Görüş Bildir
Haberler
Nedim Şener: 'Cemaat Mağdur Değil, Mağluptur!'

Nedim Şener: 'Cemaat Mağdur Değil, Mağluptur!'

Deniz Gök
05.03.2016 - 13:03 Son Güncelleme: 05.03.2016 - 15:46

Paralel Yapı’nın düştüğü durumun kesinlikle mağduriyet olarak nitelenmemesi gerektiğini dile getiren gazeteci Nedim Şener; “17 ve 25 Aralık Operasyonları ile İktidar ve Cemaat arasında bir savaş başladı. Cemaat o gün girdiği savaşı kaybetti ve mağlup oldu. Eğer o gün savaşı kazanan Cemaat olsaydı, bugün Türkiye’de bir çok sorun daha da büyüyerek devam ederdi” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN Türk'te yayınlanan Hafta Sonu programında Hakan Çelik'in konuğu olan Posta gazetesi yazarı Nedim Şener, Zaman gazetesine kayyum atanması ve Paralel Yapı’ya yönelik açıklamalarda bulundu.

Cemaatin hükümetle girdiği savaşı kaybettiğini söyleyen Şener, Zaman gazetesinin geçmişine de değinerek; “Bugün özgürlük ve demokrasi yanlısı yayınlar yapan Zaman’ın geçmişine, eskiden attığı manşetlere baktığınız zaman, hiç de özgürlükçü bir anlayış içinde olmadığını görürsünüz” dedi.

Nedim Şener 3 Mart 2011'de Oda TV'ye yönelik Ergenekon soruşturması kapsamında firari savcı Zekeriya Öz'ün talebiyle gazeteci Ahmet Şık ile birlikte gözaltına alınmış, tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilmişti.

Ergenekon terör örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle yedi yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Şener 12 Mart 2012'de Ahmet Şık ile birlikte tahliye edilmişti.

CNN Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
50
8
7
6
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cnsfrd

Cemaat-Akp çekişmesi konusunda gördüğüm-duyduğum en tumturaklı açılama olmuş. Her satırının, kelimesinin altına imza atarım. Yani nerdeyse kalkıp ayakta alkı... Devamını Gör