Görüş Bildir
Haberler
Neler Duyuyoruz? Microsoft’tan Bitcoin Hamlesi Geldi

etiket Neler Duyuyoruz? Microsoft’tan Bitcoin Hamlesi Geldi

Ali Aydemir
01.08.2021 - 15:00

Microsoft dijital kimlik koruması amaçlı Bitcoin kullanıyor. İşte detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ünlü CEO gelişmelerle ilgili önemli bilgiler aktardı.

Ünlü CEO gelişmelerle ilgili önemli bilgiler aktardı.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Microsoft’un insanların dijital kimliklerini korumalarına yardımcı olmak amacıyla BTC kullandığı projeyi içeren bir makale yayınladı. Büyük ilgi toplayan bu makalenin detayları ise teknoloji devlerini kıskaca almış durumda.

Bağlantı noktaları oluşturulacak.

CEO Michael Saylor, Bitcoin'in insanların dijital kimliklerini korumaları için nasıl kullanıldığını içeren önemli bir makale yayınladı. Dijital teknolojinin küresel anlamdaki devlerinden Microsoft, yayınlanan bu proje ile Merkezi Olmayan Tanımlayıcı (DID) sistemini oluşturmak isteyen ION projesine atıfta bulunuyor. Bu tanımlayıcılar kullanıcıların internette gezinirkenki bütün faaliyetleri için bağlantı noktaları oluşturacak.

Veriler koruma altında!

Bu projeye göre misafirlerin internet üzerindeki tüm özel alanları ve gizlilikleri herhangi yaşanabilecek güvenlik ihlallerinden, veri kayıplarından, veri sızıntılarından ve devlet gözetiminden korunacak. Aynı zamanda kullanıcılara kendi özel verilerini sahiplenme hakkı verilerek büyük firmaların kişisel verileri denetim altına almasına ve işlerine geldiği şekilde kullanmasına engel olunacak.

İşte o tweet!

Büyük şirketler kişisel verileri kullanamayacak.

Ortaya çıkış amacı merkezi otoritelerin para üstündeki hakimiyetlerini ortadan kaldırmak olan Bitcoin ile benzer amaçlarla çalışan ION projesi de çevrimiçi kimlikler üzerinde büyük şirketlerin hareketlerini sınırlandırma amacı taşıyor. ION’un internet sitesinde “ION, Bitcoin blok zinciri üzerinde çalışan Merkezi Olmayan Tanımlayıcılar için bir ikinci katman ağıdır.” ibaresi yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güvenlik amaçlanıyor!

Teknoloji devi Microsoft tarafından paylaşılan “Merkeziyetsiz Kimlik” içeriğine göre şirketin amacı kişilerin dijital verilerini farklı şekillerde paylaşmak yerine güvenli bir bulut alanı kullanması gerektiği yönünde.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın