Görüş Bildir
Haberler
Netanyahu: 'Türkiye ile İlişkileri Normalleştirmek İstiyoruz'

Netanyahu: 'Türkiye ile İlişkileri Normalleştirmek İstiyoruz'

ATKN
24.03.2016 - 12:20 Son Güncelleme: 24.03.2016 - 12:22

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Türkiye ile İsrail arasında yakında bir görüşme daha olacağını ve bu görüşmenin iki ülke ilişkilerinin düzelmesi için olumlu sonuçlar doğuracağını ümit ettiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu

İsrail basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normalleşmesi için yürütülen görüşmeler hakkında şunları söylediği belirtildi:

'Biz her zaman Türkiye ile ilişkileri düzeltmek istedik ve bu ilişkilerin yönünü değiştiren biz değildik. Eğer mümkünse ilişkileri normalleştirmek istiyoruz. (Türkiye ile) Temaslarımız sürüyor ve bu temaslarda ilerleme sağlanıyor. Yakında bir görüşme daha olacak ve bu görüşmenin ilişkilerin tamamen düzeltilmesi için olumlu sonuçlar doğuracağını ümit ediyorum.'

Açıklamada, Netanyahu'nun, Beyoğlun'daki terör saldırısı hakkında yürütülen soruşturma ile ilgili olarak da 'Türkiye ile İsrail arasında iyi bir iş birliğinin olduğunu ve bu konuda hiçbir şikayetlerinin bulunmadığını' ifade ettiği aktarıldı.

'İlişkilerin normalleşmesi' için görüşülüyor

'İlişkilerin normalleşmesi' için görüşülüyor

İsrail ile Türkiye, Aralık ayında ilişkilerin normalleşmesi için ön anlaşmaya varmıştı. Üst düzey Dışişleri yetkilisi, 'İsrail ile görüştüğümüz doğru, ama ilişkiler onarılmadı. Fakat bunun yakın olduğunu söyleyebilirim' demişti.

Kısa bir süre önce İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen canlı bomba saldırısında 3 İsrailli vatandaşın hayatını kaybetmesinin ardından İsrail Dışişleri Bakanı Genel Direktörü Dore Gold, İstanbul’a gelmişti.

Mavi Marmara'dan sonra Türkiye'ye gelen en üst düzey İsrail yetkilisi olan Gold, 'Yaralılarımızı ve cenazelerimizi İsrail'e gönderme sürecimizde yardımcı olan Türkiye hükümetine teşekkür ediyorum' demişti.

Gold ile Türk yetkililerin görüşmesinde, İsrail ile Türkiye ilişkilerin de ele alındığı belirtilmişti.

AA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
18
12
8
5
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cuBe

Ortadoğu'da doğru düzgün olarak addedilebilecek iki stabil ve görece özgür devlet Türkiye ve İsrail. İlişkilerinin normalleşmesinden öte ittifak olmaları hem... Devamını Gör

cuBe

Bilmeyenler için: Engizisyon mahkemeleri gerçekten uzak Kan Suçlaması (blood libel) gerekçesi ile yahudileri yakarken II.Bayezid tarafından bizzat İspanya'd... Devamını Gör

dost görünüp arkadan vuran filistin yerine neden niyeti baştan belli olan israilin yanında olmayız anlamıyorum

Captainn Peroxide

altında bi çapan oğlu varda o yüzden

Janset cataltug

filistin meselesini öne sürmek bana göre artık dogru degil evet filistin de olanlar hepimizin vicdanını sızlatiyor ama bu denli zor bir dönemimizde israille ... Devamını Gör