Görüş Bildir
Haberler
Netanyahu: 'Gazze Operasyonları Sürecek'

Netanyahu: 'Gazze Operasyonları Sürecek'

Ulaş
20.08.2014 - 23:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Gazze'de ateşkes görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından 'operasyonlar sürecek' açıklamasını yaptı.

Netanyahu yaptığı konuşmada, 'Gerekli olduğu sürece elimizdeki tüm imkanlarla operasyona devam edeceğiz' dedi.

İsrail'in güneyindeki sivillerin güvenliğini ve huzurunu garanti altına alana kadar harekâtın süreceğini ifade eden Netanyahu, Hamas için ise, 'IŞİD'den farkı yok' yorumunu yaptı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada son ateşkesin bozulmasından bu yana toplam 92 hava saldırısı düzenlendiği ifade edildi. İsrail, Hamas'ın aynı süreç içerisinde İsrail topraklarına 137 roket attığını iddia etti.

İsrail'in düzenlediği hava saldırılarından birisinin ise Hamas'In askeri kanat liderlerinden Muhammed Deif'e yönelik bir 'suikast girişimi' olduğu iddia edildi.

Hamas'tan gelen açıklamada, düzenlenen saldırıda Deif'in karısının ve çocuğunun öldürüldüğü ancak Deif'in kaçmayı başardığı belirtildi.

AFP haber ajansına bilgi veren bir Hamas yetkilisi Deif'in hayatta olduğunu ve Hamas operasyonlarına devam ettiğini belirtti.

Deif'in daha önce de benzer suikast girişimlerinden sağ kurtulmayı başardığı ancak birçok sakatlığının bulunduğu iddia ediliyor.

İsrail İçişleri Bakanı Gideon Saar Deif'e yönelik saldırının meşru olduğunu çünkü Deif'in 'Onlarca İsraillinin ölümünden doğrudan sorumlu olduğunu' söyledi.

Salı günü taraflar arasındaki ateşkes bozulmuş, Hamas ve İsrail hükümeti birbirlerini 'şiddeti körüklemekle' suçlamıştı.

Mısır'ın başkenti Kahire'deki görüşmelerin sonuçsuz kalması üzerine İsrail temsilcilerini geri çekme kararı aldı.

Mısır 10 günlük ateşkes süresince tarafların kalıcı bir çözüm üzerinde uzlaşamamasının 'büyük üzüntü verdiğini' söyledi.

İsrail'in yaklaşık altı haftadır kısa süreli ateşkes aralıklarıyla devam eden Gazze saldırılarındaşu ana kadar 2 bin 100'ün üzerinde Gazzeli hayatını kaybetti. Ölenlerin büyük kısmının sivil olduğu belirtiliyor.

  • BBC Türkçe
Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0