Görüş Bildir
Haberler
Netanyahu: ‘Gazze'ye Denizden Abluka Devam Edecek’

Netanyahu: ‘Gazze'ye Denizden Abluka Devam Edecek’

ATKN
27.06.2016 - 13:43 Son Güncelleme: 27.06.2016 - 13:57

Türkiye-İsrail arasındaki mutabakata ilişkin Başbakan Yıldırım ile eş zamanlı olarak açıklama yapan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, siyasi ve diplomatik ilişkilerin normalleşmesi için Türkiye ile yapılan anlaşmaya rağmen İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik deniz ablukasının süreceğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Türkiye ile Mavi Marmara saldırısı sonrası gerilen ilişkilerin normalleşmesi için varılan mutabakatla ilgili Başbakan Yıldırım ile eş zamanlı olarak Roma’da açıklama yaptı.

Netanyahu, Mavi Marmara'da 10 Türk vatandaşının İsrail tarafından 2010 yılında öldürülmesinin ardından durma noktasına gelen ilişkileri tekrar canlandıracak anlaşmanın ardından Hamas tarafından yönetilen Gazze'ye yönelik 'savunma amaçlı deniz ablukasının' süreceğini söyledi.

İsrail'in limanları üzerinden Gazze'ye insani yardım gönderilmesine ise devam edileceğini belirten Netanyahu, 'Bizim için en önde gelen güvenlik konusu buydu. Bu konuda taviz vermedim. (Abluka) konusu Hamas'ın tekrar güçlenmesini önlemek için hayati öneme sahip ve devam edecek' dedi.

'Bu anlaşma Türkiye’den İsrail’i hedef alan herhangi bir terörist eylemi engelleyecektir' ifadelerini kullanan Netanyahu anlaşmanın İsrail doğalgazının Avrupa'ya Türkiye üzerinden sevk edilmesinin de önünü açtığını belirtti.

Mutabakata ilişkin bilgi veren Başbakan Binali Yıldırım, Mavi Marmara baskınında hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına İsrail'in 20 milyon dolar tazminat ödeyeceğini, Gazze'deki ambargonun Türkiye'nin öncülüğünde 'büyük ölçüde' kalktığını, Türkiye'den ilk yardım gemisinin Cuma günü Aşdod Limanı'na doğru yola çıkacağını ve en kısa sürede büyükelçiliklerin karşılıklı olarak atanacağını açıklamıştı.

Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
23
16
14
7
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

,,Bu anlaşma Türkiye’den İsrail’i hedef alan herhangi bir terörist eylemi engelleyecektir. Ankara’yla anlaşma, İsrail’in Avrupa’ya doğalgazı Türkiye aracılığ... Devamını Gör

The Devil Within

Türkiye ne kazanıyor bilemem de kesin yine birileri ceplerini dolduruyordur

Sek...

Belli oldu anlaşmanın nasıl sağlandığı, doğalgazdan alacakları komisyon için değerlerini satmışlar kansızlar.

napıyım yani

Merak etmeyin iki gün kaldırırlar sonra devam ederler twitterdaki mallar da erdoğanı övmeye devam etsinler.