Görüş Bildir
Haberler
Neredeyse Her Sülalede Bulunan Muhtemelen Sizin de İçlerinden Birisi Olduğunuz 12 Kuzen Tipi

Neredeyse Her Sülalede Bulunan Muhtemelen Sizin de İçlerinden Birisi Olduğunuz 12 Kuzen Tipi

cakyz
06.09.2015 - 18:21

Kuzenler çok değerlidir. Aile bağlarının sıkı tutulduğu memleketimizde, kuzenlerimizle genelde kardeş gibi büyürüz. Şartlar birbirimizden uzakta olmayı gerektirse de aramızdaki sevgi bağı hiçbir zaman kopmaz. Bize dost, arkadaş olurlar. Bir arkadaştan tek farkları ise, kim olacaklarını seçemiyor olmamızdır. Arkadaşlarımızı genellikle kendimize benzeyen ve bizimle uyumlu insanlardan seçeriz. Kuzenlerin seçilememe özelliği ise farklı olarak, elimizde bir kişilikler cümbüşü, karakterler yelpazesi olmasına yol açar. İşte o yelpazeden seçilmiş 12 ilginç kuzen stereotipi:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İzdivacını iple çeken, bakkala dahi makyajlı giden kız kuzen.

1. İzdivacını iple çeken, bakkala dahi makyajlı giden kız kuzen.

Bu klasikleşmiş bir tiptir. Bu tipin, bu hayat görüşüne sahip olmasının sebebi genellikle ebeveynleridir. Mutaassıp bir kız yetiştirelim, öyle herkesle gezip tozmasın, edepli, namuslu olsun gibi uyduruk amaçlarla kızlarını yetiştiren aileler, 20'li yaşlardan itibaren bu kızlarımızın önünü alamazlar. 20 yaş öncesinde ise, o dışarı çıkarken yanına sizi verirler ki bir yanlış yapan olmasın. Son olarak, ona sakın: 'Evlenip napıcan? Biriyle birlikte yaşamak istediğini belediyeye haber vermeye ne gerek var.' gibi cümleler kurmayın, çünkü sizin hippi olduğunuzu düşünebilir.

2. Bilincini video oyunlarına aktarmış erkek kuzen.

2. Bilincini video oyunlarına aktarmış erkek kuzen.

Bu kuzen tipini evinde ne zaman ziyeret etseniz ya playstation'da adam öldürüyordur, ya da bilgisayarında frp oyunları oynuyordur. Üstelik siz yanına gittiğinizde de oyunu bırakmaz ve sorduğunuz sorulara yarım yamalak cevaplar verir. Bu tip ayrıca, oyun oynamadığı nadir zamanlarda eğlenceli bir kuzen olmasıyla tanınır.

3. Nerede olduğunu takip etmenin mümkün olmadığı kuzen.

3. Nerede olduğunu takip etmenin mümkün olmadığı kuzen.

Bu kuzen tipi bazı kaynaklarda, gözlemlenemeyen kuzen tipi olarak da geçer. Onun annesi ya da babası olan dayınız, amcanız, teyzeniz, halanızla her görüştüğünüzde: 'Onur nerde?' diye sorarsınız ve, 'Onur Adıyaman'da, Onur Trabzon'da, Onur Amsterdam'da' gibi her seferinde farklı cevaplar alırsınız. Bu kuzen tipinin ne iş yaptığı, neyin peşinde koştuğu hiçbir zaman belli değildir. Ona telefonla ulaşabildiğiniz nadir zamanlarda da: 'Kuzen, burası çok güzel. Seni de yanıma aldırıcam.' gibi cümleler kurar fakat o zaman hiç gelmez.

4. Daima zengin takılan kuzen.

4. Daima zengin takılan kuzen.

Bu kuzenler tavırları, davranışları, söylemleri ve giyim tarzlarıyla size zengin olduklarını düşündürürler. Ne işle uğraştığı bilinmeyen bir başka kuzen tipi de budur. Siz böyle düşünedururken, birlikte çıktığınız bir yemeğin ardından hesabı size kitleyebilirler. Belirsiz ve sırlarla dolu olmalarıyla tanınırlar.

5. Sizi her gördüğünde, ona birini ayarlamanızı isteyen kuzen.

Bu kuzen tipi, 1. ve 2. maddedeki kuzen tiplerinin arasından çok sayıda çıkmasıyla bilinir. Karşı cinsten olan kuzenlerini her gördüklerinde darlarlar ve onu, arkadaşlarıyla tanıştırmalarını isterler. İlk etapta telefondan tüm arkadaşların fotoğraflarına bakılır, beğenilir ve buluşma ayarlanır. Bu buluşmalar da genellikle hüsranla sona erdiği için, aynı süreç yüzlerce kez tekrarlanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yalnızca işi düştüğünde arayan kuzen.

6. Yalnızca işi düştüğünde arayan kuzen.

Bu kuzen tipiyle genelde 2 senede bir filan telefonla görüşülür. Bu görüşmelerde de genellikle size çılgın ve sizi kesin zengin edecek projelerinden bahseder. Siz de, 'Olur abi, yapalım.' dersiniz ve planlar yapıp haftaya tekrar konuşmak için sözleşirsiniz. Başka bir projeyle ilgili sizi tekrar araması 2 sene kadar alır.

7. Canavarca hisle, size ait utanç verici anıları herkese anlatan kuzen.

7. Canavarca hisle, size ait utanç verici anıları herkese anlatan kuzen.

Bu kuzen tipi tat kaçıran densizlikleriyle tanınır. Çocukken altınızı ıslatmanızdan, Tarkan müziklerinde oynamanıza kadar tüm utanç verici anıları, sevgiliniz dahil herkese anlatır ve kahkahalar atar. Sizin de kendinize kurduğunuz tüm o cool insan tavırları bir anda sönüp gider.

8. Devamlı şaka yapan ve hareketleriyle herkesi güldüren kuzen.

2. maddedeki kuzen tipleri, aynı zamanda bu tipe de dahil olabilirler. Farklı, fantastik alemlere girmek farklı kafalara mı yol açıyordur bilinmez. Bu kuzen tipiyle karşılıklı oturduğunuz zaman gülmekten perişan olursunuz ve o gece huzurlu bir uyku çekersiniz. Olaylara hep farklı bir açıdan yaklaşmasını bilirler. Tek kötü sayılabilecek özellikleri, topluluk içerisinde bulunduklarında, daima ortamı domine etmeye, herkesi etkileri altında tutmaya çalışmalarıdır.

9. Yalnızca bayram seyran zamanlarında ortaya çıkan kuzen.

9. Yalnızca bayram seyran zamanlarında ortaya çıkan kuzen.

Bu kuzen tipi, aileyle pek bir alakası olmayan, bazı kuzenlerini sokakta görse tanımayacak kuzen tipidir. İşi, gücü, arkadaş çevresi ailenin geri kalanından tamamen farklıdır ve kimse de zamanını nasıl geçirdiğini bilmez. Fakat bayram geldiğinde öyle bir tavır takınırlar ki, sanki aileleri ve kuzenleri için yanıp tutuşuyorlardır. Tüm aileyi çok seviyorlardır ve kuzenleriyle asla kopmak istemiyorlardır. Aile onlar için dünya üzerindeki en önemli şeydir. Bunlar da böyle işte...

10. Evinize yerleşmeci bir politika izleyen kuzen.

10. Evinize yerleşmeci bir politika izleyen kuzen.

Bu kuzenler genellikle evinize sinsi bir şekilde yaklaşırlar. İlk olarak bir gece kalmak için gelirler. Bu, daha sonra 2-3 güne çıkar. İzleyen günlerde size: 'Birlikte yaşayalım mı?' diye sormazlar ama, eve alışveriş yapmaya, salona elektrik süpürgesi tutmaya başlarlar. Yaklaşık bir haftanın ardından rahatsız olmaya başlarsınız ama onu kırmak da istemezsiniz. Hareket ve davranışlarınızla gitmesini istediğinizi belli edersiniz ama anlamaz. İnsanı en çok yoran kuzen tipi budur diyebiliriz sanırım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sosyal medyada at koşturan kuzen.

11. Sosyal medyada at koşturan kuzen.

Genellikle başka bir şehirde ya da ülkede yaşayan bu kuzeni belki de çocukken bir defa filan görmüşsünüzdür. Fakat facebook'ta fotoğraflarınızın altına yaptığı yorumları gören, aranızdan suz sızmadığını zanneder. 'Ay canım çok tatlısın.'lar, 'Sizi çok özledim.'ler, 'Filanca nasıl?'lar ve buna benzer yüzlerce şey fotoğraflarınızın altına akar gider. Bu kuzen tipinin ortaya çıkışının, mesai saatlerinin sıkıcılaşmasının bir getirisi olduğu düşünülse de, yapılan deneyler kesin bir veri ortaya koymamakta.

12. Kardeşiniz gibi sevdiğiniz kuzen.

12. Kardeşiniz gibi sevdiğiniz kuzen.

İşte bu kuzen tadından yenmez. Çocukluğunuzdan beri berabersinizdir, birbirinizin her şeyini bilirsiniz, zor zamanlarınızda birbirinize destek olursunuz ve yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmez. Böyle bir kuzeniniz varsa, hayat boyu sürecek bir arkadaşlığınız var demektir ve başka bir dosta ihtiyaç dahi duymazsınız. Onun her zaman yanınızda olacağını bilmek sizi rahatlatır ve başına en ufak bir kötülük geldiğinde geceleri uykunuz kaçar. Yaşasın kardeş kuzenler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
44
28
20
20
17
11