Görüş Bildir
Haberler
Nedir Nasıl Yapılır? – Black Hat SEO

Nedir Nasıl Yapılır? – Black Hat SEO

yemliha toker
15.10.2016 - 17:44

Nedir Nasıl Yapılır? – Black Hat SEO

Arama motorları içerisinde belirlenen bazı kurallar bulunmakta. Bu kuralları ihlal edilerek sitenize gelen trafiği arttırmak istemeniz durumunda, arama motorları ile ters düşmeniz de mümkün hale geliyor. Black Hat SEO tanımı da tam olarak böylesi durumlar için üretilmiş bir tanımdır. Kurallara uygun olarak tabir edilen yöntemlere ise White Hat SEO adı verilmektedir. Son yıllarda tam olarak hangi grubun içerisine girdiği belirli olmayan kurallara ise Grey Hat SEO adı verilmeye başlandı.

Black Hat SEO yöntemleri özellikle SEO dünyasında son yıllarda kullanımını kaybettiği için, bu terimin içerisinde “SEO” kısmı olmadan özellikle diğer kötü amaçlı dijital alanları içine almaya başladığını söyleyebiliriz. Bu alana virüs programları yazan kişiler, hackerlar ve diğerleri dahil oluyor.

Black Hat SEO yöntemleri her ne kadar kısa yoldan web sitenizi belirli sıralara çıkarabilecekmiş gibi görünseler de, uzun vadede arama motorları tarafından banlanma riski ile de karşı karşıya kalıyorsunuz diyebiliriz. Bu nedenle bu yöntemler üzerinde daha fazla bilgi öğrenmeden önce mutlaka onların belirli riskleri de beraberinde getirdiğini bilmeniz gerekiyor.

Nedir – Black Hat SEO

Black Hat SEO adından da anlaşılabileceği üzere SEO’nun arama motorları tarafından uygun görmediği şekilde yapılmasıdır. Black Hat tek bir yöntem değildir. Yani bu amacı ortaya koyabilecek birden fazla yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Farklı kişiler farklı alanlarında uzmanlaşmış olabilir, fakat arama motorlarının yaptıkları düzenli değişikliklerle bu yöntemleri elimine ettiklerini, uygulayanları ise cezalandırdıklarını söyleyebiliriz.

Web siteleriniz içerisine bir içerik eklerken veya teknik anlamda bir değişiklik yaparken mutlaka yapacağınız değişikliklerin kullanıcılarınıza yönelik katkısını değerlendirmeniz gerekiyor. Eğer yaptığınız değişiklikler kullanıcılara herhangi bir katkıda bulunmuyor, fakat buna karşın sitenize yönelik trafiği artmasını sağlıyorsa bu durumda söz konusu yöntemleri Black Hat SEO yöntemleri olarak değerlendirebilirsiniz.  

Aşağıda bu yöntemlerin uygulamalarına ilişkin birkaç örnek verdik:

Siteye girilen içeriklerin otomatik şekilde oluşturulması

Siteniz içerisine bazı yazıların veya linklerin gizli şekilde verilmesi

Yüzlerce veya binlerce anahtar kelime kullanımı

Rakiplerinizi haksız yere şikayet etmeniz

Redirectlerin gizli şekilde kullanılması

Otomatik sorgulamaların yapılması

Bu ve daha pek çok yöntemin en yaygın kullanılan Black Hat SEO yöntemleri arasında yer aldıklarını söyleyebiliriz.Neden Uzak Durmalı?

Black Hat SEO sitenize kısa vadede fayda sağlıyormuş gibi görünse de, uzun vadede ona zarar verici bir etkisi vardır. Bununla birlikte kullanılan yöntemlerin tümünün hala hangi sınıfa girdiği de bilinmemektedir. Kesin olanlarının Google’ın Black Hat SEO yöntemleri listeleri içerisinde öğrenilmeleri mümkün.

Kaynak: http://www.vatandanhaber.com/kose-yaz...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın