri şekilde birbirleriyle iletişim kurmaya başlarlar. Birbirleri’nin zihninde dolaşan, dilediklerine birbirlerini gören bir telepati sistemleri vardır. Bu dünya’da yalnız olmadıklarının farkına varırlar. BPO adlı kuruluş onlarını türünü yok etmeye çalışmaktadır. Sekiz kişi kuruluşa karşı birlikte umarsızca mücadele etmeye başlayacaklardır.

  Netfilix, orijinal yapımı özelliği taşıyan Sense8 oldukça başarılı bulundu. Birçok eleştirmenden de tam not alan dizi, milyonlar tarafından izlendi. Dizinin yaratıcıları efsane film Matrix’in yaratacılarından olması tesadüf olmadığını gösteriypr. Dünya’nın farklı coğrafyalarında farklı hayatlar yaşayan sekiz kişinin eşsiz mücadelesini, soluksuz izleyeceksiniz.

 4- The 100

  Dünya’da Kıyamet 97 yıl önce Armageddon ile gerçekleşmiş yüzlerce ülkeyi ve bölgeyi yok etmiştir. Hayatta kalan on iki farklı ülkeden yüzlerce kişi yaşayabilmek için Dünya’yı terk etmiştir. Yemek azalmıştır, suç olayları artmıştır. Suç işlenen her kişi suçu’nun nolduğu önemsiz olarak Dünya dışına fırlatılmaktadır. Kurallar tekrar yazılacaktır ve yaşam savaşı tekrardan alevlenecektir.

   Roman’dan uyarlanılan dizi, oldukça beğenildi.Amerika’da çekilen The 100 dizisi, oldukça başarılı efektler ile dikkat çekiyor. Başarılı bir post prodiksiyon ve reji ile oldukça lezzetli bir sinematografi gözler önüne seriliyor.  Post – Apolokaliptik dizi izlemek isteyenlerin mutlaka izlemesi gereken bir dizi The 100, Netfilix’te yayında.

5- Lucifer

  İblis, Tanrıya başkaldırmıştır ve Dünya’ya sürülmüştür. Lucifer, Dünya’da yaşayan normal bir insan gibi yaşamını sürdürmektedir. Özel güçleri ve manipilasyonlarını kullanmaktadır. Tanrı’ya başkaldırışının bedelini Dünya’da ödemektedir. Lucifer, yaşadığı yeri sevmektedir ve cehenneme gitmek istememektedir. Kız arkadaşına gerçekleştirilen saldırıda bir detektifle tanışır. İblis, gün geçtikçe bir insana aşık olmaya başlamaktadır. Ölümsüzlüğünü gün geçtikçe kaybedecektir.

  Netfilix’te en çok izlenilen diziler arasında olan Lucifer, tuhaf senaryosuyla dikkat çekiyor. Başarılı bir cast’a sahip olan dizi, senaryo’nun inceliği ile de birçok izleyiciyi tek solukda izletiyor. Enteresan ve soluksuz izletebilecek bir dizi arıyorsanız, Lucifer tam size göre.

6- Freud

  Genç bir bilim insanı olan Freud, merak duygusunu tatmin etmeye çalışmaktadır. Bir insan bilincinin nasıl çalıştığını çözmeye çalışır. 1900’li yıllarda yaşayan Freud, yaşanılan cinayetleri bir medyum ile birlikte çözmeye başlar. Medyum ile bilinmedik bir gizemin içinde kendini bulacaktır.

   Avusturya yapımı özelliğini taşıyan Freud, Netfilix’in 2020 yılında platformuna taşıdığı yapımlardan birisi. Dizi, Psikoloji’nin dehası Sigmund Freud ‘un hayatından esinlenerek yazıldı. Dönem dizisi olma özelliğini taşıyan yapım, eleştirmenlerden de tam not aldı. Beyin yakan dizilerden birisini arıyorsanız, Freud tam size göre.

 7- The Witcher

  Rivealı Gerat, orta Dünya’da yalnız yaşayan, kadın düşkünü ve içkiyi seven bir canavar avcısıdır. Hayatını canavar avlayarak kazanmaktadır. Cücelerin, elflerin, büyücülerin ve canavarların olduğu bir diyarda yaşamını sürdürmektedir. Rivealı Gerat, büyücü bir kadınla tanışır ve umulmadık olayları yaşamaya başlar.

  Andrzej Sapkowsk’nin romanından uyarlanan Epik hikaye oldukça sevildi. Harika görseller ve aksiyon sahneleriyle tek solukda izlenebiliniyor. Rivalı Gerat, karakteri oldukça başarılı bir karakter çalışması örneği sunmaktadır. Netfilix, 2020 yılında’da platformunda yayımladı ve olumlu yorumlara beraberinde getirdi. Fantastik bir Dünya’da yaşamınızdan bir şeyler bulmak istiyorsanız, The Witcher izlenilmesi gereken bir yapım.

 8- Narcos

Meksika’da Narkotik departmanında çalışan Ajan Javier Pena, Dünya’da aranan uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ı yakalamak için Kolombiya’ya gönderilir. Kolombiya, katillerin ve uyuşturucu tüccarları’nın kol gezdiği bir diyardır. Javier Pena, herkesin aradığı Escobar’a nefesi kadar yakınlaşacaktır.

  Narcos dizisi gerçek bir hikayeden esinlenerek yazıldı. Escobar, tüm Dünya’nın bildiği bir uyuşturucu Karteli’dir. Kolombiya’da Robin Hood olarak bilinirken Dünya’da farklı bilinmektedir. Narcos, başarılı bir senaryosu ile oldukça dikkat çekmektedir. Oyuncuların eşsiz performansıyla adeta, dizi nasıl yapılır sorusu’nun cevabını veriyor. Gerçek bir hikaye izlemek istiyorsanız, Narcos tam size göre bir dizi !

 9- Ragnarok

  Norveç kasabasında yaşam anormolleşmeye başlamıştır. Kirli zehirler ve eriyen buzulların etkisi kasaba’da hissedilmektedir. Doğaüstü olaylar gün geçtikçe artmaya başlar ve bilinmemezlik kasabalıları korku içine sürükler. Kasaba’da yaşayan bir grup arkadaş, kadim kötülüğü yenebilecekleri, mucizelere sahip olduklarını anlarlar.

 Ragnarok, Netfilix 2020 yapımı dizilerinden birisi Norveç’in ilk dizisi olma özelliğini taşıyan yapım; ‘’ keşke Norveç daha fazla dizi yapsa ‘’ dedirtecek cinsten. Dizi’de ilk dikkat çeken unsurlar; görsel efektrler ve sinematografi’nin ne denli başarılı olduğu. Dizi’nin senaryosu görselliğine nazaran, biraz daha altta kalıyor. Ragnarok,  cinsellik, şiddet ve fantastik dizi izlemek isteyenler için adeta başucu olan bir yapım.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın